Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Individueel wandelen over de gehele Via Algarviana

Deze 16 daagse wandelreis over de gehele Via Algarviana is een nieuwe gecombineerde trektocht van beide 8-daagse trektochten over zowel de Via Algarviana Oost en Via Algarviana West, met een kleine aanvulling om beide reizen met elkaar te verbinden.

Een wandelreis die u 16 dagen lang meeneemt door het gevarieerde landschap van de Algarve en haar bevolking.

Achtergrond

U kent de Algarve van stranden, hotels, golfbanen, luxe en veel zon. Maar op ongeveer 35 km ten noorden van de kust ,vindt er een heel ander leven plaats in kleine dorpen met gemiddeld 50 veelal oudere inwoners. De vooruitgang heeft hier weinig invloed gehad; Sommige Portugezen leven nog in huizen zonder elektra en stromend water. De inwoners van de dorpen die u bezoekt krijgen door uw komst een economische impuls. En daar gaat het ons ook om. Het enige wat u hoeft te doen, is wandelen en genieten van de gastvrijheid!

U overnacht in karakteristieke accommodaties, waar mensen aandacht hebben voor hun gasten en waar u kunt proeven van de lokale sfeer en de regionale keuken met streekproducten. Tijdens de prachtige wandelingen komt u in contact met de dorpelingen en geniet u van hun gastvrijheid. Mocht u geen Portugees spreken, dan spreken de meeste jongere Portugezen goed Engels. Maar in de kleine dorpen wonen vaak nog slechts een paar ouderen en kan Frans of Duits ook nog een mogelijkheid bieden omdat een aantal van hen ook als gastarbeider in het buitenland heeft gewerkt.

Gelukkig is er met de nieuwste vertaal-apps op uw telefoon zeer goed te communiceren, rechtstreeks in het (gesproken) Portugees. Erg leuk om te doen en het kan zijn dat u dan hun hele ‘saudade’ (levensverhaal) te horen krijgt. Soms gaat dat gepaard met een traan en daarna een brede glimlach. Zie verder op deze website voor informatie over de Via Algarviana.

Gezien het karakter van deze reis en de bijbehorende "simpele' accommodaties, zijn er geen vouchers nodig. Alleen het noemen van uw naam volstaat.

mapa Via Algarviana

Maatwerk

U kunt kiezen voor maatwerk tijdens deze wandelreis. Heeft u advies nodig, dan kunt u contact met ons opnemen en maken wij in overleg een wandelprogramma op maat. Wij verzorgen uw transfer van en naar het vliegveld, in enkele gevallen het vervoer naar het begin van een wandeling of naar een accommodatie, de reserveringen van de accommodaties, de kaarten & routes, en niet te vergeten het eten en drinken. We houden u op de hoogte van de laatste updates voor wat betreft de route.

Kortom, een wandelvakantie voor u op maat gemaakt.

Er is reisbegeleiding op kleine afstand aanwezig die u gedurende uw wandeltocht waar nodig bijstaat en die u ophaalt van en terugbrengt naar het vliegveld. U kunt ook extra rustdagen plannen. In principe verzorgen wij dan geen lunchpakketten en diners, behalve bij enkele plaatsen in het Oosten waar geen alternatief om zelf te eten aanwezig is.

Deze individuele wandelreis heeft geen vaste vertrekdata. 

Meer weten en voor de achtergrond van de deze reis: Klik op 'Via Algarviana'
Of bekijk dit onlangs verschenen artikel van AlbaWorld :Via Algarviana

 

alt

Door naar de Kaap, oftewel de gehele Via Algarviana - NON STOP !!!

Een 16 daagse reis over gehele Via Algarviana, al dan niet met rustdagen er aan toegevoegd. 

Wij hebben ons aanbod uitgebreid met de wandelingen vanuit Alte over het westelijke deel van de Via Algarviana met als spectaculair eindpunt Kaap Sint Vincent, het meest westelijke punt van Portugal en tevens van het Europese continent. U wandelt, of veertien dagen achter elkaar of met rustdagen over de gehele Via Algarviana, Ongeveer 300 km in 14 etappes. Het etappe schema zit u onderaan afgebeeld. Hier kunt u zien dat u de etappe (19,3 km) loopt vanaf Alte naar Sao Bartelomeu de Messines en vanuit deze plaats naar Silves ( 27,6km). Deze etappe kunt u ongeveer halveren door te overnachten in een prachtig gelegen gastenhuis in het gehucht Vale Fuziero.  

Na een enkele pittige klimmetjes en een bezoek aan prachtige plaatsen, zoals Monchique en Silves, gaat u door bossen, door landbouwgebied, duinen en open vlaktes.
Aan het het eind bij de Kaap wacht de kolkende zee op u. Een mooier einde van de tocht valt er niet te bedenken. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Opmerking: Deze reis kan niet geboekt worden tijdens de twee weken van onze kerstvakantie

De prijs voor deze 16-daagse wandelreis is voor 2024: 2-persoonskamer € 1.445 per persoon op basis van minimale boeking van twee personen 

Een 1-persoonskamer voor het geval dat u solo reist€ 2.165

Nog een extra eenpersoonskamer erbij voor het geval dat u samen reist: € 1.355

Inbegrepen:

 • STO-Reisgarantie, kijk bij de reisvoorwaarden op deze website
 • Ontvangst op het vliegveld van Faro
 • Vervoer van en naar de luchthaven van Faro
 • Lunchpakketten op de wandeldagen
 • Alle overnachtingen in een- of tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden waar er geen alternatieven zijn*
 • Bagagevervoer tussen alle accommodaties
 • Diverse kleine transfers
 • Reisbegeleiding op afstand; inclusief noodnummer
 • Kaarten en etappe-informatie d.m.v. het boek over de Via Algarviana voorafgaand nog digitaal, totdat de nieuwe versie er is, en een draaiboek/programma, Dit wordt overhandigd op het vliegveld tijdens de welkomstbijeenkomst
 • Eco tax, behoud natuur en traditionele ambachten

* De diners bij de plaatsen waar er geen alternatieven zijn: Balurcos, Furnazinhas, Vaqueiros ( 2 x), en Marmelete,

Gezien de lengte van de tocht (ongeveer 300 km) kunt u desgewenst rustdagen of extra transfers inplannen.
Let wel, deze rustdagen zijn op basis van logies en ontbijt, behalve bij de hierboven genoemde plaatsen.

Keuze's:

Dag 2.
U kunt deze etappe verkorten van 24 naar 17 km. U wordt dan in het gehucht Corte Tabeliao opgehaald door de eigenaar van de volgende accommodatie. Geef u wensen daarover door via ons aanvraagformulier. Deze service kost € 21 extra.

Dag 6
Ook deze etappe kunt verkorten van 29 naar 17 km. U wordt dan in het plaatsje Parises opgehaald door de eigenaar van de volgende accommodatie. Geef u wensen daarover door via ons aanvraagformulier. Deze service kost € 28 extra.

Dag 13:
U kunt dag 13, de etappe Marmelete - Bensafrim ( 29 km) laten halveren door middel van transfers naar een punt in het midden van deze etappe. Hier wordt u dan opgehaald en gebracht naar de accommodatie in Bensafrim. De volgende morgen wordt u weer teruggebracht naar datzelfde punt. Deze halvering van de etappe Marmelete - Bensafrim waarbij u dus 2 x overnacht in Bensafrim, waarvan 1 extra toegevoegd wordt aan het programma, met lunchpakketten en extra transfers kost € 165 voor 2 personen. Geef u wensen daarover door via ons aanvraagformulier. 

Dag 14:
De etappe op dag 14 tussen Bensafrim en Vila do Bispo ( 30 km)  kunt u aan beide of aan één kant inkorten door ons te regelen transfers.

 • Aan het begin, ongeveer 7 km: Bensafrim - Barão de São João kost deze transfer: € 18
 • Aan het eind, ongeveer 4 km: Rapouseira - Vila do Bispo kost dit € 14

Geef u wensen door via het aanvraagformulier.

Accommodaties en verzorging

De trektocht kenmerkt zich door eenvoud. U overnacht veelal in lokale accommodaties, waarvan sommige met zwembad. Bij iedere accommodatie is er de beschikking over een eigen toilet en badkamer en zijn handdoeken voorhanden, die hoeft u dus niet mee te nemen.

We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kamers die uw privacy, of u nu alleen of samen reist, waarborgen. Wilt u een éénpersoonskamer, meldt u zich dan snel, want die zijn meestal snel volgeboekt. U kunt hierover altijd ook eerst even telefonisch advies bij ons inwinnen.

Bij elke wandeldag ontvangt u een lunchpakket gevuld met broodjes, fruit en water.

Op de plaatsen waar de maaltijden door ons verzorgd worden, zijn de drankjes na de maaltijd voor eigen rekening.

Heeft u bepaalde wensen omtrent het eten, geef het tijdig aan ons door.

 

Klik hier voor het dagprogramma van de gehele Via Algarviana

 

Mogelijke arrangementen aanvullend bij deze wandelvakantie:

Vogels kijken:

U kunt uw wandelprogramma aanvullen door uw reis eerder te beginnen of te verlengen met een dag vogels kijken in het Nationale Park Rio Formosa, gelegen ten oosten van Faro.

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze aanvulling.

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de video introductie

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Portugal


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Klik hier voor het standaard dagprogramma van de gehele Via Algarviana