Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Ank en Gerard van Baar. Mei 2013: Via Algarviana Oost

We konden niet beslissen, hoe we onze voorjaar vakantie wilden doorbrengen. Gelukkig vonden we de site www.aartswandelreizen.nl. 

We hebben een 8 daags programma dat naar ons idee geschikt zou moeten zijn voor wat minder geoefende wandelaars. We zijn gewend om in de weekenden wandelingen te lopen van 10 tot 12 km over het Nederlandse vlakke gebieden. Na overleg met Aarts Wandelreizen kregen we een 9 daagse programma aangebodden, met daarin steeds maar twee dagen wandelen en daarna  een dag rust En ga zo maar door.

Na aankomst in Faro, werden we opgehaald en vervolgens gebracht naar Alcoutim. De volgende dag waren we klaar voor de start. In 8 dagen zijn we erin geslaagd om in 5 wandelingen ongeveer 75 Km over licht glooiend terrein te lopen. Heuvel op en heuvel neer, waarbij er soms kleine riviertjes overstoken moesten worden. Dit alles werd duidelijke aangeduid door wit -rode markeringen. 

We voelen ons nu opgewaardeerd tot het niveau van ervaren wandelaars. De gehele Via Algarviana is ongeveer 300 km. We zijn van plan om het andere deel in een komende vakantie te lopen.

Met dank aan de gastvrije lokale bevolking en de mensen van ProActiveTur en Aarts Wandelreizen.

Ank en Gerard van Baar


24/05/13
Ineke en Fred. Mei 2013: Rota Vicentina

TREKTOCHT ROTA VICENTINA.

 

Met alle vouchers voor de overnachtingen en de 6 dagbeschrijvingen voor de wandelingen die we gingen maken in onze bagage vertrokken we naar Schiphol voor onze vlucht naar Lissabon. Vanuit Lissabon reisden we met de bus naar Sao Luis voor onze eerste overnachting, waar we om +/- 20.00 uur aankwamen. Bij de bushalte werden we verwelkomd door onze gastheer van die nacht die ons eerst naar een restaurantje bracht om wat te eten waarna we ons onderkomen opzochten. Dit lag net buiten het dorp midden in de natuur,was zeer gezellig met leuke kamers en een prachtig uitzicht. Na het voortreffelijke ontbijt maakten we kennis met Ray en z’n vrouw Marnie die ons nog nadere informatie gaven over de komende 6 wandelingen en eventuele vragen beantwoorden. Ray en Marnie waren onze contactpersonen tijdens de trektocht. Ze brachten de bagage naar het volgende hotel en zorgden elke dag voor water en fruit.

Goed geïnstrueerd en met ons meegekregen lunchpakket, water en fruit in de rugzak konden we de wandeling beginnen. Voor alle 6 de wandelingen geldt dat de bewegwijzering niet te missen is. Met een oog dicht kun je nog niet verkeerd lopen. Aan het eind van onze wandeltocht gunden we ons nog een extra dagje rust in Odeceixe nog nagenietend van een fantastische en door Aarts Wandelreizen goed georganiseerde trektocht over de Rota Vicenta heerlijk zittend onder de sinaasappelbomen in de tuin van ons hotel en genietend van het vriendelijke en gastvrije Portugal.

 

Mei 2013. Ineke en Fred. Hilversum

 


24/05/13
Westdeel van de Via Algarviana: Agnes en Gert, februari 2013

We gaan weer, heerlijk 8 dgn.wandelen in Portugal.

Met de herinneringen van vorig jaar ( oostelijk deel) op mijn netvlies togen we naar het vliegveld waar we de anderen van de groep treffen. We hebben er zin in en zijn in no-time in Faro, waar Francisco en Andre al klaar staan om ons naar het beginpunt te begeleiden. Wij beginnen in een kuuroord ( Caldas de Monchique) om onszelf ff te verwennen en tegelijk een hele mooie, wel steile, route extra mee te pakken. De kuiten weten meteen weer waar ze aan toe zijn. In de komende dagen zien we n heel ander Portugal dan de vorige keer, veel groener en veel meer bloemen maar ook meer wolken en water en minder bijna verlaten dorpjes. Hoewel de route .over het algemeen erg duidelijk aangegeven stond, liepen we toch n paar keer te dwalen, tot grote hillariteit van de achterop komende groepsleden. De accomodaties waren zeer verschillend maar altijd verrassend evenals het eten. De laatste dag was n rustdag en waren wij in Sagres, met m'n maatje ben ik langs de kust, over hoge kliffen naar Cabo St. Vincente gelopen met windkracht  9, hetgeen spectaculair was in alle opzichten.

Kortom het was weer n bijzondere belevenis, op pad met Aarts Wandelreizen.

 Agnes Hogeman en Gert van Bussel


05/05/13
Westelijk deel Via Algarviana: Ams en Edo; April 2013

Half april hebben we met z'n tweeën het westelijke deel van de Algarviana gelopen. We hebben bijzonder genoten van de streek in bloei, het heuvelachtige landschap, het mooie weer, de goede verzorging en de hartelijkheid. De 2 dagen van 28 kilometer waren goed te doen (ondanks wat voetproblemen):we konden er een hele dag over doen en hadden toch nog tijd om na aankomst een duik in het zwembad te nemen en een biertje op het terras te drinken voor we aan het (late) Portugese diner gingen. De goede ontvangst door en bereikbaarheid van de Portugese 'reisleider op afstand' (Francisco) was verrassend. Ook het transport was uitstekend geregeld. Alleen de diners hadden wat ons betreft wat soberder gemogen: slapen met een volle maag is niet echt fijn.


04/05/13
Rota Vicentina, April 2013: Anita en Antoon. Belgie

De wandeltocht Rota Vicentina verdient een grote pluim.
De organisatie was echt af. We hebben geen enkel probleem ondervonden. De verblijfplaatsen waren altijd OK. Het was ook leuk dat ze zo gevarieerd waren, gaande van verzorgde hoteletjes tot zeer huiselijke guesthouses. De agent ter plaatse was ook zeer attent met info, water en fruit.
Wij vermoeden dat wij wel op een zeer goed moment in Portugal waren want de natuur was enorm kleurrijk en de talrijke ooievaars waren heel actief bezig met het bouwen van hun nesten. De stranden en de natuurgebieden waren uiterst rustig, men kon uren lopen zonder een mens tegen te komen.
De Rota Vicentina wandelen in de lente is een echte aanrader.


27/04/13
Ina Buijs: West Via Algarviana, februari 2013

Vorig jaar trokken we over de Via Algarviana door het oostelijk deel van Portugal. Dat smaakte naar meer. Wat een heerlijk relaxed en mooi land! Dit jaar liepen we een een week lang in het westelijk deel. Wederom genoten we met volle teugen. De tochten waren afwisselend en prachtig. En wat hebben we lekker gegeten; ook voor mij als vegetariër waren er verrukkelijke gerechten. Tijdens onze eerste reis aten we meer bij de mensen thuis; nu meer in authentieke restaurants. Met onveranderd diezelfde hartelijkheid en diezelfde kwaliteit voedsel. Met een wandeltocht als deze waan je je verre van de als zo toeristisch bekend staande Algarve. De tochten leiden door rustige gebieden met prachtige natuur naar dorpjes en plekken om te overnachten. Eén dag werden we op onze tocht begeleid door Francisco, één van de Portugese relaties van Guus Aarts, die enthousiast verhaalde hij over de natuur, de omgeving, de geschiedenis. Op onze laatste -vrije- dag zagen we vanuit onze hotelkamer dolfijnen voorbijtrekken .... Tja, do I need to say more ....

De hele reis was prima geregeld; ook het vervoer van ons en van de bagage verliep vlekkeloos dankzij Andre. Kortom, een vakantie waarop ik met veel plezier terugkijk en die ik van harte aanbeveel.

Ina

 


23/04/13
Ed en Marianna: Via Algarviana West, Februari 2013

Van Caldas de Monchique naar Cabo Sao Vicente in het vroege voorjaar 2013

Zoals we in ons vorig verslag van 2012 al aankondigden: we zijn nog een keer geweest  en dat met hetzelfde wandelgezelschap. Deden we vorig jaar de oostelijke helft van de Via Algarviana (van Balurcos tot Salir), dit jaar hebben we het westelijke gedeelte van Caldas de Monchique naar Cabo S. Vicente gewandeld. Als pleisterplaatsen hebben we Monchique, Marmelete, Monte da Bravura, Barão de S. João, Vila do Bispo en Cabo S. Vicente/Sagres. Op sommige langere trajecten hadden we besloten de route iets in te korten. De transfers waren perfect geregeld en de chauffeur wist ook nog een paar leuke bezienswaardigheden, die we dus ook nog mooi even meepikten.

Het weer was wel wat minder dan vorig jaar (toen waren we gezegend met acht dagen stralend weer), maar op een paar stortbuitjes na, was het prima wandelweer. We hebben weer kunnen genieten van de prachtige natuur en de vriendelijke mensen. De wegen zijn goed begaanbaar, maar op een enkele plek bleek de bewegwijzering niet  adequaat. Volgende wandelaars zullen hierover goed ingelicht worden. We hebben op die sporadische momenten veel plezier van onze GPS gehad. 

Waren de overnachtingen aan de ‘oostkant’ prima, maar soms wat pittoresk te noemen (met alle charme van dien), de route langs westkant loopt toch iets dichter bij de bewoonde wereld en dat merk je aan de iets hogere standaards die men hanteert. Uitstekend geslapen en zeer gevarieerd en goed gegeten (vaak ook iets te veel, waardoor ik weer was aangekomen na een week wandelen).

Al-met-al hebben we weer een heerlijke vakantie gehad. 

 

Ed en Marianna


16/04/13
Jan Maes: Via Algarviana april 2013, 7 vrienden uit de Belgische Kempen

Op 4 april vertrokken we uit het koude België om de Via Algarviana te stappen.

Een individuele reis georganiseerd door Guus Aarts wandelreizen. We wisten totaal niet wat ons te wachten stond, maar wat we gekregen hebben is een veelvoud van wat we verwacht hadden.

We vertrokken in Alcoutim en eindigden in Sagres aan de westkust. In totaal stapten we 9 dagen.

Een 3-tal sectoren van de tocht werden niet gelopen omwille van tijdsgebrek. Mochten we geweten hebben dat het zo mooi was hadden we zeker het hele traject proberen te lopen. Telkenmale werden we op het einde van de dag verwend door onze gastheren, waarvan er niet een uit de toon viel. De wandeling was prachtig en afwisselend en elke keer gebeurde er wel iets onverwacht waar we aangenaam verrast door waren. En nog mooi meegenomen was dat we dit alles kregen voor een heel aangename prijs. Bij deze wil ik Guus en zijn organisatie bedanken voor de heel fijne vakantie.

Een oproep aan mijn Belgische landgenoten "twijfel niet en stap deze prachtige tocht".

Groet,
Jan Maes


16/04/13
Christa en Theo: Oktober 2012

Ook in het najaar is het heerlijk wandelen op de GR 13, een wandelroute die geschikt is gemaakt voor wandelaars die elke dag rond de 18 kilometer willen wandelen en zonder bagage en zorgen over toekomstige slaapadressen door het zuiden van Portugal willen trekken.

Het gedeelte dat wij deden, van Alcoutim tot Alte, bestond uit zes etappes en was gepland na een uitzonderlijk droge tijd van zes maanden. Hoewel het laagje groen onder bomen en struiken geheel verdord was, is er nog genoeg moois te ontdekken. Misschien nog wel meer dan anders. Het landschap is zo verschillend van het groene en sappige Noord-Europese landschap, dat je elke dag je ogen uitkijkt. Dorpjes in golvende heuvels met hun typische bouwsels (zoals oude gemeenschappelijke ovens, waterputten en "draaiwielputten", noem ik het maar even) vallen nu beter op, zoals ook de kleuren van al de verschillende gesteenten en de geuren van de typische mediterrane bomen (eucalyptus, olijf, granaatappel, aardbeiboom) en kruiden (lavendel, rozemarijn, salie). En wat je altijd en overal omringt is de stilte en de rust – dus wie daar exclusief naar op zoek is moet hier gewoon heen!

 

Tijdens de tocht passeer je dorpjes die deze stilte soms doorbreken, soms ook niet. Als er bewoning is, zullen de mensen je met een "bom tarde! of bom dias! "groeten, en als er een cafeetje is kun je heel gemakkelijk een kort gesprek maken met de bewoners, zeker als ze iets van Engels of Duits of Frans kennen. Ondanks de armoe die overal zichtbaar is, zullen de mensen je trots hun eigen producten of omgeving laten zien. Dit gebeurt vooral in de door de organisatie zorgvuldig uitgekiende overnachtingsplekken. Bij aankomst is er altijd een vriendelijke ontmoeting en kennismaking, een snelle "check" wat je als gast wenst, op welk uur je wilt eten en ontbijten, en daarna kun je weer geheel je eigen gang gaan: uitrusten of nog even het bereikte dorpje rondlopen, met je fototoestel in de aanslag. Dit hebben we als bijzonder ontspannend ervaren en hier is een compliment voor Guus Aarts van Aartswandelreizen op zijn plaats. In ons speciale geval (ik weet niet of dat altijd zo is) was een ontmoeting met Guus of een gesprek met de Portugese poot onder de organisatie (Francisco) een vanzelfsprekende aanvulling op onze ervaringen naar het verloop van de reis en onze nieuwsgierigheid en kennis over bomen en planten. De ruw uitziende aardbei van de aardbeiboom is te eten! Doen!, zei Francisco.

Op deze manier wandelen is verrukkelijk! In zo'n ruw en ongenaakbaar landschap lopen en toch in de watten gelegd worden en niets te kort komen! Dat is volgens ons de grote kracht van deze tocht. De organisatie en de mensen die er mee samenwerken, hebben daar verstand van. En dat merk je elke dag. Wij hopen in stilte dat een dergelijke organisatie ook losgelaten wordt op het westelijk gedeelte van de route! Dan zijn we er zeker weer bij!

 

Maar achter organisatie en planning ervoeren wij als belangrijkste: de blijmoedigheid en hartelijkheid van de Portugezen zelf! Wanneer je je voor hun taal en cultuur openstelt voelt deze wandelreis aan als een heerlijk warm bad in een even zozeer warm land! Tchau Portugal!!

Theo de Rijk en Christa Wortel


07/11/12
Mark en Leorah: 10 daagse wandelreis Juli 2012

Het ervaren van een authentiek Portugal op een actieve en gezonde manier, zonder in te leveren op de service. Dat is wat ik en mijn vriendin samen hebben beleefd in de Algarve. Ongeloofelijke vriendelijkheid, authentieke gerechten heerlijk op smaak gebracht, De natuur van de Algarve is prachtig!!!! Samengevat de ultieme avontuurlijke reis geheel aangepast naar eigen wens. Een aanrader voor een ieder. Wij gaan volgend jaar weer, wanneer het westelijk deel beschikbaar is voor een wandeltocht.

Mark van der Linden


18/09/12
Paul, Nel en Willemien Zomers: Balurcos - Cabo de Sao Vicente, augustus 2012

Dankzij de slechte weersvoorspellingen in Nederland kwamen we in dit onbedorven achterland van de Algarve terecht.
Dit was onze kennismaking met de Algarve en we wilden graag zowel aan de Oost als de Westkant wandelen.
Op korte termijn heeft Guus een persoonlijke reis in elkaar getimmerd in overleg met ons.
Perfect maatwerk; opgehaald van het vliegveld, daar nog extra info gehad en naar de eerste accommodatie gebracht.
Drie dagen gewandeld door heuvelend terrein in totale rust. Parasoldennen, kurkeiken, kleinschalige landbouw van enkele bejaarde boertjes.
Geitenhoeders die met hun kudde rondtrokken en verspreid kleine witte dorpjes.
Accommodaties niet voor verwende westerse toeristen aangepast tot eenheidsworst, maar verrassend hartelijk en echt origineel portugees platteland.
In augustus mis je wel de bloemenpracht van het voorjaar en is het warmer, maar voor ons hingen de vijgen en amandelen gerijpt om van te smullen.
Tijdens onze transfer naar het westen een cultureel uitje gehad bij de grondleggers van de Via Algarviana die zo hun best doen om te zorgen dat dit onbedorven stukje Algarve niet verloren gaat.
De westkust geeft weer een totaal ander landschap; bossen en enorme windmolenparken.
De laatste dag de kale ruigheid van de nabije oceaan en imposante rotskusten.
Onze taxichauffeur Andre zorgde vlekkeloos voor al ons vervoer en had spontaan nog wat extraatjes; bezoek aan de vismijn in Sagres en een mooie baai aan de kust.
In Sagres sliepen we in een hotel met uitzicht op zee en ons verfrist in een baai met het helderste water ooit.
Deze reis was voor ons een dikke tien en is zeker aan te bevelen!
Guus, Joao en Francesco, we hopen dat jullie nog vele wandelaars gelukkig kunnen maken met een wandeling aan de Via Algarviana!


07/09/12
Jan en Birgit: Portugal juni 2012

We wandelen al een paar jaar een gedeelte van onze vakantie van dorp tot dorp in Portugal of Spanje. Ook dit jaar wilden we dat weer doen en ontdekten de wandelvakantie van Guus Aarts in het oosten van de Algarve, de Via Algarviana. Tijdens onze vele bezoeken aan Portugal hadden we de Algarve altijd vermeden door het beeld van de toeristische stranden, dat we voor ogen hadden. Ten onrechte zoals zou blijken. Sommige afstanden in de geplande reis waren te lang of te zwaar, maar met hulp van Guus kon er van alles aangepast worden. We hebben genoten! Prachtige, goed aangegeven, wandelingen in een langzaam veranderend gebied, mooie dorpen, wisselende onderkomens, leuke, zeer behulpzame mensen, het kon niet op. En het veilige gevoel dat de organisatie ter plekke, met name Francisco, onze bewaarengel, voortdurend de gang van zaken in de gaten hield. We hadden dat in het verleden wel eens anders mee gemaakt. Een aanrader, deze wandelreis!


14/08/12
ineke kraus: wandeling in april

Eind april hebben we heerlijk genoten van een wandeling van een aantal dagen op de Via Algarviana, georganiseerd door Guus. Wij ontdekten zijn site heel toevallig op internet nadat we besloten hadden het niet allemaal zelf te willen regelen.

Al vanaf het eerste contact was duidelijk dat dit een organisatie is die alles op maat kan en wil regelen. Een voorbeeldje: we zouden per pont oversteken vanuit de Spaanse kant van de rivier naar Alcoutim (het oostelijke begin van de Via), maar wilden niet het eerste deel lopen omdat we 24 kilometer wat veel vonden voor de eerste dag. We gingen ervan uit dat we dan zelf ons vervoer zouden regelen van Alcoutim naar Balurcos, maar kregen bericht dat we keurig bij de pont zouden worden opgehaald en naar ons eerste vertrekpunt gebracht zouden worden. Dat zette al meteen de toon van het niveau van meedenken en zorg dat we alle dagen ondervonden.

Alle overnachtingen waren prima geregeld, de ene plek al bijzonder dan de andere. Overal aardige mensen die ons steeds met zorg omringden. Verder was het eten ieder keer weer goed tot heel erg goed. Hoogtepunten voor ons waren de overnachting in Furzinhas waar we door Joao en zijn vrouw zeer persoonlijk ontvangen werden en een rondleiding kregen door het prachtig gerestaureerde Casa Lavrador. Ook de laatste nacht in Salir bij Casa da Mãe was weer heel bijzonder. In de eetzaal brandde op deze wat koude avond voor ons alleen een heerlijk vuur en het eten was gang na gang heerlijk. Daarbij de verhalen van onze charmante hostess, Doña Graciata! Casa da Mãe ligt een beetje buiten het dorp dus ‘natuurlijk zou haar man ons de volgende ochtend wel even naar de bushalte naar Faro brengen!’

We bleken niet alleen op Guus te hoeven vertrouwen, maar ook de organisatie ter plekke was ook onmiddellijk bereikbaar, toen er even een misverstand over betaling was. Ook zij waren duidelijk begaan en geïnteresseerd in onze ervaringen en hoe ze het nog beter voor ons konden maken. Kortom we hebben 5 dagen zorgeloos en goed verzorgd gewandeld in dit prachtige gebied. Voor het volgend traject bellen we gewoon Guus weer even!

Ineke


11/06/12
Hans: Via Algarviana in 8 dagen

De Via Algarviana in 8 dagen.
 
Geen idee door welke plaatsen we gereisd zijn. Plaatsnamen zeggen mij niet zoveel. Wat met mij gebeurd is, is dat ik de Via Algarviana heb beleefd. Elke stap die ik zet in deze prachtige natuur is genieten. Het is een prachtige mix van wandelen in een zeer gevarieerd landschap met verschillende planten die voorzichtig ontluiken.
De geur van kruiden, de bomen uitpuilend van sinaasappels, grapefruits en mandarijnen, heerlijk gezoet in de zon. De gastvrijheid van de bevolking, altijd in voor een gesprek, een glimlach oprecht en puur.

De opzet van dit project om van het land te genieten en je deelgenoot te voelen met de bevolking is wat mij betreft geslaagd. Het zijn maar acht dagen geweest en het voelt alsof ik er enige tijd heb gewoond. Portugal heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Ook nu, een maand later, denk ik met veel plezier terug aan deze vakantie en word het stil in mij.

Hans van Schooten


26/03/12
Gert van Brussel: Wandelreis Algarve

Wandelreis in de Algarve

In februari ben ik samen met 7 andere wandelaars, via Aarts Wandelreizen, 8 dagen wezen wandelen in de Algarve. Niet langs de kust, maar lekker rustig in het binnenland. Wat mij onmiddellijk opviel was de complete rust en stilte. Nauwelijks auto’s, geen treinen of andere gemotoriseerde herriemakers. Het enige wat je hoorde was het getik van je eigen wandelstokken. We liepen de route van de Via Algarviana Oost. Goed bewegwijzerde routes, geaccidenteerd terrein maar goed te doen, ook voor de wat minder geoefende wandelaar, zoals ikzelf. We liepen door kleine dorpjes, waar nog slechts een handvol oude mensen woonden. Gemiddelde leeftijd dik in de 70, maar wat een gastvrijheid en vrolijkheid! In het centrum van het dorpje vaak een gemeenschappelijke oven waar men samen het dagelijkse brood bakte en de toestand in de wereld bediscussieerde.

En wat een weer in februari! Acht dagen lang een stralend blauwe lucht en een lekker zonnetje. Overdag tussen de 18 en de 20 graden Celsius. Ideaal wandelweer. Na zonsondergang werd het weliswaar snel kouder, maar de hartverwarmende gastvrijheid in de onderkomens in combinatie met een heerlijke eenvoudige doch voedzame maaltijd, maakten dat je weer snel warm werd. En dan vergeet ik nog de heerlijke locale wijnen.

Ik kom zeker nog eens terug, bijvoorbeeld om het westelijke deel van de Via Algarviana te verkennen. Ik kan deze reis aan iedere sportieve wandelaar van harte aanbevelen.

Gert van Bussel


21/03/12
mevr. A. Hogeman: Wandeltrip februari

Op 19 febr. 2012 vertrokken we voor een 8 daagse wandeltrip in de Algarve,Portugal.

Het was mijn eerste kennismaking met dit land en vanuit de lucht leek het mij prachtig. Eenmaal geland stond Joao ons al op te wachten en werden we het binnenland ingebracht naar ons eerste onderkomen. Dat viel meteen in de smaak evenals het welkom en de maaltijd. Volgende dag ging het echt beginnen, met een stralend zonnetje boven ons en de veters gestrikt liepen we de bergen,de stilte en de uitgestrektheid in. De tocht voerde ons af en toe een dorpje door maar verder wel ver van de “wereld”. Heerlijk die rust en de geuren van wilde kruiden als thym en rozemarijn en de prachtig bloeiende amandelbomen en mimosa, ondanks de droogte van de afgelopen maanden. De rivieren die we over moesten waren hierdoor 'n makkie. Onderweg kom je bijna niemand tegen ,oke ,er liep een ezel met z’n baasje die zich gewillig liet fotograferen of een herder met z’n kudde schapen.

Hoewel ik het soms n aardige klim vond , waren de routes goed begaanbaar en duidelijk aangegeven. De aankomsten waren telkens een verrassing want deze verschilden nog al eens qua luxe.Ik mag dat wel en heb genoten van heerlijke maaltijden en wijnen. Ook ervoer ik het als erg prettig dat ik geen omzien had naar de bagage, die er telkens eerder was dan ik.

Kortom ik heb genoten van deze reis! Ze was goed georganiseerd en de Portugeese mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en de route is gewo


18/03/12
Ed en Marianna: Groepsreis februari

Van 19 februari tot 26 febrauri 2012 hebben wij met Aartswandelriezen genoten van een heerlijke groepsvakantie in de Algarve. Het traject dat we belopen hebben startte in Balurcos en eindigde in Salir.

Het waren zonovergoten dagen in een prachtige, ruige natuur. Over goed te belopen wandelpaden kwamen we langs dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Zo gauw wij een dorpje binnenwandelden, ging het als een lopend vuurtje door het dorp en kwamen de paar bewoners naar buiten om een praatje te maken, gewoon even te kijken of ons te vertellen dat onze ‘collega’s’ van de groep tien minuten daarvoor gepasseerd waren of om ons de weg te wijzen. Iets dat absoluut overbodig was, want de bewegwijzering van de Via Algarviana is prima.

Aan het eind van elk traject werden we gastvrij ontvangen in telkens andere, veelal rustieke, accommodaties; vaak stonden de hapjes en drankjes al voor ons klaar. Soms ook maakten we gebruik van de plaatselijke bar om te toasten op ons succes van de dag.

’s Avonds konden we genieten van de typisch Portugese keuken en wijnen om de volgende ochtend na een prima ontbijt met lunchpakket in de rugzak weer verder te trekken.
Wat ons betreft: een prachtige ervaring, goed verzorgd en georganiseerd, goed te belopen, schitterend en interessant traject.

We gaan zeker nog een keer!

Ed en Marianna.


08/03/12
 
Powered by Phoca Guestbook