Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Dagprogramma Rota Vicentina - Relax programma

Zie ook kaart onderaan

Dag 1:

Aankomst in de Alentejo. U overnacht in een klein hotel/pension dicht bij het kasteel in Vila Nova de Milfontes met uitzicht over de riviermonding. Een lid van ons team zal u vroeg in de avond ontmoeten voor een briefing. Deze  plaats is de grootste tijdens deze reis en heeft vele winkels, restaurantjes en cafés. Daar hoeft u zich niet te vervelen en er is een mooi rond strand. De stranden aan de overkant van de rivier de Mira zijn overigens nog mooier. U moet dan even het pontje nemen. Ook kunt u daar kajak huren, Als u tenminste vroeg aankomt.

Dag 2:

U begint via het Vissers Pad aan een wandeling van 15,5 km (31/2 - 5 uur) naar Almograve, waar u de komende twee nachten zult doorbrengen in een prachtig pension, met een afhankelijk van het seizoen geopend zwembad, gelegen net achter de zandduinen. Deze wandeling kan worden ingekort tot 11 km (3 - 31/2 uur) door een bij Milfontes een taxiboot over de rivier te nemen

Dag 3

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar het dorp Cavaleiro, vanwaar u 10 km via de Vissers Pad. (3 - 31/2 uur) naar het noorden terug loopt naar Almograve 

Dag 4

U gaat naar het dorpje Cavaleiro, maar loopt u deze keer in zuidelijke richting naar Zambujeira do Mar. De wandeling loopt opnieuw via het Vissers Pad en is 11 km lang. Onderweg komt u langs de historische vuurtoren bij Cabo Sardão waar in de kliffen vele ooievaarsnesten zult zien. Door het vele gekletter kan u dat niet ontgaan. U overnacht in een klein pension vlakbij het centrum van het dorp.

Dag 5

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar het dorp Azenha do Mar, vanwaar u wederom via het Vissers pad 9,5 km (3 - 31/2 uur) naar het noorden loopt naar Zambujeira do Mar.. Onderweg gaat u langs de stranden van Alteirinhos, Carvalhal, Machados en Amália. Bij dit laatste strand staat het geboortehuis van de beroemde Portugese Fado zangeres Amália Rodriques. U eindigt deze wandeling weer in Zambujeira do Mar.

 

Dag 6:

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar het dorp Azenha do Mar, vanwaar u 9 km (3 - 31/2 uur) naar Odeceixe loopt en verder gaat langs de kliftoppen, door de zandduinen om het majestueuze Ponta em Branco te bereiken, met uitzicht over het strand en de monding van Odeceixe en zuidwaarts langs de westelijke kust van de Algarve. U overnacht in een klein pension dicht bij de rivier in Odeceixe. .

Dag 7:

Een wandeling van 15 km (4 uur / gemakkelijk) vanaf het centrum van het dorp om via het Vissers Pad de weg naar Rogil te nemen. U overnacht in een familiehotel in het centrum van het dorp.

Dag 8

Een wandeling van 15 km (41/2 uur / gemakkelijk) vis het historisch Pad naar het strandcircuit van Amoreira en vervolgens verder naar Aljezur. U overnacht in een heerlijk hotel/pension met zwembad dicht bij het centrum van het dorp.

Dag 9:

Na het ontbijt vertrek vanuit Aljezur en einde van het programma.