Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Wandelen over de Via Algarviana Oost

Achtergrond

U kent de Algarve van stranden, hotels, golfbanen, luxe en veel zon. Het binnenland van de oostelijke Algarve zal u verrassen. Op ongeveer 35 km ten noorden van de kust vindt er een heel ander leven plaats in kleine dorpen met gemiddeld 50, veelal oudere inwoners.

Dit is de traditionele Algarve waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan, waar u de herder met zijn geiten tegenkomt en de lokale bevolking hun olijfgaarden en fruitbomen verzorgen. De vooruitgang heeft hier weinig invloed gehad. Sommige Portugezen leven nog in huizen zonder elektra en stromend water. Lokale initiatieven zoals de aanleg van wandelroutes en daarbij de benodigde gastenhuizen kunnen hier weer enige verandering in aanbrengen. De inwoners van deze dorpen die u bezoekt worden door uw komst gemobiliseerd en krijgen daardoor een economische impuls. En daar gaat het ons om!

Eco tax, behoud natuur en traditionele ambachten

De lokale organisatie waar wij voor deze reis mee samenwerken maakt zich sterk voor de bescherming van de natuur, het onderhoud van de paden en het behoud van de traditionele ambachten die langzaam aan verdwijnen als de jongere generatie het niet overneemt. De reissom is inclusief € 2,- eco tax per persoon per dag, Deze bijdrage wordt gebruikt voor het onderhoud van de wandelpaden.

U overnacht in karakteristieke accommodaties, waar mensen aandacht hebben voor hun gasten en waar u kunt proeven van de lokale sfeer en de regionale keuken met streekproducten. Tijdens de prachtige wandelingen komt u in contact met de dorpelingen en geniet u van hun gastvrijheid. Mocht u geen Portugees spreken, dan is er altijd wel een bewoner die buiten Portugal gewerkt heeft en Frans of Duits spreekt. Het kan zijn dat u hun ‘saudade’ (levensverhaal) te horen krijgt. Soms gaat dat gepaard met een traan en daarna een brede glimlach. Gezien het karakter van deze reis en de bijbehorende "simpele' accommodaties, zijn er geen vouchers nodig. Alleen het noemen van jullie naam volstaat. Zie verder op deze website voor informatie over de Via Algarviana.

Maatwerk Via Algarviana Oost

U kunt kiezen voor een aantal dagen of voor een meerdaags arrangement van 8 of 10 dagen. Heeft u advies nodig, dan kunt u contact met ons opnemen en maken wij in overleg een wandelprogramma op maat. Wij verzorgen uw transfer van en naar het vliegveld, in enkele gevallen het vervoer naar het begin van een wandeling of naar een accommodatie, de reserveringen van de accommodaties, de kaarten & routes, en niet te vergeten het eten en drinken. We houden u op de hoogte van de laatste update voor wat betreft de route. Er is reisbegeleiding op kleine afstand aanwezig die u gedurende uw wandeltocht waar nodig bijstaat en die u ophaalt van en terugbrengt naar het vliegveld. U kunt ook rustdagen plannen. In principe verzorgen wij dan geen lunchpakketten en diners, behalve bij enkele plaatsen waar gaan alternatief om zelf te eten aanwezig is.

De individuele wandelreizen hebben geen vaste vertrekdata. 

Meer weten en voor de achtergrond van de deze reis: Klik op 'Via Algarviana'

Of bekijk dit onlangs verschenen artikel van AlbaWorld :Via Algarviana

 alt

Accommodaties en verzorging

 • Bij dit arrangement word je door een lokale medewerker op het vliegveld van Faro opgewacht en na een korte kennismaking per auto naar de eerste accommodatie gebracht. Deze transfer vindt ook plaats aan het einde van de reis van de laatste accommodatie naar het vliegveld.
 • De trektocht kenmerkt zich door eenvoud. U overnacht veelal in lokale accommodaties, waarvan sommige met zwembad. Bij iedere accommodatie is er de beschikking over een eigen toilet en badkamer en zijn handdoeken voorhanden, die hoeft u dus niet mee te nemen.
 • We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kamers die uw privacy, of u nu alleen of samen reist, waarborgen. Wilt u een éénpersoonskamer, meldt u zich dan tijdig, want die zijn meestal snel volgeboekt. U kunt hierover altijd ook eerst even telefonisch advies bij ons inwinnen.
 • Bij elke wandeldag ontvangt u een lunchpakket gevuld met broodjes, fruit en water.
 • Op de plaatsen waar de maaltijden door ons verzorgd worden, zijn de drankjes na de maaltijd zijn voor eigen rekening.
 • Heeft u bepaalde wensen omtrent het eten, geef het aan ons door.

Prijs van de 8 daagse wandeltocht voor het jaar 2024:

Tweepersoonskamer € 750 per persoon  Bij een boeking van minimaal twee personen 

Prijs 1-persoonskamer als u solo reist: € 1.090 

Nog een extra eenpersoonskamer erbij voor het geval dat u samen reist: € 685

Klik hier voor een (voorbeeld) dagprogramma van 8 dagen 

Prijs van de 10 daagse wandeltocht voor het jaar 2024:

Tweepersoonskamer: € 895 per persoon  Bij een boeking van minimaal twee personen  

Prijs 1-persoonskamer als u solo reist: € 1.310 

Nog een extra eenpersoonskamer erbij voor het geval dat u samen reist: € 880

Klik hier voor een (voorbeeld) dagprogramma van 10 dagen 

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

In de prijzen zijn inbegrepen:

 • Ontvangst op het vliegveld van Faro, waarbij naast het draaiboek ook het boek en de kaarten worden overhandigd
 • Vervoer van en naar de luchthaven van Faro
 • Alle overnachtingen in een- of tweepersoonskamer
 • Lunchpakketten op de wandeldagen
 • Diners: Alléén bij de plaatsen Balurcos, Furnazinhas, en Vaqueiros (2 x)
 • Bagagevervoer tussen alle accommodaties
 • Enkele kleine transfers
 • Kaarten en routeinformatie d.m.v. het officiële boek over de Via Algarviana, (deze is momenteel niet beschikbaar en wordt alleen vooraf gemaild) en het draaiboek die overhandigd worden tijdens introductiebijeenkomst bij aankomst op het vliegveld!
 • Reisbegeleiding op afstand
 • Noodnummer bij calamiteiten
 • Lijst met telefoonnummers van de accommodaties waar u verblijft.
 • Eco tax, behoud natuur en traditionele ambachten
 • STO-Reisgarantie, kijk bij de algemene reisvoorwaarden op deze website

Niet in de prijs inbegrepen:

 • Retourvlucht naar en vanuit het vliegveld van Faro 
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes na het eten.
 • Desgewenst kleine transfer aan het eind (vanuit Corte Tabeliao) voor de wandeling, Alcoutim naar Balurcos, waardoor deze wordt verkort van 24 naar 17 km.
  De prijs hiervoor is € 21. Deze optie is niet van toepassing voor de 8 daagse reis. Deze begint immers al in Balurcos.
 • Desgewenst kleine transfer aan het eind (vanuit Parises) voor wandeling 5, Cachopo naar Barranco do Velho, waardoor deze verkort wordt van 29 naar 17 km. De prijs hiervoor is € 28

De route per dag:

Kijk hier naar enkele voorbeelden van een dagprogramma kunt u hieronder kijken.

Dagprogramma van 8 dagen (voorbeeld)

Dagprogramma van 10 dagen(voorbeeld)

 

Mogelijke arrangementen aanvullend bij deze wandelvakantie:

Vogels kijken:

U kunt uw wandelprogramma aanvullen door uw reis eerder te beginnen of te verlengen met een dag vogels kijken in het Nationale Park Rio Formosa, gelegen ten oosten van Faro.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze aanvulling.

 

 

De Via Algarviana

 

Reis aanvragen

Bekijk de video introductie

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Portugal


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).