Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Dagprogramma Rota Vicentina - Relax programma 8 of 9 dagen

Dag 1. Aankomst in Vila Nova de Milfontes
Aankomst in Vila Nova de Milfontes in de Alentejo. U overnacht in een klein hotel/pension dicht bij het oude kasteel in het oude centrum van Milfontes vlak bij de brede riviermonding. Een lid van ons team zal u vroeg in de avond ontmoeten voor een briefing. Milfontes is de grootste plaats tijdens de tocht en heeft vele winkels, restaurantjes en cafés en er zijn meerdere stranden, ook aan de overkant. Goed te bereiken als het pontje vaart (vaak alleen in de zomermaanden) of u kan een kajak huren.

Relaxed 8 9Dag 2. Vila Nova de Milfontes - Almograve
U loopt vanuit het stadje via de brug over de rivier de Rio Mira naar het Visserspad en wandelt 15,5 km in ongeveer 3,5 - 5 uur naar het dorpje Almograve, waar u de komende twee nachten zult doorbrengen in een gastvrij pension, met een afhankelijk van het seizoen geopend zwembad, gelegen net achter de zandduinen. Deze wandeling kunt u ook zelf verder inkorten tot 11 km (3 - 4 uur) door vanaf Milfontes het pontje of een taxiboot over de rivier te nemen (afhankelijk van het seizoen) en vanaf daar te starten.

Dag 3. Cavaleiro - Almograve
Na het ontbijt wordt u vanuit Almograve gebracht naar het dorp Cavaleiro, vanwaar u in een etappe van ongeveer 10 km via het Visserspad in ongeveer 2,5 - 3,5 uur terugloopt naar Almograve, dit keer noordwaarts.

Dag 4. Cavaleiro - Zambujeira do Mar
Na een uitgebreid ontbijt in Almograve wordt u weer naar het dorpje Cavaleiro gebracht, maar deze keer loopt u in zuidelijke richting naar Zambujeira do Mar. De route gaat over het Visserspad en is ongeveer 11 km lang, wat ongeveer 2,5 - 3,5 uur in beslag zal nemen. Onderweg komt u langs de historische vuurtoren bij Cabo Sardãowaar op de kliffen vele ooievaarsnesten te zien zijn. Met een beetje geluk zijn de bewoners aanwezig en vliegen ze regelmatig over. Men zou het in eerste instantie niet zeggen van deze grote vogels maar het zijn ware vliegkunstenaars. U overnacht in een klein pension vlakbij het centrum van Zambujeira.

Dag 5. Azenha do Mar - Zambujeira do Mar
Na het ontbijt wordt u opgehaald en gebracht naar het dorp Azenha do Mar, vanwaar u het Visserspad weer oppakt om 9,5 km (3 - 3,5 uur) naar het noorden te lopen, terug naar Zambujeira do Mar. Onderweg komt u langs de stranden van Alteirinhos, Carvalhal, Machados en Amália. Bij dit laatste strand staat het geboortehuis van de beroemde Portugese Fado zangeres Amália Rodriques. U eindigt deze wandeling weer in Zambujeira do Mar.

Dag 6. Azenha do Mar - Odeceixe
Na het ontbijt wordt u gebracht naar het dorp Azenha do Mar, vanwaar u naar het 9 km naar het zuidenloopt naar Odeceixe (3 - 3,5 uur) loopt en verder over het visserspad over de kliffen en door de zandduinen om het majestueuze Ponta em Branco te bereiken, met uitzicht over het brede strand en de monding van de Ceixe. U overnacht in een klein pension dicht bij de rivier in Odeceixe.

Dag 7
9-daagse reis Odeceixe - Rogil

Een wandeling van 15 km (~ 4 uur / gemakkelijk) vanaf het centrum van het dorp via het Visserspad en later de Historische route de weg naar Rogil te nemen. U overnacht in een familiehotel in het centrum van het dorp.

8-daagse reis - Circulaire wandeling Odeceixe
Na het ontbijt een circulaire wandeling van ongeveer 15 km (~ 4 uur / gemakkelijk) vanuit Odeceixe aan de zuidkant van de rivier naar het strand en de kliffen van het visserspad en vervolgens weer terug via de Historische route naar uw hotel in Odeceixe.

Dag 8
9-daagse reis. Rogil - Aljezur 
Een wandeling van 15 km (~ 4,5 uur / gemakkelijk) via de Historische route naar de rondwandeling van Amoreira om deze weer te verlaten en via de Historische route Aljezur te lopen. U overnacht in een gastvrij hotel/pension met zwembad dicht bij het centrum van het dorp.

8-daagse reis. Vertrek vanuit Odeceixe
Na het ontbijt vertrek vanuit Odeceixe en einde van het programma.

Dag 9. Vertrek vanuit Aljezur
Na het ontbijt vertrek vanuit Aljezur en einde van het programma.