Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Nationale Parken in Portugal

Strand, bergen en dalen

In het noordoosten en oosten rijzen de bergen op, de 2000 m wordt in de Serra da Estrela net gehaald. Naar het westen toe gaan glooiende heuvels over in groene, brede rivierdalen. Deze eindigen in grote zandpartijen langs de 850 kilometer lange kustlijn. Zuidwaarts van Lissabon en de rivier de Taag wordt Portugal vlak, zeer vlak. Op de uitgestrekte landerijen voelen paard, kurkeik, olijfboom en graankorrel zich thuis. In het zuiden, de Algarve, ontwaart u goudgele zandbaaitjes tussen kleurrijke, verweerde rots formaties.

Dinosaurussporen

Bij Pedreira do Galinha in het natuurpark Aire e Candeeiros is het oudste en langste spoor van pootafdrukken van dinosauriërs te zien. Deze zijn 175 miljoen jaar oud en goed bewaard gebleven.

Parque Natural do Alvaõ

Voor rustzoekers, wandelaars en fietsers is dit kleinste natuurpark van Portugal een aanrader. In dit zeer ruige en ongerepte gebied kunt u verschillende dagtochten maken.

Rotskust van de Algarve

Van Faro tot Sagres vindt u bij de grillig gevormde rotsen talloze baaien met stranden.

Serra da Estrela

Maak een wandeling door het gletsjerdal van de rivier de Zezêre en bereik het hoogste punt van het vasteland van Portugal. U kunt het gebied ook met een terreinwagen verkennen.

Parque Natural da Arrábida

Het blauw van de zee, de witte kalkformaties en de weelderige vegetatie maken het tot een prachtig natuurpark. Meer informatie

Natuur en landschap

Portugal ligt in het zuidwesten van het Iberisch Schiereiland. In het midden verheft zich de Serra da Estrela (1991 m). De vlakte van de Taag, die bij Lissabon in de oceaan uitmondt, gaat in het zuiden over in de hete Alentejo, die aan de Algarve grenst. Er heerst een mediterraan klimaat. Bij Portugal horen ook de 1700 km verderop in de Atlantische Oceaan gelegen Azoren en Madeira. Toeristencentra zijn Lissabon, Porto en de Algarve.