Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Rota Vicentina, Van Zuid naar Noord, September 2016

Zorgeloos genieten. Dat was deze vakantie.

In verband met het zonlicht wilden wij de Rota Vicentina graag van Zuid naar Noord afleggen. Naar onze mening heb je dan een mooier zicht op de prachtige kust. Wij hadden zelf een overnachtingsadres geregeld in Rapouseira (vlakbij Vila do Bispo) en vanaf dat punt hebben wij Guus gevraagd om de overnachtingsadressen en het bagagevervoer te regelen tot aan Santiago do Cacem. En daar zaten een paar pareltjes tussen. De communicatie over en weer met Guus bij het voorbereiden van de reis waren uitstekend; meedenken, adviseren en snel reageren. Hij werkt samen met agenten in Portugal die werkelijk geen steek hebben laten vallen. Wij werden er o.a. op gewezen dat als om wat voor reden ook de wandeling van die dag niet door kon gaan, we contact op konden nemen met de lokale agent voor dat district en dan zou er van alles geregeld worden.
En vanuit die geruststellende gedachten hebben wij dus zorgeloos kunnen genieten van de prachtige natuur en de bijna onderdanige vriendelijkheid van de Portugezen.
Wij hebben vaker een wandelvakantie gedaan, maar zulke service hebben wij nog niet eerder beleefd.
Muito obrigado.
Groetjes,
Thea Bert Corrie


22/09/16
Rota Vicentina, enthousiate terugblik September 2016

Guus,

Het was fantastisch!!!
De wandelingen, de prachtige kust, de verrassende hotelletjes, wij waren verrukt.
Wel moet even vermeld worden, dat Lonnie geen ervaren wandelaar is/was, startte met 40 gr., klimmen en dus een paar “bijna dood” ervaringen heeft gehad. Des te trotser dat ze het heeft volbracht.
Top!
En dan die 2 die alles verzorgden.... Wat een top koppel! Ray en Marnie was niets teveel, altijd bereid tot overleg en voor Lonnie oplossingen zoeken, vnl taxi regelen. En vol humor, darlings van de 1e orde.

Kortom Guus, voor ons een niet te vergeten, bijzondere wandelvakantie.

Dankjewel, ook Ray en Marnie.


22/09/16
Via Algarviana, het oosten, september 2016

Guus,


Het was een mooie vakantie, die prima geregeld was.
De 6 etappes van de Via Algarviana zijn mooi, en makkelijk te lopen, de eerste dagen erg warm, gelukkig zijn de wandelingen niet extreem lang dus met 4-5 uur wandelen was zelfs de hitte goed te doen, 2,5 lts water per persoon was voldoende, en het koude drankje na afloop smaakte prima.
de dorpjes in het oostelijke deel zijn erg klein, een klein kroegje, dan had je het wel gehad verder geen vertier. de mensen super vriendelijk. De accommodaties prachtig, eigenlijk zijn de kamers allemaal erg netjes ingericht en met alle comfort. Het leven gaat daar gewoon een stuk langzamerhand, de gemiddelde leeftijd is ook wel erg hoog natuurlijk daar, weinig jeugd. De oude baas in Furnazinhas maakte zich daar wel wat zorgen over, hij had zijn hostel perfect voor elkaar, de kokkin, Donna Olivia, had een prachtige kabeljauw schotel gemaakt, heerlijk met ingrediënten uit eigen tuin, die toch beter smaken dan de spullen uit de supermarkt
Hoe verder naar het westen, hoe ontwikkelder, de laatste twee accomodaties in Baranco de Velho en in Alte met lekker zwembad.
Het is eigenlijk jammer dat de verdere etappes naar Cabo Sao Vicente steeds langer worden (25-30 km), dat weerhoudt ons een beetje, verder is en blijft het een prachtig land!
De enige wanklank is het aantal honden aan de ketting of achter de hekken in de dorpjes, je wordt nou niet echt vriendelijk ontvangen in de gehuchtjes waar je doorheen loopt. het geblaf en gegrom is niet van de lucht.
Onderweg geen andere wandelaars tegengekomen, helemaal alleen dus!!
Op de etappe van Vaqueiros naar Cachapo onderweg wel een zwerver met 6 kleine honden, die beesten waren niet erg goed onder controle en een van de beesten vond m'n kuit erg lekker, het wondje is naderhand door Donna Rita in het hotelletje in Vaqueiros goed schoongemaakt en verzorgd, geen probleem verder.
We hebben weer prima genoten van het goede leven.

Groeten en wie weet tot een volgende keer
Marga en Harry


20/09/16
Terugblik op de Rota Vicentina, september 2016

Beste Guus,

Hierbij willen we je alsook de organisatie Ramblin nog eens extra bedanken voor de uitstekende service tijdens onze reis in Portugal.
Alles was heel goed geregeld : de verblijven waren super, de wandelingen prachtig (alleen de hitte en het mulle zand maakten het wat zwaarder,
maar dat wisten we nu eenmaal vooraf ...). Onze moeite werd dan toch telkens beloond met schitterende uitzichten over de kust en de oceaan en een heerlijk
etentje ‘s avonds.

Nog eens vriendelijk bedankt en tot later misschien voor een volgende wandelvakantie.

Met vriendelijke groeten,

Isabelle De Meyer
Luc Gyssels


16/09/16
Terugblik op een warme pelgrimstocht van Porto naar Santiago, juli 2016

Hallo Guus,
We zijn inmiddels terug nadat we er nog een aantal dagen in Porto aan onze wandelvakantie hebben vastgeplakt.

De wandeltocht was zeer de moeite waard. Vooral de steden die we onderweg hebben aangedaan alsmede de startplaats Porto en de eindplaats Santiago de Compostella zijn de moeite waard. De hotels en landhuizen waar we overnacht hebben met name in Portugal waren zeer fraai en van goede kwaliteit. We hebben de gehele tocht prachtig weer gehad, droog en zeer zonnig. Eigenlijk te zonnig want in de schaduw was het regelmatig 35 graden. Hierdoor liepen we wel sneller blaren op, met name omdat de 1e etappe uiteindelijk te lang (34 km) was zeker bij deze hoge temperatuur. Ook de eerste dagen loop je veel over kinderkopjes en langs drukkere wegen, maar gelukkig zijn er ook mooie stukken door de natuur. Kortom een wat zwaardere tocht dan we gedacht hadden, maar we hebben het gehaald en het was zeker de moeite waard. Dank voor de goede organisatie.

Met vriendelijke groet
Gerran Spaan en Sonja Rijkse.


13/08/16
Via Algarviana, het oosten, Juli 2016

Beste Guus,

We hebben eind juli (2016) de viaalgarvina gelopen van Alcouthim tot Alte. Eigenlijk is lopen in juli in Zuid-Portugal niet te doen; het is te heet. Het is ons goed gelukt door om vijf uur in de ochtend in de schemering met de wandeling te beginnen. We waren dan rond 11.00 uur op de volgende verblijfplaats. We zijn hel erg getroffen door de gastvrijheid van onze gastheren en dames, met name door de persoonlijke aandacht, op de plekken waar we aten en sliepen. Meestal hebben we ook bijzonder lekker gegeten. De wandelroute is echt goed georganiseerd en wat ons betreft een aanrader. Wij vinden gele en dorre landschappen mooi. We kunnen ons echter heel goed voorstellen dat in het voorjaar het een prachtig bloeiend landschap is.

Guus, bedankt en breng onze dank over aan de plaatselijke gastvrouwen en heren.

Met vriendelijke groet,

Paula en Ger

 


05/08/16
Rota Vicentina, Juni 2016

In juni heb ik het relaxprogramma gelopen van de Rota Vicentina. Een fantastische ervaring was dat!

Eerst een aantal dagen over Het Historisch pad en daarna over Het Visserspad. Enorm genoten heb ik van het wandelen door het schitterende landschap van de Alentejo, de kracht van de natuur was er voor mij vaak voelbaar.

Ook heb ik iedere dag genoten van de vriendelijke en hartelijke Portugezen in de plaatsjes onderweg, en op de overnachtingsplekken. Iedere slaapplek had zo zijn eigen sfeer, iedere keer weer anders, maar steeds heel ontspannen en gastvrij.

De zorgvuldige manier van begeleiden van Marnie en Ray maakte deze tocht bijzonder relaxed.Zij coördineerden deze reis perfect en hadden vele leuke extra tips voor onderweg.

Een echte aanrader!!


04/08/16
Via Algarviana, juni 2016

Hallo Guus,

We hebben genoten. Hierbij een verslagje van onze reis en 2 foto's.

Via Algarviana van 16-23 juni

Het was ons afgeraden nog in de tweede helft van juni een wandeling in de Algarve te maken, maar omdat we niet eerder konden vliegen vanuit Eindhoven hebben we toch geboekt. We hadden ook wel zin in wat warmer weer na toch wel de heel matige temperaturen in Nederland in juni. En het weer is fantastisch geweest zeven dagen lang; strakblauwe hemel, 28-35 graden en geen spatje regen.

Van de Via Algaviana hebben we een deel van zes dagen gedaan, het oostelijke en waarschijnlijk het meest afgelegen deel. We hebben genoten van de rust, nergens autowegen te horen en wel veel vogels, we passeerden slechts hele kleine dorpjes waar niets te krijgen, soms was er een klein café. Omdat het voorjaar ook in Zuid-Portugal niet heel erg mooi was geweest, was de omgeving nog tamelijk groen en bloemrijk. Toch was het af en toe wel afzien midden op de dag in de blakende zon en dan 200 m moeten klimmen. Maar we hebben het elke dag gehaald en onze hoedjes hebben de zonnesteek voorkomen. Elke dag liepen we tussen de 15 en 20 km van Balcuros naar Alte in zes dagen. Op de vierde dag hebben we niet de voorgeschreven afstand van 29 km afgelegd, dat durfden we toch niet aan met de hitte, we zijn gestopt na 20 km. Het transfer was voor ons geregeld.

Een groot compliment voor de organisatie van de reis. De auto voor de transfers was er altijd op tijd zonder dat wij iets hoefden te bevestigen, de overnachtingsadressen waren simpel maar goed verzorgd, het eten was basic op de laatste twee dagen na, maar veel anders is in zo’n afgelegen streek ook niet te verwachten. Het is al fijn dat er nog overnachtingsadressen zijn. 

Wat wel weer heerlijk was dat er een zwembad bij het eerste en de laatste twee overnachtingsadressen was. Daar hebben we dan ook volop gebruik van gemaakt.

Al met al een heerlijke wandelvakantie.

Groet
Marthie en Patricia


04/07/16
Enthousiaste terugblik Rota Vicentina, Juni 2016

Hallo Guus,

Wat een fantastische vakantie. De Rota Vicentina is echt een aanrader.

We hebben het hele visserspad gedaan en erg genoten van de prachtige natuur, echt heel bijzonder.

De hotels, het bagagevervoer, alles ging van een leien dakje, prima geregeld.

Omdat je grote delen van de route over rul zand loopt is het heerlijk dat je bagage wordt vervoerd.

Ook het vervoer tussen Carrapateira en Aljazur en van de Cape Vincent naar Sagres: 1 belletje en 10 min later werden we opgepikt.

De lunch die je meekrijgt is soms met ham (niet lekker in de warme rugzak!). Maar geen probleem hoor, bij elk hotel wilde men graag je lunch aanpassen of er wat bij doen.

Ik heb al diverse wandelaars naar je website verwezen. Want het klopt wat er staat: je hoeft (bijna) nergens aan te denken, alleen te genieten van het wandelen.

Groeten

Johanna en Rob


29/06/16
Korte terugblik Rota Vicentina, mei 2016

Beste Guus,

Wij hebben een fantastische vakantie gehad.

Het is een prachtige route, de bagage werd keurig vervoerd, prima lunchpakket, hotels zijn oké. We hebben genoten van de rust, strandjes, bloemen, kruiden, de zilte zeelucht en de fraaie kustlijn.

We hopen volgend jaar het tweede deel van het Visserspad te kunnen lopen.

Hartelijke groet,

Marina de Rover


23/06/16
Rota Vicentina, uitgebreide terugblik, april 2016

ROTA VICENTINA | WANDELEN IN PORTUGAL
Op wandelvakantie als je 25 bent, kan dat? Je leest mijn overpeinzingen hier. Inmiddels zit het erop, de wandelvakantie. En ja, we hielpen de gemiddelde leeftijd wel iets omlaag ;) Maar who cares?

Een kort dagboek van onze wandelvakantie: Rota Vicentina, ook wel bekend als de Fisherman’s trail of het visserspad. Een route langs de kust van Zuid-West Portugal. De prachtige Portugese kust, waar je soms uren niemand tegenkomt. Waar je nagenoeg altijd langs de zee loopt, dan eens op het strand, dan in de duinen of langs de duizelingwekkende kliffen. Even geen prikkels. Alleen de geur van de zee en de koele wind. Echt uitrusten. Weer een keer moe zijn door fysieke inspanning.

Dag 1 | Amsterdam – Lissabon – Vila Nova Milfontes

Een reisdag. Een lange reisdag. Na 10 uur reizen (fiets, trein, vliegtuig en bus) zijn we eindelijk op de plaats van bestemming: Vila Nova Milfontes. Porto Covo was (helaas) volgeboekt dus verbleven wij 2 nachten in Vila Nova Milfontes. Vroeg naar bed! Ondanks een feest bij het hotel (lawaai) heerlijk geslapen, we waren zo moe.

Dag 2 | Porto Covo – Vila Nova Milfontes

Toch wel een beetje zenuwachtig. Waarom heb ik maar 1 paar wandelsokken mee? Hadden we toch moeten oefenen van te voren? Had ik m’n regenjas maar meegenomen... Goed ontbijten. Goed insmeren. Opletten wie er nog meer een lunchpakket krijgen. Snel nog een korte broek uit de kamer halen.

De zenuwen maken plaats voor enthousiasme na de introductie van Guus & Ray. Ik heb er zin in, we hebben er zin in! De zon komt tevoorschijn. We worden naar Porto Covo gebracht en beginnen aan de wandeling :) Een stuk over het strand, door de duinen en zelfs door een dennenbos!

zee

Dag 3 | Vila Nova Milfontes – Almograve

Het ene moment word je door de ‘oudjes’ het sportieve stel genoemd, het volgende moment voelen we ons Opa en Oma. Ingehaald door een in olie gedompeld (nog) sportiever stel terwijl wij een torretje zitten te bewonderen. Tsja...

Je kunt ervoor kiezen de tocht zo’n 3km te verkorten door bij de start met een bootje de oversteek te maken. Wij hebben ervoor gekozen dit niet te doen (onder het mom ‘als je het doet, doe het dan goed’). Maar achteraf had dit misschien wel leuker geweest, de eerste 3km van de route is niet heel erg interessant. Zo loop je onder andere een heel stuk langs de snelweg.

Prachtige bloemenvelden volop in bloei! <3

DSC00677 copy

Dag 4 | Almograve

Een rustdag, niet noodzakelijk maar wel lekker. Uitslapen, naar het strand, een boek lezen. En een bezoek aan de lokale kapper. Slechts 9 euro lichter en 15 minuten later sta ik weer buiten. En dit zijn slechts 2 van de 5 redenen om op vakantie naar de kapper te gaan. Benieuwd naar de andere 3?

Dag 5 | Almograve – Zambujeira do Mar

We beginnen de dag met wat oefeningen om de spieren op te warmen. Geen grap! De eerste kilometer kom je diverse apparaten tegen, waaronder een rekstok en ringen. Leuk!

rekstok

Een heerlijke tocht met veel afwisseling, wandelen langs de zee, door naaldbossen, over een pad wat verder uit de kust en een spannende afdaling naar een haventje. Halverwege een pauze gehouden op een privé strand (nouja op 1 Oma na). Een echte wandeloma: afritsbroek, safarihoed, stokken, je kent het wel. We delen een Radler op het strand, het goed leven! De Oma blijkt geen Oma maar een Duits meisje van onze leeftijd. We lopen een paar uur samen verder, gezellig! Ze vertelt ons dat ze in Zuid-Afrika heeft gewoond en dat Portugal qua natuur heel erg vergelijkbaar is. Zou je niet denken hè?

Zambujeira do Mar is een rustig dorpje met een pleintje dat uitkijkt op zee. Hier op een bankje de zonsondergang bekijken is een absolute aanrader. Heerlijk hotel, alle kamers zitten aan een binnentuin met schildpadden (yaaayy!!). We kopen een liter lokaal bier en gaan lekker in de zon zitten. Als er even later drie Duitse vrouwen aankomen kijken ze zo verlekkert naar ons bier dat we het delen. Ze zijn ons eeuwig dankbaar.

Dag 6 | Zambujeira do Mar – Odeceixe

Wat een hel, die laatste 3km. Vanaf de klif waar we op staan zien we een pittoresk, tegen een klif gebouwd, dorpje liggen, omringd door een mooi wit strand. Het strand weer omringd door de zee. We zijn ervan overtuigd dat dat het dorpje is waar we de laatste nacht zullen verblijven. Het lijkt zo dichtbij. We zijn blij!

Maar niets is minder waar. We moeten nog 3 km, de langste 3km van de hele tocht. Over een asfaltweg. Waar we eerst nog gelijk opgingen blijf ik nu tientallen meters achter. Het is mooi geweest. We trotseren de asfaltweg, eenmaal in de binnentuin met een biertje is de pijn snel vergeten. Ook de kamer met alleen maar paarstinten maakt een hoop goed haha.

PS. Het dorpje dat je vanaf de klif zit is dus niet het dorpje waar je verblijft ;)

Dag 7 | Odeceixe – Lissabon – Amsterdam

De bus naar Lissabon gaat één keer per dag. Zorg er dus voor dat je hem niet mist. Ook verstandig om van te voren een kaartje te kopen, zoals je begrijpt moet iedereen in die ene bus.

Aankomst Lissabon: rond een uur of 1. Terugvlucht naar Amsterdam: half 9 ’s avonds. Nog een aantal uur te overbruggen dus. Geloof me, je hebt weinig zin om door de stad te slenteren. Genoeg gewandeld. Het is warm, benauwd zelfs, teveel mensen, teveel geluiden. Een kleine cultuur shock na zoveel rust. De kluisjes op het station zijn vol. Gelukkig mochten we de koffer achterlaten bij een hotel. Op tijd naar het vliegveld gegaan, geen kracht meer om de stad te bekijken.

Lissabon blijft dus op de to do lijst staan.

Al met al was het een van de fijnste vakanties ooit. We zijn helemaal tot rust gekomen. Maar echt. Ook al komt het misschien niet in je op om op wandelvakantie te gaan als je onder de 40 bent, probeer het toch eens. Ik heb zelfs al een aantal vrienden zo ver gekregen dat ze ook de Rota Vicentina gaan lopen ;)

Wij hebben deze tocht via Aarts wandelreizen geboekt. Dit kan ik iedereen aanraden, het is echt onwijs goed geregeld. Je hoeft werkelijk waar nergens zelf aan te denken. Alle hotels worden voor je geboekt, het ontbijt is geregeld, je krijgt een lunchpakket mee en kom je aan in het volgende hotel dan staat je bagage al in je kamer. Wat een luxe!


21/06/16
Rota Vicentina,Vissers Pad,Mei 2016

Beste Guus,

We zijn weer even thuis en genieten nog na.

De Fisherman's trail was geweldig om te lopen. Fantastische uitzichten vanaf de kliffen, rustige stranden, prachtige bloemen, heel veel ooievaars met hun jongen,.de geuren van diverse kruiden en steeds het geluid van de ruige zee met zoveel verschillende kleuren blauw. We hadden heerlijk zonnig weer en de mensen, die we tegen kwamen, waren erg vriendelijk.
De verschillende overnachtingslocaties waren perfect. Het was steeds weer een verrassing waar we terecht zouden komen. Ook hebben we genoten van het heerlijke locale eten wat met liefde en zorg was bereid.
Het bagagevervoer was goed geregeld. Ook de contacten met het Engels echtpaar Ray en Marnie waren uutstekend.. Zij doen er alles aan om de wandeltocht zo goed mogelijk te laten verlopen.
Kortom een onvergetelijke ervaring en een aanrader voor iedereen die van wandelen in een mooie, rustige omgeving en van ruige kusten houdt.

Met vriendel8jke groet,
Rob en Diny


14/06/16
Rota Vicentina, Mei 2016

Beste Guus,

We hebben een ontzettend leuke vakantie gehad. We hebben heel erg genoten van de omgeving, de zeeën van bloemen, de vele vogels, de prachtige stranden en de vriendelijke mensen, zowel in het binnenland als langs de kust. Eigenlijk hebben we van alles erg genoten. Alles was zeer goed geregeld en ook met uiterste zorgvuldigheid uitgevoerd door Ray en Marlie. We vinden het relaxprogramma echt een aanrader voor een ieder die naast het wandelen ook graag andere activiteiten onderneemt.

Als je wilt, kun je dit stukje ook op je website zetten.

Met vriendelijke groeten,
Teus & Karin


08/06/16
Vissers Pad, april 2016

Hoi Guus,

de vakantie zit er alweer bijna op. We zitten nu in de bus op weg naar Lissabon. Het was een heerlijke vakantie. We hebben gewandeld in een bijzonder landschap. Af en toe de route iets afgekort. Onderweg spontaan hulp van mensen gehad als het een beetje te heftig werd voor een van ons.

Elke dag stonden de koffers en de tas met mondvoorraad voor ons klaar. En het weer was natuurlijk grandioos om te lopen. Kortom zeer geslaagd.

Groetjes, Frans en Ellen


08/06/16
Rota Vicentina,voor de tweede keer, mei 2016

Een weldaad !

Loskomen van de alledaagse hectiek ? Een medicijn zonder tussenkomst van de farmacie, voldoet daar aan.

N.l. boek een wandeltocht in Portugal b.v.

“Het Vissers Pad” bij het kleinschalig-reisbureau van Guus Aarts.

Deze tocht gaat langs de Atlantische Oceaan, de schitterende rotskust, stranden, wind om de oren......niets verstoord deze natuurlijke onderdompeling.

Herboren kom je terug in het leven van alledag. Bagage wordt vervoerd, hotels zijn gereserveerd, de dag-rugzak wordt voorzien van een waterfles, sandwich, fruit en iets lekkers.

Wat wil je nog meer.

Dus meer aanbeveling is overbodig !

Gaan naar de Oceaan.

Marianne/Marijke


08/06/16
Rota Vicentina, een uitgebreide terugblik, april 2016

Hoi Guus, 

We hebben een droomvakantie gehad! We hebben er enorm van genoten, van het begin tot het eind.
De reis was lang (auto, vliegtuig, metro, nog een metro, bus), maar alles verliep, ondanks de beperkte overstaptijd vloeiend.
Nadat we uit de bus gestapt waren in Sao Luis, hebben we even gezocht naar het aanbevolen restaurantje Pinguim. Het bleek in dezelfde straat te liggen als de busstop. De restaurantjes in het binnenland, kwamen we later achter, ogen allemaal als snackbar, ze hebben min of meer dezelfde eenvoudige kaart, *en* het eten is er heerlijk: vis/vlees en friet.
Het eerste pension was wat ons betreft 'de eerste prijs winnaar' van de pensions. De gastheer was zo attent en hartelijk. We hebben daar de eerste dag in de buurt gewandeld, aan het zwembad gelegen en we zijn er verbrand (even wennen aan de zon ;-))
De ontbijtplek daar was eigenlijk te mooi om echt waar te zijn.
We hebben daar kennis gemaakt met Ray & Marni, ze hebben ons wat praktische informatie gegeven en ze hebben ons voorzien van ons eerste dagelijks water, fruit en energy-repen.
We hebben Ray & Marni daarna niet meer gezien, maar overal waar we kwamen stonden trouw onze koffers en stonden de 'overlevingspakketjes' voor de volgende dag klaar. Wat een luxe.
De eerste twee dagen historische route door het binnenland vonden we prachtig. Het is net op we opgenomen werden door de natuur. De hitte van onze eerste wandeldag (32 graden) maakte het af en toe extra uitdagend. Onderdeel van de eerste route waren twee optionele uitstapjes: naar een hoog uitkijkpunt en naar (de bovenkant van) een waterval. We zijn blij dat we dat allebei gedaan hebben. Zeer de moeite waard.
De route langs de kust was nog mooier dan verwacht: er was veel meer afwisseling dan dat ik me had voorgesteld. Door de flinke regenbuien waren de rotsbeklimmingen en -afdalingen af en toe best spannend. Ook hebben we tot onze enkels in spontane watervallen gestaan. Het heeft ons plezier en genot allesbehalve bedorven.
De locaties waren zonder uitzondering prima. Alles zo fijn en netjes geregeld.
De baai bij aankomst in Porto Covo maakte indruk. Zo mooi.
Het hotel in Milfontes de volgende dag was prima, mooi uitzicht, fijne kamer. Het eten vonden we er echt vies. Wat ons betreft een anti-aanrader voor volgende gasten.
In Almograve hadden we een rustdag. We hadden van Natura Maris een te hoge verwachting: het restaurant was twee dagen dicht en we voelde ons onwelkom door de afgepaste ontvangst. Onze indruk was dat er recent mogelijk een nare persoonlijke gebeurtenis had plaats gevonden. Geen idee. De regen hielp die dag ook niet mee. Het was eigenlijk de enige dag die voor ons minder geslaagd was.
In Zambjeira was het een erg fijn pension: een binnenplaatsje en warme broodjes 's ochtends aan de deurknop, een koelkastje met alle benodigdheden voor een heerlijk ontbijt.
Op weg naar Odeceixe kwamen we langs het visrestaurant in Azenha do Mar, wat je als aanbeveling omschrijft op je website. Omdat het echter vol was *en* er een wachtrij stond, zijn we doorgelopen. Achteraf waren we daar heel blij mee: er volgde nog een fikse wandeling met uitdagende 'klimmetjes' en afdalingen. Met een volle buik en een paar glaasjes wijn hadden we dat waarschijnlijk niet meer gered. In Odeceixe hebben we nog met een rustdag genoten. De wandeling die we die dag naar 'Odeceixe beach' hebben gemaakt was prachtig, net als het dorpje met prachtig uitzicht.

Als je op onderstaande link klikt kun je zien wat en hoe lang we gelopen hebben. De lengte van de wandelingen verschilt hier en daar van jouw omschrijvingen (niet erg, maar misschien vind je het interessant om te zien).

https://www.endomondo.com/users/6764123/workouts/717444283

Bij onze volgende wandelvakantie kijken allereerst op jouw site.
We willen je hartelijk bedanken voor de geweldige verzorging en prachtige reis !


08/06/16
Rota Vicentina, April en mei 2016

Eind april, begin mei hebben we met z'n vieren stukken van de Rota Vicentina gewandeld: 2 etappes Historisch pad, 4 etappes kustpad.
Prachtige wandelingen: alles stond in bloei, de natuur op z'n mooist. We hebben prachtig weer gehad: droog en warm. De afstand per dag is OK. Langs het kustpad is het soms zwaar door het mulle zand, zeker in combinatie met de temperatuur. Op zeker moment was het dertig graden en om dan lange stukken door het mulle zand te sjouwen, is pittig. De kust is wel geweldig: vergezichten,kliffen, ooievaars. Het binnenland is rustig en heel mooi qua natuur.
De onderkomens zijn prima, mensen zijn vriendelijk en servicegericht. Bedden in Portugese maten: smal en soms heel hard. Ontbijt en lunchpakketten prima. Voor het diner zijn er genoeg keuzemogelijkheden.
Jane en Ray zijn toppers: bagage keurig op de kamers als we aankwamen, water en fruit voor de volgende dag stond al weer klaar. En bovendien zeer prettige mensen in de omgang.
De reis naar de eerste startplaats en de reis van het einde weer naar Lissabon is goed te doen. Bussen rijden op tijd, prijs is laag. Routeboek en kaart van de wandeling zijn duidelijk.
Contact met Guus verloopt erg prettig: direct, duidelijk.
Kortom: een fijne wandelvakantie.
------------------
Tot zover.

Guus, zeer bedankt voor je bemiddeling en organisatie. We gaan je zeker aanbevelen!.
Wellicht tot een volgende keer.

met vriendelijke groet, mede namens Ellen, Jaap en Tanja

Martenjan Poortinga


08/06/16
Rota Vicentina, Mei 2016

Beste Guus,

Wij hebben erg genoten van de wandelingen en de prachtige natuur. Alles is goed gegaan. We zijn zeer tevreden hoe jullie dit geregeld hebben. De accomodaties waren goed en het was heerlijk wanneer je ergens aan kwam dat onze bagage al op de hotelkamer stond.
We zijn zo enthousiast geraakt dat we misschien volgend jaar nog een deel van het pad willen lopen. Misschien heb jij suggesties?
Ik stuur deze mail ook even aan Marianne door. Zij gaf aan het wel leuk te vinden om iets voor de website te schrijven.

Bedankt voor het organiseren en misschien tot volgend jaar.

Groeten
Diana


07/06/16
Via Algarviana, mei 2016.

Hallo Guus,

Inmiddels zijn we alweer een weekje thuis, terug van ons wandelavontuur in de Algarve. Ondanks het feit dat we 3 regendagen hebben gehad, waaronder een heftige, hebben we volop genoten van de Via Algarviana. Heel apart om de minder toeristische kant van deze streek te beleven. De natuur, de bevolking en de hartelijke ontvangst in elk onderkomen waren hartverwarmend. De bewegwijzering was bijzonder goed. Verkeerd lopen en/of verdwalen was bijna onmogelijk. De wandelpaden waren prima; het stijgen en dalen soms wel heftig, maar als je een hele dag de tijd hebt goed te doen. De geplande transfers liepen niet altijd even soepeltjes. Het was dan ook erg praktisch dat we alle telefoonnummers bij de hand hadden. Na een telefoontje was het probleem dan snel opgelost. De waterstand was bijzonder hoog. Dat had tot gevolg dat we op route 2, Balurcos - Furnazinhas in plaats van de rivier over te steken een alternatieve route hebben moeten kiezen. Met enige creativiteit én hulp van andere wandelaars is ook dat prima gelukt. Na enkele relaxte dagen in Faro, zijn we veilig weer thuisgekomen en ...... we hebben genoten, mede dank zij jouw prima organisatie. Zo'n vakantie is voor herhaling vatbaar.

Jan en Toos Cuijpers.


07/06/16
Rota Vicentina, April 2016 Relaxprogramma

Hallo Guus,

We zijn weer goed terug en zeeeeer tevreden.
Alles was super geregeld.
De 1 e week droog en zonnig, de 2 e week koel en regenachtig. Dat kunnen jullie niet regelen.
Zondag 1 mei kwamen we warm en moe na 25 km aan in het dorp en bleek alles dicht. Feestdag. Zelfs het hotel voor die nacht was dicht.
Dat is prima opgelost door Ramblin, Re heeft de hotelman opgebeld ( bleek in slaap gevallen te zijn) en die kwam snel met de sleutel en excuses en een biertje . Ook Re kwam en heeft voor ons een restaurant opgezocht dat wel open was in een ander dorp en een taxi geregeld. Uitstekende service.
We liepen de kustroute van zuid naar noord. Dat was fijn omdat de anderen naar het zuiden liepen, lekker rustig.
Ook de combi historisch- en de kustroute is ons super bevallen. Het was prachtig .

We vertellen dit door aan anderen.
Met vriendelijke groet,
Hans en Carin Steinen


07/06/16
 
Powered by Phoca Guestbook