Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Nieuws van Aarts Wandelreizen

Culinair op stap

Zarzuela

Als de berg niet naar u komt... afijn, de rest is bekend. Behalve dat het op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief niet eenvoudig is om zelf naar de berg te gaan.

Gelukkig hebben velen van u het wandelen in eigen land ontdekt, maar inmiddels wordt het verlangen naar Zuid-Europese sferen niet minder natuurlijk. Niet alleen qua natuur, maar ook qua cultuur, geluiden, geuren en smaken. Haal die geur en smaak eens in huis. Wat denkt u van een heerlijke maaltijdsoep met vis als hoofdingrediënt?

Lees meer...

PORTUProeverij2

PORTUProeverij 2 2

 

 

KYTHIRA UITGELICHT

Een groen en rustig wandelparadijs. Dat is het eiland Kythira ten voeten uit. Vele kilometers aan wandelpaden en dorpjes met vriendelijke bewoners zorgen ervoor dat het de wandel- en natuurliefhebber aan niets ontbreekt.

DSCN6347 kopie

Lees meer...

Nieuwe wandelreizen in 2021

girasoles

Met onze lokale partners hebben we een aantal nieuwe routes verkend. In Noord-, Midden- en Zuid-Portugal nemen we u mee naar minder bekende maar niet minder mooie bestemmingen. Ook Kaap Verdië komt aan bod.

Lees meer...

Camino Portugués

Portuguese Camino PGW 30 kopie

De originele Camino Portugués is een lange pelgrimsroute vanaf Lissabon, door de binnenlanden van Portugal. Deze pelgrimage doet onder andere het beroemde bedevaartsoord Fatima aan, wat voor veel pelgrims de eindbestemming is. Tegenwoordig zijn er vanaf Porto en verder noordwaarts varianten te lopen met Santiago de Compostela in Spanje als eindpunt.

Lees meer...


wandelreis azoren

Heilig Jaar

Als u een fan bent van pelgrimroutes, dan weet u waarschijnlijk dat 2021 een Heilig Jaar is. En dat volgens de overlevering de kathedraal van Santiago gebouwd is op de plek waar het graf van apostel Jacobus is ontdekt. Dat de Galicische bevolking daar trots op is en het wil vieren blijkt wel uit alle religieuze en culturele evenementen in de stad en langs de routes. Ook in de media is er op verschillende manieren aandacht voor.

Lees meer...

Terras de Sicó en Coimbra

Coimbra, de stad van kennis. Een van de oudste universiteiten in Europa (opgericht in 1920) kan worden bezocht in Coimbra. Deze academie maakt tegenwoordig deel uit van het UNESCO-werelderfgoed, samen met tientallen andere plaatsen verspreid  in de stad, waardoor Coimbra een van de belangrijkste interessante regio's is om te bezoeken in Portugal. Maar niet de enige. De Fado, een belangrijke culturele uiting van deze stad, is ook een belangrijke reden om hier te komen.  Dit is een unieke muzikale expressie in de wereld. Gespeeld en gezongen door de studenten van de universiteit, wordt het volgens de traditie alleen door mannen gezongen. Deze Fado van Coimbra, wiens teksten steevast de liefde en het verlangen naar een vrouw, voor de stad en voor de Academie oproepen. Coimbra heeft ook andere geheimen om te verkennen: de traditionele tavernes zijn nog steeds springlevend, de geschiedenis, de landelijke omgeving en vele evenementen en festivals!

In dit programma lopen bezoekers langs de GR26 ("Terras  de  Sicó"), van Pombal naar Coimbra, steken ook een deel van Camino Santiago over en ontdekken een regio vol verrassingen: voorouderlijk erfgoed, Romeinse ruïnes, eikenbossen, landelijke gebieden, bergen en rivieren. Een afwisselende ervaring waarbij cultuur altijd sterk aanwezig is! En, niet de minste reden, deze tour biedt de kans om de trein te gebruiken om de belangrijkste steden en plaatsen te bereiken!

over

Regio: Coimbra, Centrum van Portugal

Type programma: Zelfgeleid programma

Naam van de trail: Terras de Sicó,GR26 en Caminho de Santiago

Programmaduur: 8 dagen, 7 nachten

Start: Pombal

Einde: Coimbra

Totale afstand: km 89 km;

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig / Gemiddeld

Beschikbaarheid: februari tot november

Route: Pombal - Pousadas Vedras - Redinha - Casmilo - Condeixa-a-Nova-Coimbra;

Ondersteuningsmateriaal: Kaarten en roadbook

hervatten

Dag 1. Aankomst in Pombal (met de trein). Welkom op het treinstation en transfer naar het hotel

Dag 2.  Wandeling van Pombal naar Pousadas Vedras [19,7 km]

Dag 3. Wandeling van Pousadas Vedras naar  Redinha  [12,1 km]

Dag 4. Wandeling van  Redinha  naar  Casmilo  [16,8 km]

Dia 5. Rondwandeling in  Casmilo  [9,5]

Dag 6. Wandeling van  Casmilo  naar  Condeixa-a-Nova [13,2 km]

Dag 7. Wandeling van  Condeixa-a-Nova naar Coimbra [17,6 km] (verbinding met Camino Santiago – Centre Trail)

Dia 8. Einde van de tour. Vertrek per trein naar Porto of naar  Lisboa

 

Opmerking:  Deze tour stelt bezoekers ook in staat om naar Porto te reizen en deze belangrijke en prachtige stad te leren kennen (1u30min met de trein) en vanuit Porto terug te vliegen naar huis via de internationale luchthaven.

 

IMG 3759Eén van de nieuwe reizen die we gaan aanbieden gaat door het gebied Terras de Sicó. Centraal gelegen in Portugal. Zowel vanuit Lissabon als vanuit Porto goed te bereiken met de trein.

Lees meer...

Samenwerking met Luz Verde Wandelreizen

Richina Pico Viejo

Sinds enige tijd werkt Aarts Wandelreizen samen met Richina de Jong van Luz Verde Wandelreizen. Zij zal het aanbod van Spaanse reizen overnemen en uitbreiden, zowel op het vasteland als op de Balearen en de Canarische Eilanden.

Richina: ‘Guus en ik hebben elkaar leren kennen op een evenement van het Spaans Verkeersbureau. We zijn beiden lid van branchevereniging VvKR en ons enthousiasme voor Spanje en Portugal schept een band! We zagen meteen mogelijkheden voor samenwerking.’

Lees meer...