Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Nieuws van Aarts Wandelreizen

Easy Camino Portugués

Dag 1: Aankomst in Tui

Als u dat wenst een ontmoeting met een lid van ons team voor een briefing en om de documentatie uit te delen.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Dag 2: Wandeling van Tui naar Porrino (17 km)

Begin uw Easy Camino in het pittoreske middeleeuwse stadje Tui en loop door enkele afgelegen dorpjes naar charmante bossen. Met een omweg om de industriële zone van Porriño te vermijden, brengt u het grootste deel van de dag door omringd door groen en vogelgezang.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 3: Wandeling van Porriño naar Redondela (15 km)

Begin de dag met een wandeling door een reeks dorpen terwijl u gestaag klimt naar het dennenbos van Chan das Pipas. Uitzicht op de monding van de Ria de Vigo begeleidt uw afdaling naar Redondela, beroemd om zijn twee viaducten en de kerk van St. James.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 4: Wandeling van Redondela naar Arcade (7 km)

Dit is de kortste wandeldag van uw Camino, waardoor u ruimschoots de tijd hebt om te genieten van het rivierstrand en de verse oesters in Arcade, zelfs als u een luie start van de dag hebt.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 5: Wandeling van Arcade naar Pontevedra (13 km)

Deze bijzonder aangename etappe volgt oude stenen paden door bos en mooi landschap met een aanbevolen omweg langs de rivier naar het charismatische centrum van Pontevedra met pleinen en tapasbars in overvloed.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 6: Wandeling van Pontevedra naar San Mauro (10 km)

Ruil de levendige stad in voor stillere landweggetjes en de oude Romeinse weg. Geniet van de schaduw van een aangenaam stuk bos voordat u de dagwandeling beëindigt. Transfer terug naar Pontevedra voor de nacht.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 7: Wandeling van San Mauro naar Caldas de Reis (12 km)

Pak uw Camino waar u de dag ervoor was gebleven om bergafwaarts te gaan, langs velden en wijngaarden en talrijke stenen kruisen naar het thermale water dat op u wacht in het oude kuuroord Caldas de Reis.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 8: Wandeling van Caldas de Reis naar Padron (19 km)

Begin met een lichte klim door een aantrekkelijk landschap, onderbroken door gehuchten en kerken en gedeeltelijk in de schaduw van het Valga-bos. Sluit de dag af in het historische centrum van Padrón en ontdek waar Sint Jacobus oorspronkelijk zou zijn begraven.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 9: Wandeling van Padron naar Teo (11 km)

Bekijk de prachtige gravures op de Romaanse kerk van Iria Flavia kort na het verlaten van Padrón en loop door meer dorpen en bossen om het oude eikenbos en het stenen kruis in Parada da Francos te bereiken.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 10: Wandeling van Teo naar Santiago de Compostela (14 km)

Het eerste deel van deze laatste etappe gaat door prachtige bossen. Eenmaal in de buitenwijken van Santiago, zie je de kathedraal en de stad in de verte. Daal af door gehuchten om de rivier de Sar over te steken voor de gestage klim naar uw bestemming.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 11: Vertrek

Na het ontbijt bereidt u zich voor op uw verdere reis. Als u tijd heeft, verken dan de oude stad van Santiago de Compostela voordat u vertrekt.

Maaltijden : Ontbijt

We passen dit reisschema graag aan uw persoonlijke interesses, behoeften en planning aan om uw ideale vakantie te creëren.

Gemakkelijke Camino Portugues - Easy Camino

Als u liever de tijd neemt voor uw Camino Portugues naar Santiago om te genieten van de omgeving, dan is onze Portugese Easy Camino ontworpen met jou in gedachten. De lengte van de etappes varieert van 7 tot 18 kilometer per dag, zodat u tijd en energie hebt om de plaatsen die je bezoekt te verkennen.

Vertrekkend vanuit het middeleeuwse grensstadje Tui legt u de afstand af die nodig is om in aanmerking te komen voor uw pelgrimspaspoort (compostela). De reis van 116 km is opgedeeld in 9 wandeldagen die u door prachtige bossen, velden en dorpen op het Galicische platteland voeren, maar ook door interessante steden zoals Pontevedra, het kuuroord Caldas de Reis en Padrón, waar de boot met het lichaam van Sint Jacob aan land zou zijn gekomen. Santiago de Compostela zelf is een genot om te verkennen, niet alleen vanwege de iconische kathedraal, maar ook vanwege de oude binnenstad.

Er zijn volop mogelijkheden om heerlijke lokale gerechten te proeven en u zult de geneugten ontdekken van tapas geserveerd met allerlei drankjes, verse tortilla, sappige zeevruchten en Padrón-pepers.

Hoogtepunten

Ontspannen tempo, tijd voor sightseeing in historische steden, oude pelgrimsroutes, Romeinse wegen, rivieren, valleien, iconische bruggen, prachtige kerken, kapellen en heiligdommen langs de weg, bossen, landbouwgrond, authentieke dorpjes, landelijke levensstijl, regionale gerechten, kuuroord, comfortabele accommodaties dicht bij de Camino-route.

Duur: 11 dagen, 10 nachten, 9 wandeldagen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Totale loopafstand: 115 km | 71 mijl

Regio: Galicië

Beschikbaar
Van 1 maart tot 31 oktober

 

Makkelijk Caminho de Santiago

Als de berg niet naar u komt... afijn, de rest is bekend. Behalve dat het op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief niet eenvoudig is om zelf naar de berg te gaan.

Gelukkig hebben velen van u het wandelen in eigen land ontdekt, maar inmiddels wordt het verlangen naar Zuid-Europese sferen niet minder natuurlijk. Niet alleen qua natuur, maar ook qua cultuur, geluiden, geuren en smaken. Haal die geur en smaak eens in huis. Wat denkt u van een heerlijke maaltijdsoep met vis als hoofdingrediënt?

Lees meer...

De originele Camino Portugués is een lange pelgrimsroute vanaf Lissabon, door de binnenlanden van Portugal. Deze pelgrimage doet onder andere het beroemde bedevaartsoord Fatima aan, wat voor veel pelgrims de eindbestemming is. Tegenwoordig zijn er vanaf Porto en verder noordwaarts varianten te lopen met Santiago de Compostela in Spanje als eindpunt.

Lees meer...

Als u een fan bent van pelgrimroutes, dan weet u waarschijnlijk dat 2021 een Heilig Jaar is. En dat volgens de overlevering de kathedraal van Santiago gebouwd is op de plek waar het graf van apostel Jacobus is ontdekt. Dat de Galicische bevolking daar trots op is en het wil vieren blijkt wel uit alle religieuze en culturele evenementen in de stad en langs de routes. Ook in de media is er op verschillende manieren aandacht voor.

Lees meer...

Samenwerking met Luz Verde Wandelreizen

Sinds enige tijd werkt Aarts Wandelreizen samen met Richina de Jong van Luz Verde Wandelreizen. Richina zal het aanbod van reizen overnemen en uitbreiden.

Richina: ‘Guus en ik hebben elkaar leren kennen op een evenement van het Spaans Verkeersbureau. We zijn beiden lid van branchevereniging VvKR en ons enthousiasme voor Spanje en Portugal schept een band! We zagen meteen mogelijkheden voor samenwerking.’

Lees meer...