Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

Individueel wandelen over de Via Algarviana Oost

Achtergrond

U kent de Algarve van stranden, hotels, golfbanen, luxe etc.. Het binnenland van de oostelijke Algarve zal u verrassen. Op ongeveer 35 km ten noorden van de kust vindt er een heel ander leven plaats in kleine dorpen met gemiddeld 50 veelal oudere inwoners.Dit is de “traditionele” Algarve waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan, waar u de herder met zijn geiten tegenkomt en de lokale bevolking hun olijfgaarden en fruitbomen verzorgen De vooruitgang heeft hier weinig invloed gehad. Sommige Portugezen leven nog in huizen zonder elektra en stromend water.Lokale initiatieven zoals de aanleg van wandelroutes en daarbij de benodigde gastenhuizen kunnen hier weer enige verandering in aanbrengen. De inwoners van deze dorpen die u bezoekt worden door uw komst gemobiliseerd en krijgen daardoor een economische impuls. En daar gaat het ons om!

Eco tax, behoud natuur en traditionele ambachten
De lokale organisatie waar wij voor deze reis mee samenwerken maakt zich sterk voor de bescherming van de natuur, het onderhoud van de paden en het behoud van de traditionele ambachten die langzaam aan verdwijnen als de jongere generatie het niet overneemt. De reissom is inclusief € 2,- eco tax per persoon per dag dit wordt gebruikt voor het onderhoud van de wandelpaden.

U overnacht in karakteristieke accommodaties, waar mensen aandacht hebben voor hun gasten en waar u kunt proeven van de lokale sfeer en de regionale keuken met streekproducten. Tijdens de prachtige wandelingen komt u in contact met de dorpelingen en geniet u van hun gastvrijheid. Mocht u geen Portugees spreken, dan is er altijd wel een bewoner die buiten Portugal gewerkt heeft en Frans of Duits spreekt. Het kan zijn dat u hun ‘saudade’ (levensverhaal) te horen krijgt. Soms gaat dat gepaard met een traan en daarna een brede glimlach. Zie verder op deze website voor informatie over de Via Algarviana.

Maatwerk

U kunt kiezen voor een aantal dagen of voor een meerdaags arrangement van 8 of 10 dagen. Heeft u advies nodig, dan kunt u contact met ons opnemen en maken wij in overleg een wandelprogramma op maat. Wij verzorgen uw transfer van en naar het vliegveld, in enkele gevallen het vervoer naar het begin van een wandeling of naar een accommodatie, de reserveringen van de accommodaties, de kaarten & routes, en niet te vergeten het eten en drinken. We houden u op de hoogte van de laatste update voor wat betreft de route. Er is reisbegeleiding op kleine afstand aanwezig die u gedurende uw wandeltocht waar nodig bijstaat en die u ophaalt van en terugbrengt naar het vliegveld. U kunt ook rustdagen plannen. In principe verzorgen wij dan geen lunchpakketten en diners, behalve bij enkele plaatsen in het Oosten waar gaan alternatief om zelf te eten aanwezig is.De individuele wandelreizen hebben geen vaste vertrekdata. 

Meer weten en voor de achtergrond van de deze reis: Klik op 'Via Algarviana'

Of bekijk dit onlangs verschenen artikel van AlbaWorld :Via Algarviana

 alt

Accommodaties en verzorging

De trektocht kenmerkt zich door eenvoud. U overnacht veelal in lokale accommodaties, waarvan sommige met zwembad. Bij iedere accommodatie is er de beschikking over een eigen toilet en badkamer en zijn handdoeken voorhanden, die hoeft u dus niet mee te nemen.

We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kamers die uw privacy, of u nu alleen of samen reist, waarborgen. Wilt u een éénpersoonskamer, meldt u zich dan tijdig, want die zijn meestal snel volgeboekt. U kunt hierover altijd ook eerst even telefonisch advies bij ons inwinnen.

In principe worden alle maaltijden voor u verzorgd, inclusief het lunchpakket dat u meekrijgt. Dit pakket is gevuld met broodjes, fruit en water. Drankjes na de maaltijd zijn voor eigen rekening. Heeft u bepaalde wensen omtrent het eten, geef het aan ons door.

Prijzen voor onze wandelreizen over het Oostelijk deel van de Via Algarviana:

De prijzen zijn per persoon bij een minimum deelname van 2 personen voor het jaar 2019:

Prijs van de 8 daagse wandeltocht voor het jaar 2020:

Bij een boeking van minimaal twee personen  € 675,- per persoon  Eenpersoonskamer prijs: € 945,- 

Klik hier voor een (voorbeeld) dagprogramma van 8 dagen

 

Prijs van de 10 daagse wandeltocht: Nog niet bekend. Hieronder vindt de prijzen voor het jaar 2019.

Klik hier voor een (voorbeeld) dagprogramma van 10 dagen

 

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

In de prijzen zijn inbegrepen:

 • STO-Reisgarantie, kijk bij de reisvoorwaarden op deze site
 • Ontvangst op het vliegveld van Faro, waarbij naast het draaiboek ook het boek en de kaarten worden overhandigd
 • Vervoer van en naar de luchthaven van Faro
 • Alle overnachtingen in een- of tweepersoonskamer
 • Diners bij de plaatsen Balurcos, Furnazinhas, en Vaqueiros (2 x) ,
 • Bagagevervoer tussen alle accommodaties
 • Enkele kleine transfers
 • Reisbegeleiding op afstand; inclusief noodnummer
 • Kaarten en route-informatie d.m.v. een het officiële boek over de Via Algarviana, deze is momenteel niet beschikbaar en wordt alleen vooraf gemaild en het draaiboek die overhandigd worden tijdens introductiebijeenkomst bij aankomst op het vliegveld!
 • Lijst met telefoonnummers van de accommodaties waar u verblijft.
 • Eco tax, behoud natuur en traditionele ambachten

Niet in de prijs inbegrepen:

 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Retourvlucht naar en vanuit het vliegveld van Faro
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes na het eten.
 • Desgewenst kleine transfer aan het eind (vanuit Corte Tabeliao) voor de wandeling, Alcoutim naar Balurcos, waardoor deze wordt verkort van 24 naar 17 km.
  De prijs hiervoor is € 12,-  Deze optie is niet van toepassing voor de 8 daagse reis. Deze begint immers al in Balurcos.
 • Desgewenst kleine transfer aan het eind (vanuit Parises) voor wandeling 5, Cachopo naar Barranco do Velho, waardoor deze verkort wordt van 29 naar 17 km.
  De prijs hiervoor is € 18,- 

De route per dag:

Bij deze individuele wandelreis kunt u zelf de invulling bepalen van de wandeldagen.

Voor een voorbeeld van een dagprogramma kunt u hieronder kijken.

Klik hier voor een (voorbeeld) dagprogramma van 8 dagen

Klik hier voor een (voorbeeld) dagprogramma van 10 dagen

 

 Fietsen:

U kunt deze route nu ook fietsen met de ATB mountainbike.
Klik hier voor informatie over onze fietsreis

Vogels kijken:

U kunt uw wandelprogramma aanvullen door uw reis te beginnen of te verlengen met een dag vogels kijken in het Nationale Park Rio Formosa, gelegen ten oosten van Faro.

De prijzen:

 • Halve dag (4 uur) - € 75 , - ( bij 1 tot 4 personen) + transportkosten voor het ophalen vanuit de verblijfplaats
 • Hele dag (8 uur) - € 130,- (bij 1 tot 4 personen) + transportkosten voor het ophalen vanuit de verblijfplaats

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze aanvulling.

 

 

De Via Algarviana