Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Wandelreis door Nationaal Park Peneda-Gerês en het gebied van de Soajo

8 dagen wandelen in het hart van het Nationaal Park Peneda-Gerês en het gebied van de Soajo in Noord Portugal. Een individuele reis op basis van halfpension, door een van de mooiste en nog onontdekte gebieden van Portugal. Het Park is een wandelgebied bij uitstek. Het noordelijk deel is kaal en ruig. Gaat u meer naar het zuiden dan wordt het gebied wat groener.

Peneda-Gerês is in Portugal het enige Nationaal Park. Het park werd in 1971 opgericht en is aangesloten bij het internationale Pan Park Netwerk. Met een oppervlakte van bijna 70.000 ha is het een van de grootste en meest uitgestrekte natuurparken van Portugal. Het is een bergachtig gebied dat zich uitstrekt van de hoogvlakte van Castro Laboreiro - gelegen op een hoogte van 1340 meter - tot aan de hoogvlakte van Mourela - hoogte 1380 meter. Het gebied is zeer afgelegen en heeft een opvallend reliëf. Er ligt een aantal dorpjes waarin ongeveer 10.000 mensen wonen.

Peneda-Gerês heeft de status van Nationaal Park verworven vanwege haar uitzonderlijk mooie berglandschap en haar unieke fauna en flora. Bovendien wordt er nog altijd landbouw bedreven volgens de traditionele werkwijze. Gelegen in het uiterste noorden van het land, ongeveer 90 kilometer ten noordenoosten van Porto, biedt het Park talloze gelegenheden om te genieten van wandelroutes over de oude, met graniet plaveide paden, afgewisseld met idyllische dorpen en uitgestrekte hooggelegen weiden.

In dit uitgestrekte natuurgebied is een dicht padennetwerk ontstaan door eeuwenlange veeteelt en jacht. Op zoek naar nieuwe weiden en betere jachtgronden, trok men steeds verder en dieper in het  gebied. Nu worden deze paden nog maar zelden gebruikt door herders, maar hun  erfenis stelt ons in staat om zelfs de meest afgelegen plekken bereiken.Het grijze granieten reliëf in de hogere delen heeft veel weg van een woestijn, bijna maanachtig landschap. De minder rotsachtige heuvels zijn groener. In de diepe dalen worden groepjes grote, bruine keien gescheiden door bosschages; het geheel ademt een surrealistische sfeer. 

Beschrijving van deze wandelvakantie

Deze 8-daage wandelvakantie is samengesteld met de bedoeling de deelnemers te laten proeven van de historie, de cultuur en de natuur van deze nog onbekende streek van Portugal. Met lokale gidsen hebben wij routes uitgeschreven die afwijken van de gebruikelijke toeristische routes. Wij willen namelijk dat u uit de eerste hand geniet van de gastvrijheid en de trots van de lokale bevolking, die al generaties lang werkzaam is in de landbouw. De wandeltochten voeren u door prachtige groene valleien, over hooggelegen bloemrijke weides die doorgaans alleen toegankelijk lijken te zijn voor herders, roofvogels en zelfs wolven. En wat is er prettiger dan om na een afwisselende wandeldag te genieten van het comfort van uw accommodatie en van een heerlijke traditionele avondmaaltijd, bereid met lokale producten?

Bekijk hier het promotiefilmpje van Peneda Geres

of deze: Peneda Geres

Beschikbaarheid:

De periode waarop deze reis geboekt kan worden, loopt van 15 maart tot 1 november 2018

Deze reis kan alleen door minimaal 2 personen geboekt worden, met de mogelijkheid om in een aparte eenpersoonskamer te slapen.

De prijzen voor deze volledig verzorgde reis zijn:

Twee personen in tweepersoonskamer: € 725,- per persoon bij een minimale boeking van 2 personen
Eenpersoonskamer geboekt door minimaal 2 personen: € 300,- per persoon.

In de prijzen inbegrepen:

 • 7 nachten op basis van Logies & Ontbijt
 • 5 lunchpakketen met sandwiches en fruit tijdens de wandeldagen
 • STO- Reisgarantie, zie algemene voorwaarden
 • Bagagevervoer op de wandeldagen
 • Kaarten en routeboek van de regio en de wandelingen
 • Voorgeprogrammeerd GPS- apperaat. waarvoor een borg gevraagd wordt van € 250,- terug te ontvangen op de laatste dag.
 • Diverse transfers behorende bij het dagprogramma
 • Mobiel telefoonnummer voor noodgevallen

Niet in de prijzen inbegrepen:

 • Retourvlucht vanuit Nederland of Belgie naar het vliegveld van Porto
 • Vervoer vanaf het vliegveld van Porto naar Ponte de Lima
 • Vervoer vanuit Porto naar het vliegveld van Porto
 • Diners*
 • Extra drankjes
 • Persoonlijke uitgaven

Extra bij te boeken:

 • * Een zestal diners inclusief drankjes behorend bij het diner. In Porto reserveren wij geen diners. Prijs: € 125,- per persoon. 

 

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Bereikbaarheid

VLIEGVELD PORTO - PONTE DE LIMA

Er is ook een rechtstreekse expres bus vanuit het vliegveld, die ook naar het busstation van Ponte de Lima gaat. 

De maatschappij is BARQUENSE:  www.barquense.com

Kaartjes kunnen in de bus bij de chauffeur worden gekocht.  

Van maandag t/m/ vrijdag                                                              zaterdag, zondag & feestdagen

Vertrek            Aankomst                                                                   Vertrek      Aankomst

08.50               10.15                                                                          10.10             11.30

11.00               12.25                                                                          17.00             18.20                                                                 

14.00                15.20

16.50                18.20

DE STAD PORTO – PONTE DE LIMA

De Rede Expressos (www.rede-expressos.pt) bussen vanuit Porto Transit station (Campo 24 de Agosto, 125 4300-096 Porto, Tel: +351 707 223 344) De bussen vertrekken dagelijks naar Ponte de Lima.

Vertrek            Aankomst                                                                  

17.00               19.00                                                                         

18.00               19.30                                                                                                                                    

20.30                22.00

 

 

Vanuit het vliegveld van Porto kunt u kiezen vanuit de volgende bussen naar Arcos de Valdevez; De busmaatschappij heet Barquense en rijd door de weks tussen het vliegveld en Arcos de Valdevez op de volgende tijden: 08.40, ​10.50, ​13.30, 16.50 uur. In de weekeinden en feestdagen alleen om 08.40 en 15.20 uur

De prijs is € 12,-. U moet de bestuurder wel vragen naar de bushalte in het centrum, in de buurt van Hotel Ribeira. Anders gaat u naar het busstation en dat is ver weg.

Porto -Vliegveld

Van Porto naar de luchthaven kunnen jullie gebruik maken van de metro. Het metrostation (Estação da Trindade) bevindt zich aan de voorkant van het Hotel da Trindade (uw accommodatie in Porto) U moet de blauwe lijn (Estádio do Dragão - Aeroporto) nemen.