Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Nieuws van Aarts Wandelreizen

Dag 1: Aankomst in Tui

Ontmoeting met een lid van ons team voor een briefing en om de documentatie te verzamelen.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Dag 2: Wandeling van Tui naar Porrino (17 km / 10,5 mijl)

Begin je Easy Camino in het pittoreske middeleeuwse stadje Tui en loop door enkele afgelegen dorpjes naar charmante bossen. Met een omweg om de industriële zone van Porriño te vermijden, breng je het grootste deel van de dag door omringd door groen en vogelgezang.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 3: Wandeling van Porriño naar Redondela (15 km)

Begin de dag met een wandeling door een reeks dorpen terwijl je gestaag klimt naar het dennenbos van Chan das Pipas. Uitzicht op de monding van de Ria de Vigo begeleidt uw afdaling naar Redondela, beroemd om zijn twee viaducten en de kerk van St. James.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 4: Wandeling van Redondela naar Arcade (7 km / 4,3 mijl)

Dit is de kortste wandeldag van je Camino, waardoor je ruimschoots de tijd hebt om te genieten van het rivierstrand en de verse oesters in Arcade, zelfs als je een luie start van de dag hebt.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 5: Wandeling van Arcade naar Pontevedra (13 km / 8 mijl)

Deze bijzonder aangename etappe volgt oude stenen paden door bos en mooi landschap met een aanbevolen omweg langs de rivier naar het charismatische centrum van Pontevedra met pleinen en tapasbars in overvloed.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 6: Wandeling van Pontevedra naar San Mauro (10 km)

Ruil de levendige stad in voor stillere landweggetjes en de oude Romeinse weg. Geniet van de schaduw van een aangenaam stuk bos voordat u de dagwandeling beëindigt. Transfer terug naar Pontevedra voor de nacht.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 7: Wandeling van San Mauro naar Caldas de Reis (12 km)

Pak uw Camino waar u de dag ervoor was gebleven om bergafwaarts te gaan, langs velden en wijngaarden en talrijke stenen kruisen naar het thermale water dat op u wacht in het oude kuuroord Caldas de Reis.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 8: Wandeling van Caldas de Reis naar Padron (19 km)

Begin met een lichte klim door een aantrekkelijk landschap, onderbroken door gehuchten en kerken en gedeeltelijk in de schaduw van het Valga-bos. Sluit de dag af in het historische centrum van Padrón en ontdek waar St. James oorspronkelijk zou zijn begraven.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 9: Wandeling van Padron naar Teo (11 km / 6,8 mijl)

Bekijk de prachtige gravures op de Romaanse kerk van Iria Flavia kort na het verlaten van Padrón en loop door meer dorpen en bossen om het oude eikenbos en het stenen kruis in Parada da Francos te bereiken.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 10: Wandeling van Teo naar Santiago de Compostela (14 km)

Het eerste deel van deze laatste etappe gaat door prachtige bossen. Eenmaal in de buitenwijken van Santiago, zie je de kathedraal en de stad in de verte. Daal af door gehuchten om de rivier de Sar over te steken voor de gestage klim naar je bestemming.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden : Ontbijt

Dag 11: Vertrek

Na het ontbijt bereidt u zich voor op uw verdere reis. Als je tijd hebt, verken dan de oude stad van Santiago de Compostela voordat je vertrekt.

Maaltijden : Ontbijt

ZOALS WAT JE ZIET, MAAR HET IS NIET HELEMAAL EEN PERFECTE PASVORM?

Vertel ons gewoon wat u zoekt. We passen dit reisschema graag aan uw persoonlijke interesses, behoeften en planning aan om uw ideale vakantie te creëren.

Gemakkelijke Camino de Santiago


Als je liever de tijd neemt over je Camino de Santiago en geniet van je omgeving, dan is onze Portugese Easy Camino ontworpen met jou in gedachten. De lengte van de etappes varieert van 7 tot 18 kilometer (4,3 tot 11,2 mijl) per dag, zodat je tijd en energie hebt om de plaatsen die je bezoekt te verkennen in plaats van jezelf te straffen met een veeleisender reisschema.

Vertrekkend vanuit het middeleeuwse grensstadje Tui legt u de afstand af die nodig is om in aanmerking te komen voor uw pelgrimspaspoort (compostela). De reis van 116 km is opgedeeld in 9 wandeldagen die u door prachtige bossen, velden en dorpen op het Galicische platteland voeren, maar ook door interessante steden zoals Pontevedra, het kuuroord Caldas de Reis en Padrón, waar de boot met St. Het lichaam van James zou aan land zijn gekomen. Santiago de Compostela zelf is een genot om te verkennen , niet alleen vanwege de iconische kathedraal, maar ook vanwege de oude straten.

Er zijn volop mogelijkheden om heerlijke lokale gerechten te proeven en u zult de geneugten ontdekken van tapas geserveerd met allerlei drankjes, verse tortilla, sappige zeevruchten en Padrón-pepers.

Hoogtepunten
Ontspannen tempo, tijd voor sightseeing in historische steden, oude pelgrimsroutes, Romeinse wegen, rivieren, valleien, iconische bruggen, prachtige kerken, kapellen en heiligdommen langs de weg, bossen, landbouwgrond, authentieke dorpjes, landelijke levensstijl, regionale gerechten, kuuroord, comfortabele accommodaties dicht bij de Camino-route.

Looptijd:10 nachten | 9 wandeldagen

Tourtype Zelfstandig

Aantal mensen vanaf 1

Loopgraad Eenvoudig

Totale loopafstand115 km | 71 mijl

Regio Galicië

Beschikbaar
Van 1 maart tot 31 oktober

 

Makkelijk Caminho de Santiago

De andere kant van de Douro wandel- en trektocht


WANDELVAKANTIE VAN 1 WEEK DOOR DE ONONTGONNEN, LANDELIJKE KANT VAN DE DOURO-WIJNSTREEK MET BOOMGAARDEN, WIJNGAARDEN EN TYPISCHE DORPJES OM TE VERKENNEN.

Nadat je van Porto naar het rivierstadje Peso da Régua bent gereisd, breng je het grootste deel van de week door met wandelen in het gebied ten zuiden van de rivier de Douro, op plaatsen waar maar weinig toeristen komen. De wijnproductie hier is meestal van kleinere producenten, wat een grotere verscheidenheid aan wijngaardpatronen en een zeer lokale sfeer aan de ervaring betekent.

Je zult ook de UNESCO-werelderfgoedlandschappen van het wijngebied Alto Douro ervaren, die zich vanaf beide oevers van de rivier de Douro uitstrekken, vanuit meerdere uitkijkpunten die je een idee geven van de omvang ervan.

Naast wijn staat de Douro bekend om de productie van kersen, appels, vlierbessen, vijgen en ander fruit, dus je zult boomgaarden tegenkomen zover het oog reikt rond Armamar. Afhankelijk van de tijd van het jaar staan ​​de fruitbomen in bloei of in fruit, wat extra kleur en smaak toevoegt aan uw tijd in de Douro - vallei.

Onze zelfgeleide wandelvakantieroute brengt je langs vele typische dorpjes. Sommige, zoals Salzedas en Barcos, vallen op door hun historische monumenten, waaronder een Romaanse kerk en een cisterciënzerklooster. Anderen zijn bescheiden plaatsen waar u zult zien hoe de lokale bevolking hun moestuinen, wijngaarden en fruitbomen beheert. Hang rond in een café en kijk hoe het leven zich om je heen ontvouwt. Sterker nog, je kunt nieuwe vrienden maken!

De laatste wandeldag begint in een heuveldorp aan de noordkant van de rivier de Douro, waardoor je vanuit een ander perspectief kunt zien waar je al hebt gelopen. 

Hoogtepunten

Schitterende vergezichten, UNESCO Werelderfgoed wijngebied, plattelandsleven, typische dorpjes, historische monumenten, fruitbomen, breed aanbod aan wijngaarden, kleine wijnproducenten, wijn- en portproeverij.

Looptijd 7 nachten / 6 wandeldagen

Tourtype zelfstandig

Aantal mensen Vanaf 2

Loopgraad Gematigd

Totale loopafstand 5,5km

Regio Douro-vallei

Beschikbaar Van 01 maart tot 31 oktober

De andere kant van Douro wandel- en wandeltocht

Douro International Park en de Côa-vallei Wandelen & Cultuur


WANDELVAKANTIE VAN 1 WEEK IN HET NOORDOOSTEN VAN PORTUGAL. REIS DOOR PREHISTORISCHE LANDEN OM GETUIGE TE ZIJN VAN DRAMATISCHE ROTSFORMATIES, BEDREIGDE DIEREN IN HET WILD, HISTORISCHE DORPEN EN OUDE CULTUREN.

Beginnend in de stad Porto, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waag je je met de trein langs de rivier de Douro naar de Spaanse grens, omringd door betoverende landschappen, waaronder de verbazingwekkende Douro-vallei en de beroemde wijnregio.

Zo ver als je kunt van de drukte, verblijf je de eerste paar dagen op een werkende wijn- en olijfboerderij terwijl je het dramatische landschap, de geschiedenis en de lokale tradities van het Douro International Natural Park verkent.

In de Côa-vallei verblijf je in een herdersdorp en bezoek je een lokale kaasproducent. Een hoogtepunt van de ervaring is een nachtelijk bezoek aan de paleolithische rotskunstsite aan de oevers van de rivier de Côa.

Je krijgt de kans om opmerkelijke middeleeuwse architectuur te zien in het kleine stadje Freixo de Espada à Cinta en door kleinere dorpjes te gaan terwijl je je een weg baant over paden die meer dan duizend jaar oud zijn.

Er zijn volop mogelijkheden om te zien hoe de belangrijkste druiven, amandelen en olijven worden verbouwd in dit afgelegen deel van Portugal.

Als je het geluk hebt om deze wandeltocht eind februari of begin maart te doen, zul je het landschap zien veranderen door de roze en witte bloesems van amandelbomen in bloei. Tegen het einde van je avontuur kun je zelfs een festival bijwonen dat gewijd is aan de amandelbloesems in Vila Nova de Foz Côa. Wacht wat later in het jaar en je wordt omringd door kleurrijke lentebloemen.

Hoogtepunten

Douro International Natural Park, bezoek aan prehistorische rotskunst, lokale cultuur en tradities, bezoek aan een kaasproducent, Romeinse weg Calçada de Alpajares, zie bedreigde roofvogels, verblijf in een herdersdorp, verblijf op een boerderij, wijngebied Alto Douro, 3 UNESCO Werelderfgoedlocaties, Côa Valley Archeologisch Park, Côa Museum, middeleeuwse dorpen en steden, schilderachtige treinritten.

Looptijd 7 nachten / 5 wandeldagen

Tourtype Zelfstandig

Aantal mensen Vanaf 2

Loopgraad Gemakkelijk tot matig

Totale loopafstand 76,4 km

Regio Bovenste Douro-vallei

Beschikbaar Van 01 februari tot 30 juni en van 15 september tot 15 november

 Hoogtepunten van Douro International Park en de Côa-vallei

VOORGESTELDE ROUTEBESCHRIJVING

Dag 1: Aankomst in Porto

Een privéchauffeur ontmoet u op de internationale luchthaven van Porto en brengt u naar uw hotel in Porto.

Een lid van ons team zal u ontmoeten in uw hotel in het centrum van Porto om u te verwelkomen en een volledige briefing te geven, plus alle documentatie die u nodig heeft, inclusief uw treinkaartjes naar het archeologische park Côa Valley.

Afhankelijk van uw aankomsttijd, moet u wat tijd hebben om deze prachtige stad te verkennen, vol geschiedenis, charme en ervaringen. (We kunnen een rondleiding door Porto aan uw programma toevoegen als u dat wilt.)

Verken de architectonische hoogtepunten van het stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat of steek de rivier over naar Vila Nova de Gaia om een van de portwijnkelders te bezoeken.

Accommodatie: Charmehotel in het centrum van Porto

Dag 2: Van Porto naar het archeologische park Côa Valley en het internationale natuurpark Douro

Neem de trein vanuit Porto langs de rivier de Douro, helemaal tot aan het einde van de lijn bij Pocinho. Soms passeert de trein zo dicht bij de rivier de Douro dat je hem bijna zou kunnen aanraken.

Ongeveer een derde van de reis passeert u het opmerkelijke UNESCO-werelderfgoedlandschap van de wijnstreek Alto Douro. Daarna wordt het landschap wilder en ruiger.

Breng de nacht door in een prachtig verbouwde stenen boerderij in het Internationale Natuurpark Douro, waar ze, naast druiven, olijven en amandelen verbouwen. Uw gastheer zal tijdens uw verblijf heerlijke maaltijden bereiden met lokale producten.

Accommodatie: Landelijke boerderij

Maaltijden: Ontbijt en diner

Dag 3: Van prehistorische landen naar een Manuelijnse stad in het Internationale Natuurpark Douro

Lineaire wandeling van Mazouco naar Freixo de Espada à Cinta – 16,8 km (10,4 mijl) | +268m -458m

Wandel over een lineair pad door het open landschap rond het dorp Mazouco en verder naar Freixo de Espada a Cinta. Je hebt een prachtig uitzicht op de rivier de Douro, met Spanje aan de andere kant ervan, en de steile kliffen van het Internationale Natuurpark Douro, bekend als de "grand canyon" van het Iberisch schiereiland.

Dit wilde, rotsachtige landschap is een toevluchtsoord voor bedreigde vogelsoorten zoals de Egyptische gier en de vale gier.

Er is bewijs van prehistorische menselijke activiteit in dit gebied in de vorm van een 10.000 jaar oude rotsgravure van een paard, gelegen in de buurt van de rivier. Later in de week kom je van dichtbij en persoonlijk met soortgelijke rotskunst.

Tegen het einde van de wandeling komt u in het middeleeuwse dorp Freixo de Espada à Cinta, waar u zich kunt vergapen aan de verrassende hoeveelheid Manuelijnse (Portugese gotische) architectuur, vooral rond de ingang van de parochiekerk.

Keer terug naar uw boerderijaccommodatie via de wijngaarden en olijfgaarden van Margarida.

Accommodatie: Landelijke boerderij

Maaltijden: Ontbijt, lunchpakket en diner

Dag 4: Romeinse weg, geologische schatten en lokale cultuur en praktijken

Lineaire wandeling van Ribeira do Mosteiro naar Freixo da Espada à Cinta – 15.8km (9.8 mijl) | +611m -239m

Een schilderachtige rit neemt je mee door een dramatisch landschap van indrukwekkende rotsformaties die meer dan 500 miljoen jaar geleden zijn gemaakt. Je komt nog dichter bij deze wonderen van geologie terwijl je volgt wat er nog over is van de Romeinse weg Calçada de Alpajares.

Dit oude pad zigzagt de dramatische kliffen op die de thuisbasis zijn van bedreigde roofvogels, waaronder Egyptische en vale gieren.

Baan je vervolgens een weg door het platteland en het dorp Poiares, waarbij je de typische gewassen van de regio opmerkt en leert over enkele traditionele landbouwpraktijken.

Keer terug naar de boerderij voor nog een nacht.

Accommodatie: Landelijke boerderij

Maaltijden: Ontbijt, lunchpakket en diner

Dag 5: Krantenwinkelroute

Lineair pad van Barca D'Alva naar Vilar de Amargo – 15.2km (9.4 mijl) | +635m -153m

Stop op de rit naar Barca D'Alva om getuige te zijn van het ongelooflijke uitzicht op de natuurparken International Douro en Arribes del Duero met de peneplains van Castelo e Leon en de indrukwekkende Saucelle-dam.

Vanuit Barca D'Alva verken je het landschap ten zuiden van de rivier de Douro te voet, langs een route die vaak werd gebruikt door dagloners (jornaleiros genaamd) die voor de lokale boerderijen werkten als en wanneer dat nodig was.

Overdag verandert het landschap van wijngaarden naar olijfgaarden en vervolgens tarwevelden voordat je het magische rotsachtige landschap dichter bij het dorp Vilar de Amargo bereikt, je uitvalsbasis voor de komende 2 nachten.

Accommodatie: Dorpshuis

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 6: Dorpen, uitzichten, kaas- en rotskunst

Lineair pad van Vilar de Amargo naar Castelo Melhor – 16.1km (10 mijl)| +147m -386m

Verlaat het dorp om door de rotsachtige vlaktes te lopen waar de lokale schapen grazen - je kunt lokale herders zien die hun kuddes daar aan het begin en het einde van de dag naartoe brengen.

Wandel door het dorp Algodres, dat dateert uit de pre-Romeinse tijd, en verder naar Almendra. Dit dorp is ontstaan uit een nederzetting uit de ijzertijd in de 1e eeuw voor Christus en was duidelijk een belangrijke plaats in de 15e en 16e eeuw en tot het midden van de 19e eeuw, zoals je kunt zien aan de indrukwekkende gebouwen en monumenten overal.

Na Almendra wandelt u verder door de hooglanden en ziet u het dorp Castelo Melhor genesteld in de heuvel voor u, omringd door olijfboomgaarden en enkele wijngaarden. Ga na je wandeling terug naar je landhuis om je op te frissen voor de rest van de activiteiten van de dag.

Bezoek een lokale kaasproducent en proef regionale producten voordat je op reis gaat door de tijd naar het laat-paleolithische tijdperk, ongeveer 25 duizend jaar geleden, om prehistorische rotskunst ter plaatse te zien aan de oevers van de rivier de Côa.

Accommodatie: Dorpshuis

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 7: Van middeleeuwse naar paleolithische tijden

Lineaire wandeling van Castelo Melhor naar het Côa Museum – 12.5km (7.8 mijl) | +381m -423m

Begin je laatste wandeldag vanuit Castelo Melhor en wandel door een grotendeels onbebouwd landschap, waarbij je de overgang opmerkt van granieten stenen naar de leisteen die al die jaren geleden het 'canvas' was voor de paleolithische rotskunst.

Bewonder het prachtige uitzicht over het landschap en vooruit naar de Côa-vallei. Je daalt af naar de samenvloeiing van de rivieren Côa en Douro door prachtige wijngaarden en wandelt vervolgens de tegenoverliggende heuvel op naar het Côa Museum.

Vier dit met een lunch in het museumrestaurant. Het menu is uitgebreid en bevat traditionele Portugese gerechten en meer eigentijdse gerechten.

Geef jezelf de tijd om het museum te bezoeken en meer gravures te zien terwijl je meer te weten komt over de mensen die ze hebben gemaakt.

Sluit de dag af in het middeleeuwse stadje Torre do Moncorvo, uw uitvalsbasis voor de nacht.

Accommodatie: Boutique guest house

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 8: Terug naar Porto

Na je onderdompeling in het land van de Parken Douro International en Côa Valley is het tijd om terug te keren naar Porto.

Een korte transfer brengt u terug naar het treinstation van Pocinho, vanwaar u de schilderachtige trein in de tegenovergestelde richting neemt en geniet van de uitzichten die u nu meer bekend voorkomen.

Wanneer u aankomt in Porto, kunt u op weg gaan naar uw volgende bestemming of ons vragen om een extra nacht of twee in het stadscentrum toe te voegen aan uw wandelvakantiepakket (extra kosten van toepassing).

Maaltijden: Ontbijt

VOORGESTELDE ROUTEBESCHRIJVING

Dag 1: Aankomst in Porto

Een privéchauffeur ontmoet u op de internationale luchthaven van Porto en brengt u naar uw hotel in Porto.

Een lid van ons team zal u ontmoeten in uw hotel in het stadscentrum in Porto om u te verwelkomen en een volledige briefing te geven voor uw zelfgeleide wandelvakantie in de wijnstreek Douro, evenals de nodige documenten.

Als u wilt dat we vandaag en / of morgen een culturele of culinaire rondleiding door de stad opnemen, laat het ons dan weten (extra kosten zijn van toepassing).

Accommodatie: 4-sterrenhotel in het centrum van Porto

Dag 2: Schilderachtige trein naar het hart van de Douro-vallei

De schilderachtige treinreis brengt u langs de rivier de Douro naar de stad Peso da Régua. Er is een breed scala aan bars en restaurants en nabijgelegen wijnhuizen die u kunt regelen om te bezoeken als u tijd heeft, evenals het Douro Museum (optioneel, lokaal betaald).

Neem plaats in uw boetiekhotel en rust goed uit voor de komende week of strek uw benen tijdens een wandeling langs de rivier.

Accommodatie: Boutique hotel

Maaltijden: Ontbijt

Dag 3: Lineaire wandeling van Peso da Régua naar Aldeia de Baixo – 15,9 km (9,9 mijl) | +706m -226m

Zodra je de drukte van Peso da Régua en het verkeer achter je laat, kom je in een landschap vol vogelgezang en wijngaarden. Je passeert verschillende dorpen waar toeristen zich zelden wagen en het leven gaat gewoon door en je kunt stoppen bij een lokaal café om met de lokale bevolking te communiceren.

Naast het bieden van opmerkelijke uitzichten, is het landschap een interessante mix van ruige, ongerepte heuvels en die welke zijn gekweekt voor het verbouwen van druiven, olijfbomen, kersen- en appelbomen. In het vroege voorjaar voegen de fruitboombloesems kleur en vreugde toe aan het landschap, terwijl de lentebloemen die volgen een eindeloze bron van genot zijn, net als de vruchten zodra ze rijp zijn om te plukken.

Accommodatie: Landhuis

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 4: Lineaire wandeling van Salzedas naar Aldeia de Baixo – 14,6 km (9,1 mijl) | +348m -322m

Een korte, schilderachtige rit brengt u naar een prachtig cisterciënzerklooster in het dorp Salzedas dat dateert uit de 12e eeuw. Maak van de gelegenheid gebruik om rond te kijken in de kerk en het dorp voordat je aan je wandeling begint.

Je brengt de dag door met wandelen tussen appel- en kersenboomgaarden, olijfgaarden en kleine wijngaarden, onderbroken door dorpjes. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u genieten van een overvloed aan fruitbloesems, een groot aantal wilde bloemen, rijpend fruit of een oogst die aan de gang is.

Naast de eindeloze boomgaarden zijn er bergen in de nabije en verre verte, waaronder de golvende heuvels van het wijngebied Alto Douro en het majestueuze natuurpark Alvão.

Accommodatie: Country House

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 5: Lineaire wandeling van Armamar naar Quinta do Tedo – 14,2 km (8,8 mijl) | +356m -814m

Na een korte taxirit naar het nabijgelegen stadje Armamar, begint u uw dag met een prachtig uitzicht, maar de beste moeten nog komen! Het eerste deel van de dag neemt je mee door typisch landelijke landschappen met veel olijf- en fruitbomen en kleine wijngaarden.

De reis naar het dorp Vacalar en biedt prachtige uitzichten - een voorproefje van wat er later komt. Terwijl je door prachtige wijngaarden gaat, komt de uitgestrektheid van het UNESCO-werelderfgoedlandschap van de Douro-vallei, met zijn eindeloze terrasvormige hellingen en de machtige rivier de Douro, in zicht.

Sluit de wandeling van de dag af met een wijnproeverij in Quinta do Tedo voordat je overstapt naar het kleine stadje Tabuaço.

Accommodatie: Boutique guest house

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 6: Tabuaço rondwandeling via Adorigo – 16,5 km (10,2 mijl) | +417m -431m

De wandeling van vandaag biedt een verscheidenheid aan landschappen, van de met keien bezaaide heuvels die uitkijken over Tabuaço tot de Douro-vallei en zijn golvende hellingen, evenals vlakkere gebieden op ongeveer 500 meter hoogte.

Je passeert het centrum van een van de 6 officiële wijnproducerende dorpen van de Douro, namelijk Barcos. Rond en voorbij Barcos zie je veel groentepercelen en vlakke wijngaarden die toebehoren aan kleinere producenten dan de uitgestrekte landgoederen dichter bij de rivier de Douro.

De route is rustig en biedt volop mogelijkheden om te genieten van een rustige tijd op het platteland, omringd door vogelgezang en de verschillende geuren van bloemen en bomen. Halverwege heb je een prachtig uitzicht op de rivier de Douro en het UNESCO-landschap terwijl je je een weg baant naar het dorp Adorigo en terug naar Tabuaço.

Je hebt ook de mogelijkheid om een familiebedrijf te bezoeken dat meer dan 100 jaar oud is (extra kosten).

Accommodatie: Boutique guest house

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 7: Lineaire wandeling van Valença do Douro naar Pinhão – 15,4 km (9,5 mijl) | +325m -635m

De wandeling van vandaag begint in het dorp Valença do Douro, dat uitkijkt over het heuveltopgebouw van het landgoed Quinta das Carvalhas. Je wandelt door het hart van het dorp en vervolgens naar de wijngaarden en het platteland.

Dit is het landschap van kleine producenten en de patronen van de druivenrijen zijn interessant en gevarieerd op weg naar het volgende dorp. Ga bergopwaarts door een wijndomein en wees voorbereid op een aantal extra speciale uitzichten terwijl je je een weg baant van de heuvel naar Pinhão.

Zig zag je je een weg naar beneden door de druivenranken om de proeflokalen van Real Companhia Velha te bereiken, waar een portwijnproeverij op je wacht.

Accommodatie: 3 sterren hotel

Maaltijden: Ontbijt en lunchpakket

Dag 8: Lineaire wandeling van Vilarinho de Cotas naar Pinhão – 8,9 km (5,5 mijl) | +131m -482m. Terug naar Porto

Ervaar vandaag het uitzicht vanaf de noordkant van de rivier de Douro tijdens deze grotendeels bergafwaartse wandeling. Je begint in een klein dorpje hoog in de heuvels en met uitzicht op de Pinhão-vallei. Als je aan je afdaling begint, heb je aan je linkerhand uitzicht op de Douro-vallei.

Terwijl u de heuvel rondt richting Casal de Loivos, arriveert uw uitzicht op de Douro-vallei en begeleidt u helemaal naar de rivier door de wijngaarden van Quinta da Roeda en Quinta do Bomfim terug naar Pinhão.

Neem de middagtrein terug naar de fascinerende stad Porto.

Maaltijden: Ontbijt

VIND JE HET LEUK WAT JE ZIET, MAAR HET PAST NIET HELEMAAL PERFECT?

Vertel ons gewoon wat u zoekt. We passen deze route graag aan uw persoonlijke interesses, behoeften en planning aan om uw ideale vakantie te creëren.

 

Culinair op stap

Zarzuela

Als de berg niet naar u komt... afijn, de rest is bekend. Behalve dat het op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief niet eenvoudig is om zelf naar de berg te gaan.

Gelukkig hebben velen van u het wandelen in eigen land ontdekt, maar inmiddels wordt het verlangen naar Zuid-Europese sferen niet minder natuurlijk. Niet alleen qua natuur, maar ook qua cultuur, geluiden, geuren en smaken. Haal die geur en smaak eens in huis. Wat denkt u van een heerlijke maaltijdsoep met vis als hoofdingrediënt?

Lees meer...

PORTUProeverij2

PORTUProeverij 2 2

 

 

KYTHIRA UITGELICHT

Een groen en rustig wandelparadijs. Dat is het eiland Kythira ten voeten uit. Vele kilometers aan wandelpaden en dorpjes met vriendelijke bewoners zorgen ervoor dat het de wandel- en natuurliefhebber aan niets ontbreekt.

DSCN6347 kopie

Lees meer...

Nieuwe wandelreizen in 2021

girasoles

Met onze lokale partners hebben we een aantal nieuwe routes verkend. In Noord-, Midden- en Zuid-Portugal nemen we u mee naar minder bekende maar niet minder mooie bestemmingen. Ook Kaap Verdië komt aan bod.

Lees meer...

Camino Portugués

Portuguese Camino PGW 30 kopie

De originele Camino Portugués is een lange pelgrimsroute vanaf Lissabon, door de binnenlanden van Portugal. Deze pelgrimage doet onder andere het beroemde bedevaartsoord Fatima aan, wat voor veel pelgrims de eindbestemming is. Tegenwoordig zijn er vanaf Porto en verder noordwaarts varianten te lopen met Santiago de Compostela in Spanje als eindpunt.

Lees meer...


wandelreis azoren

Heilig Jaar

Als u een fan bent van pelgrimroutes, dan weet u waarschijnlijk dat 2021 een Heilig Jaar is. En dat volgens de overlevering de kathedraal van Santiago gebouwd is op de plek waar het graf van apostel Jacobus is ontdekt. Dat de Galicische bevolking daar trots op is en het wil vieren blijkt wel uit alle religieuze en culturele evenementen in de stad en langs de routes. Ook in de media is er op verschillende manieren aandacht voor.

Lees meer...

Samenwerking met Luz Verde Wandelreizen

Richina Pico Viejo

Sinds enige tijd werkt Aarts Wandelreizen samen met Richina de Jong van Luz Verde Wandelreizen. Zij zal het aanbod van Spaanse reizen overnemen en uitbreiden, zowel op het vasteland als op de Balearen en de Canarische Eilanden.

Richina: ‘Guus en ik hebben elkaar leren kennen op een evenement van het Spaans Verkeersbureau. We zijn beiden lid van branchevereniging VvKR en ons enthousiasme voor Spanje en Portugal schept een band! We zagen meteen mogelijkheden voor samenwerking.’

Lees meer...