Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Rota Vicentina - Combinatie trektocht- Alentejo Portugal - 8 dagen

Rota Vicentina - Odeceixe

Een gecombineerde wandeltocht over het in het binnenland gelegen Historisch Pad ( twee etappes ) en over het pal aan de kust gelegen Vissers Pad ( vier etappes).

Tijdens deze 8-daagse individuele wandelvakantie maakt u kennis met één van de best bewaarde geheimen van de Alentejo en de Algarve: het natuurpark Costa Vicentina. Langs het recent aangelegde wandelpad Rota Vicentina wandelt u de ene dag door het zacht glooiende achterland met kleine ingeslapen dorpjes, langs weiden en door eucalyptusbossen. De andere dag volgt u de grillige Atlantische kust met kliffen en baaien en ontdekt u kleine, tijdloze vissersdorpjes.

 

De Costa Vicentina, het natuurpark in de zuidwesthoek van Portugal, is misschien wel een van de laatste delen van de Europese kust waar de woeste natuur nog in hoge mate vrij spel krijgt. Ondanks de ongekende schoonheid van deze kuststrook, is het gebied nog nauwelijks bekend bij het grote publiek. Deze kuststrook van de Alentejo, een beschermd natuurgebied, is wild en ongerept. In het voorjaar veranderen de duinen in een kleurrijk bloementapijt. Vissers hangen rond bij de loods in de haven en wachten op hun vertrek naar zee. Wie van vis houdt is hier spekkoper, want verser kan de vis niet zijn. U verblijft in authentieke landelijke accommodaties met uitstekende verzorging.

 

rota-vicentina-wandelroute-portugal

De wandelroute over de 'Rota Vicentina' bestaat uit twee takken: in het binnenland het Historisch Pad (rood-wit gemarkeerd), bekend als 'Historical Way' en parallel eraan langs de kust het Vissers Pad (groen-blauw gemarkeerd), ook wel bekend als de 'Fisherman's trail'.

Het Historisch Pad is ooit ontstaan als een pelgrimsroute en gaat langs kurkeiken en kleine boerendorpen.

Het Vissers Pad loopt bijna parallel aan het Historische Pad, maar dan langs de kust. Deze wandelroute volgt de vissers paden boven langs de ruige rotskust, die wordt onderbroken door kleine baaien, onmetelijke lege stranden en brede riviermondingen. De paden langs de kust lopen deels over het strand, wat moeilijker begaanbaar is door mul zand en in de zomer te warm wordt. U kunt echter bij eb (meestal rond 12.00 uur) ook via het net drooggevallen strand lopen. Daarbij passeert u ook beekjes die over het strand de zee in stromen.

Bij Forta da Ilha Pessequeiro, even ten zuiden van Porto Covo, komen de wandelroutes samen.

Het gebied gaat door licht glooiend landschap met kleine dorpen en zandstranden met duinen aan de kust. De wandelingen zijn licht tot middelzwaar. Er zijn weinig hoogteverschillen en de route is goed bewegwijzerd.

Opmerkingen:

 • Deze wandelreizen kunnen het gehele jaar geboekt worden, behalve in de maanden juli en augustus en 1 t/m 11 september 2023  Dit mede in verband met de vakanties in Portugal, waardoor sommige accommodaties soms vol zitten en duurder zijn. Daarbij accepteren zij vaak alleen boekingen van minimaal drie dagen. Ook kan het dan (te) warm zijn.
 • En ook kunnen er geen reizen geboekt worden vanaf 1 december 2022 t/m 31 januari 2023. Dan zijn veel accommodatie dicht. Voor de de aparte Rota Vicentina Algarve reis gelden iets andere termijnen. Zie bij de betreffende reizen.

 • U kunt ook kiezen voor een op maat gemaakt programma van minder of meer (rust)dagen en een verlenging van vijf dagen naar de Kaap Sint Vincent (zie onderaan de pagina)
 • Er zijn ook goede mogelijkheden om met het openbaar vervoer te komen, met name de bus vanuit Lissabon. In dat geval is het aan te raden om bij de heenreis een ochtendvlucht te boeken en voor de terugreis juist een middag- of avondvlucht.

De prijzen voor 2023:

 • Bij een boeking van minimaal 2 of 3 personen die samen een kamer delen: € 585,- per persoon;
 • Eenpersoonskamer supplement: € 185,-
 • Alleen reizende supplement € 110.-;  Dit i.v.m. het bagagevervoer, die dan voor 1 persoon plaatsvindt: Dit bedrag komt er nog bovenop wanneer u helemaal alleen reist.

De prijs is inclusief:

 • STO-Reisgarantie, zie algemene reisvoorwaarden 
 • Zeven nachten verblijf in een tweepersoonskamer met eigen badkamer en ontbijt
 • Zes lunchpakketten met vers fruit en een anderhalf literfles water
 • Bagagevervoer
 • Introductiebijeenkomst na het ontbijt op de tweede dag met uitleg over de route, waarbij u kennismaakt met uw contactpersoon
 • Informatiebladen over elke wandeling
 • Het boek en kaart over de Rota Vicentina
 • Telefoonnummer van de contactpersoon voor noodgevallen

De prijs is exclusief:

 • Diners en drankjes
 • Annuleringsverzekering, reis- en ongevallenverzekering
 • Heen en terugreis
 • Vervoer vanaf of naar een luchthaven. 

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

U kunt deze algemene combinatie trektocht ook verlengen door de Algarve tot aan de Kaap Sint Vincent.

Klik hier voor de verlenging door de Algarve via de Kustroute, Optie A

Klik hier voor de verlenging door de Algarve via de Historische route, Optie B

 

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de video introductie

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Portugal


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).