Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Dagprogramma Rota Vicentina Vissers Pad  6 dagen

Individuele trektocht Rota Vicentina - Portugal

 Zie ook kaart onderaan.

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld van Lissabon of Faro (Algarve). U overnacht in het dorp Porto Covo das Bandeiras in een klein pension, vlakbij het dorpsplein of in een wat groter hotel aan de rand van het dorp. Porto Covo is het meest noordelijk punt van het Vissers Pad.

Dag 2 ( Optioneel)

Na de welkomstbijeenkomst  volgt er een transfer naar São Torpes, het begin van deze recente uitbreiding van het Vissers Pad voor een wandeling van 10 km (gematigde moeilijkheidsgraad van ongeveer 3 uur) terug naar Porto Côvo via het strand, de duinen en de kliffen. Afhankelijk van de zeeomstandigheden kunt u aan het begin van de route het strand volgen en de weg vermijden. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om te zwemmen bij Sao Torpes, een strand waar het water warmer is, het staat lokaal bekend als het ketelstrand!

Dag 2 of 3: Porto Covo das Bandeiras – Vila Nova de Milfontes

Een tocht van 20 km (5 à 6 uur). Het is een pittig stuk van een aantal kilometers over zand. Het pad eindigt aan de zuidkant van het strand waar u bij Forte da Ilha de Dentro uitkijkt over het eiland Pessegueiro. Vervolgens loopt u door de duinen van de spectaculaire surfstranden Aivados en Malhão naar boven, naar de klifwanden die populair zijn bij vissers. Het pad voert u langs het kleine vissershaventje van Vila Nova de Milfontes, waar u vervolgens aankomt bij het historische centrum van het dorp. Hier, vlakbij het kasteel en de riviermonding, heeft u een overnachting in een pension.

Dag 3 of 4: Vila Nova de Milfontes – Almograve

De wandeling van vandaag - 16 km lang (4 uur) - is makkelijk. U vervolgt de Vissers Route langs de kust. Het pad slingert door pijnboombossen, over zandduinen en langs kliffen. Vanaf het strand van Furnas heeft u een prachtig zicht op Vila Nova de Milfontes, de “Prinses van de Alentejo”. U komt vervolgens langs een aantal verlaten stranden, voordat u aankomt in het gehucht Almograve. Hier overnacht u in een fantastisch gelegen gastenhuis, gelegen net achter de duinen.

Dag 4 of 5: Almograve – Zambujeira do Mar

Een tocht van 21 km (5 à 6 uur) in zuidelijke richting, vanaf Almograve langs het strand. U kunt eventueel even afslaan om het kleine vissershaven van Entrada da Barca te bezoeken. De route gaat verder langs de kliffen, vanwaar u panoramisch uitzicht heeft over de duinen. Met een beetje geluk ziet u hier zelfs ooievaarsnesten. U vervolgt de route door het dorp Cavaleiro en u komt langs de historische vuurtoren van Cabo Sardão. De wandeling eindigt in Zambujeira do Mar, waar u verblijft in een klein guesthouse vlakbij het gezellige centrum.

Dag 5 of 6: Zambujeira do Mar – Odeceixe

Vandaag loopt u 18 km (5 uur). Aanvankelijk over een kustpad, langs de kliffen tot aan de baai Carvalhal. Vervolgens wandelt u landinwaarts langs akkervelden en boomgaarden tot Praia da Amália, waar een beek via watervalletjes richting het strand stroomt. Bij dit laatste strand staat het geboortehuis van de beroemde Portugese Fado zangeres Amália Rodriques. U komt in Azenha do Mar, waar u, in plaats van de gebruikelijke picknick-lunch, misschien wel wilt genieten van een overheerlijke vismaaltijd (de vissershaven ligt op slechts 300 m afstand van het restaurant). Na de lunch gaat u verder naar de uitmonding van de Ceixe rivier en u bereikt Odeceixe, het eerste dorp aan de westkust van de Algarve. De wandeling eindigt hier, waar u verblijft in een klein gastenverblijf, vlakbij het centrum en de rivier

Dag 6 of 7: Terug op eigen gelegenheid vanuit Odeceixe terug naar de luchthavens van Lissabon of Faro

Desgewenst kunt u nog vijf extra etappes die door de Algarve gaan en eindigt bij Kaap Sint Vincent.

Klik hier voor de Extra Algarve reis