Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Individueel wandelen over de Via Algarviana, Oost Algarve

Achtergrond

U kent de Algarve van stranden, hotels, golfbanen, luxe etc. Maar ongeveer 35 km ten noorden van de kust vindt er een heel ander leven plaats in kleine dorpen met gemiddeld 50 veelal oudere inwoners. De vooruitgang heeft hier weinig invloed gehad; sommige Portugezen leven nog in huizen zonder elektra en stromend water. De inwoners van de dorpen die u bezoekt worden door uw komst gemobiliseerd en krijgen daardoor een economische impuls. En daar gaat het ons om! U overnacht in karakteristieke accommodaties, waar mensen aandacht hebben voor hun gasten en waar u kunt proeven van de lokale sfeer en de regionale keuken met streekproducten. Tijdens de prachtige wandelingen komt u in contact met de dorpelingen en geniet u van hun gastvrijheid. Mocht u geen Portugees spreken, dan is er altijd wel een bewoner die buiten Portugal gewerkt heeft en Frans of Duits spreekt. Het kan zijn dat u hun ‘saudade’ (levensverhaal) te horen krijgt. Soms gaat dat gepaard met een traan en daarna een brede glimlach. Zie verder op deze website voor informatie over de Via Algarviana.

Maatwerk

U kunt kiezen voor een aantal dagen of voor een meerdaags arrangement. Heeft u advies nodig, dan kunt u contact met ons opnemen en maken wij in overleg een wandelprogramma op maat. Wij verzorgen uw transfer van en naar het vliegveld, in enkele gevallen het vervoer naar het begin van een wandeling of naar een accommodatie, de reserveringen van de accommodaties, de kaarten & routes, en niet te vergeten het eten en drinken. We houden u op de hoogte van de laatste update voor wat betreft de route. Er is reisbegeleiding op kleine afstand aanwezig die u gedurende uw wandeltocht waar nodig bijstaat en die u ophaalt van en terugbrengt naar het vliegveld. U kunt ook rustdagen plannen. In principe verzorgen wij dan geen lunchpakketten en diners, behalve bij enkele plaatsen in het Oosten waar gaan alternatief om zelf te eten aanwezig is.De individuele wandelreizen hebben geen vaste vertrekdata. 

 Meer weten en voor de achtergrond van de deze reis: Klik op  'Via Algarviana

Of bekijk dit onlangs verschenen artikel van AlbaWorld :Via Algarviana

 

alt

 

Prijzen voor de wandelreizen over het Oostelijk deel van de Via Algarviana:

De prijzen zijn per persoon bij een minimum deelname van 2 personen voor het jaar 2018:

De 8- daagse tocht:

€ 685,- per persoon voor deze volledig verzorgde reis!

Eenpersoonskamer prijs: € 915,-

De 10-daagse tocht:

€ 795,- per persoon voor deze bijna volledig verzorgde reis! Alleen tijdens de laatste dag in Faro bieden we geen diners aan, omdat daar genoeg keus is. 

Eenpersoonskamer prijs: € 1055,- 

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

In de prijzen zijn inbegrepen:

 • STO-Reisgarantie, kijk bij de reisvoorwaarden op deze site
 • Ontvangst op het vliegveld van Faro, waarbij naast het draaiboek ook het boek en de kaarten worden overhandigd
 • Vervoer van en naar de luchthaven van Faro
 • Alle overnachtingen in een- of tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden tijdens de gehele tocht
 • Bagagevervoer tussen alle accommodaties
 • Enkele kleine transfers
 • Reisbegeleiding op afstand; inclusief noodnummer
 • Kaarten en route-informatie d.m.v. een het officiële boek over de Via Algarviana, deze wordt vooraf gemaild en daarna ook overhandigd op het vliegveld!
 • Lijst met telefoonnummers van de accommodaties waar u verblijft.

Niet in de prijs inbegrepen:

 • Reis-/annuleringsverzekering
 • Retourvlucht naar en vanuit Faro
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes na het eten.
 • Desgewenst kleine transfer aan het eind (Corte Tabeliao) voor de wandeling, Alcoutim naar Balurcos, waardoor deze wordt verkort van 24 naar 17 km. De prijs hiervoor is € 12,-  Deze optie is niet van toepassing voor de 8 daagse reis. Deze begint immers al in Balurcos.
 • Desgewenst kleine transfer aan het eind (Parises) voor wandeling 5, Cachopo naar Barranco do Velho, waardoor deze verkort wordt van 29 naar 17 km. De prijs hiervoor is € 15,- 

De route per dag:

Bij de individuele wandelreis kunt u zelf de invulling bepalen van de wandeldagen.

Voor een voorbeeld van een dagprogramma kunt u hieronder kijken.

Klik hier voor een voorbeeld dagprogramma van 8 dagen

Klik hier voor een dagprogramma van 10 dagen

Door naar de Kaap, oftewel de gehele Via Algarviana non stop !!!

Een 16 daagse reis over gehele Via Algarviana, al dan niet met rustdagen er aan toegevoegd. 

Wij hebben ons aanbod uitgebreid met de wandelingen vanuit Alte over het westelijke deel van de Via Algarviana met als spectaculair eindpunt Kaap Sint Vincent, het meest westelijke punt van Portugal en tevens van het Europese continent. U wandelt of veertien dagen achter elkaar of met rustdagen over de gehele Via Algarviana, 300 km in 14 etappes. Het etappe schema zit u onderaan afgebeeld. Hier kunt u zien dat u de etappe (19,3 km) loopt vanaf Alte naar Sao Bartelomeu de Messines en vanuit deze plaats naar Silves ( 27,6km). Deze etappe kunt u ongeveer halveren door te overnachten in een prachtig gelegen gastenhuis in het gehucht Vale Fuziero. Vervolgens loopt u het West programma wat u kunt zien op de Home pagina van deze site. Scroll daarvoor ietjes naar beneden. 

Na een enkele pittige klimmetjes en een bezoek aan prachtige plaatsen, zoals Monchique en Silves, gaat u door bossen, door landbouwgebied, duinen en open vlaktes. Aan het het eind bij de Kaap wacht de kolkende zee op u. Een mooier einde van de tocht valt er niet te bedenken. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

De prijs is € 1340,- per persoon op basis van minimale boeking van twee personen voor deze volledig verzorgde 16 daagse reis! Gezien de lengte van de tocht ( 300 km) kunt u desgewenst rustdagen of extra transfers inplannen. Let wel rustdagen zijn veelal op basis van logies en ontbijt behalve op drie plaatsen in het Oostelijk deel; Balurcos, Furnazinhas en Vaqueiros. Daar zijn geen winkels of eetmogelijkheden.Kortom ook deze reis is op maar de maken.

Prijs voor een eenpersoonskamer: € 1860,- 

Inbegrepen:

 • STO-Reisgarantie, kijk bij de reisvoorwaarden op deze website
 • Ontvangst op het vliegveld van Faro
 • Vervoer van en naar de luchthaven van Faro
 • Alle overnachtingen in een- of tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden tijdens de gehele tocht
 • Bagagevervoer tussen alle accommodaties
 • Diverse kleine transfers
 • Reisbegeleiding op afstand; inclusief noodnummer
 • Kaarten en route-informatie d.m.v. boek over de Via Algarviana, deze wordt ook overhandigd op het vliegveld!
 • Lijst met telefoonnummers van de accommodaties waar u verblijft.

Klik hier voor het standaard dagprogramma van de gehele Via Algarviana

Fietsen:

U kunt deze route nu ook fietsen met de ATB mountainbike. Klik hier voor informatie over onze fietsreis

Vogels kijken:

U kunt uw programma beginnen of verlengen met een dag vogels kijken in het Nationale Park Rio Formosa, gelegen ten oosten van Faro.  

De prijzen:

 • Halve dag (4 uur) - € 75 , - ( bij 1 tot 4 personen) + transportkosten voor het ophalen vanuit de verblijfplaats
 • Hele dag (8 uur) - € 130,- (bij 1 tot 4 personen) + transportkosten voor het ophalen vanuit de verblijfplaats

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Accommodaties en verzorging

De trektocht kenmerkt zich door eenvoud met een vleugje luxe. Op sommige plekken slaapt u op privé-adressen bij de bevolking of bij een lokale Bed & Breakfast. Op een enkele dag overnacht u in een prachtig gelegen hotel met zwembad waar het u aan niets ontbreekt. Deze afwisseling moet u willen, want er is in dit dun bevolkte gebied simpelweg niets meer te verkrijgen. Bij iedere accommodatie zijn handdoeken voorhanden, die hoeft u dus niet mee te nemen.

We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kamers die uw privacy, of u nu alleen of samen reist, waarborgen. Wilt u een éénpersoonskamer, meldt u zich dan snel, want die zijn meestal snel volgeboekt. U kunt hierover altijd ook eerst even telefonisch advies bij ons inwinnen.

Alle maaltijden worden voor u verzorgd. inclusief het lunchpakket dat u meekrijgt. Dit pakket is gevuld met broodjes, fruit en water. Drankjes na de maaltijd zijn voor eigen rekening. Heeft u bepaalde wensen omtrent het eten, geef het aan ons door.

 

De Via Algarviana