Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

 

Wandelmagazine aanbieding

 

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Rota Vicentina, April 2016

Dag Guus,

het was een heerlijke vakantie: genoten. Met dank ook aan het weer.

Prima geregeld van jouw kant.

Prima geregeld ook van Ray's kant: zorgvuldig, altijd op tijd, prima fruit.

Ik hoop dat je je voordeel kunt doen met onze reactie,

veel succes met je reizen,

hartelijke groet,

Ton


03/06/16
Terugblik Kythira, mei 2016
Els:
 
Zo verknocht als dat ik de afgelopen jaren ben geraakt aan het wandelen in Turkije, zo heb ik dit jaar tijdens het wandelen in april – mei  het noorden van het eiland Kythira ontdekt en in mijn hart gesloten.  Wat een  fijn, rustig eiland.  Een aangename afwisseling van uitgestrekte natuur waarin je nauwelijks iemand  tegen komt met  kleine dorpen waar het vanwege de vriendelijkheid van de bewoners heel goed toeven is.  Overal voelde ik mij even welkom.  
 
Waar ik tijdens wandelreizen er altijd beducht voor ben overvallen te worden door hoogtevrees is dat tijdens het Rondje Noord niet nodig gebleken.  De wandelingen aan de hand van duidelijke beschrijvingen  gaan over goed bewandelbare paden met maar weinig echte steile klauterpartijen.   Wij kozen er voor het Rondje Noord in langzamer tempo te doen dan 11 dagen. Anki en ik wilden lekker rustig door dat landschap gaan.  Met een start in Agia Pelagia wandelden we in 14 dagen naar Platia Ammos, door naar Potamos, Mitata om af te sluiten in Avlemonas. Alles uitstekend geregeld door Frank. Ter plekke wilden wij ook nog graag wat extra kunnen wandelen  op  de door ons ingebouwde extra  ‘rustdagen’ .  Geen probleem.  Naast een hartelijk welkomsbriefje van Frank lag er in de accommodatie desgewenst ook altijd weer een extra wandelroute voor een rondwandeling in de omgeving .   Dat er daarnaast  ook de mogelijkheid is om tussendoor met andere mensen een dag samen te wandelen onder leiding van Frank, vervolmaakt het verblijf op dit eiland.  De door Frank georganiseerde rondwandeling met een klein groepje mensen vanuit Mylopotamos was echt een hartstikke leuke dag. Het is echt fantastisch hoe hij met grote (culturele) kennis van - en liefde voor het eiland en de bewoners deze wandelingen organiseert en je mee neemt door het landschap.  Dank Frank voor je goede zorgen.  Voor mij is Kythira  een eiland om naar terug te keren. 
 
Anki:
 
Kythira, rondje Noord mei 2016
 
Na jaren in Turkije te hebben gewandeld wilden Els en ik eens Griekenland proberen.
Het werd Kythira, het noordelijk deel. Gelukkig maar want hoewel ik jaren gelden in Griekenland was geweest was dit eiland een aangename verrassing. Wat een mooie brede wandelpaden van vaak een betoverende mooie rode kleur. Mooie (niet heel hoge) bergen en steeds zag je de zee in de verte. Het wandelen was niet moeilijk dankzij Frank zijn duidelijke en handzame routeboekjes. Uren lopen zonder andere mensen te zien maar geen moment onveilig gevoeld. En omdat het totaal niet toeristisch was maakte je al snel een praatje met de enkele wandelaars die je in de dorpjes tegen kwam. De wandeling die begon in Agia Pelagia en eindigde in Avlemonas voerde ons door kleine mooie dorpjes met prettige overnachtingsplaatsen waar altijd een welkomstbriefje lag van Frank. We voelden ons daardoor buitengewoon welkom en "verzorgd".
Het mooie en boeiende landschap, de overal aardige Grieken, de wandelroutes, de accomodaties, overtrof al onze verwachtingen. Top! Kythira en de door Pyrgoshouse uitgestippelde wandelingen zijn absoluut voor herhaling vatbaar. Als het kon ging ik morgen terug ....
Frank, bedankt voor de attente en zorgzame begeiding en voor het ons uitzwaaien op het vliegveld! 
 
 
 

30/05/16
Rota Vicentina, korte terugblik.aoril 2016

Hallo Guus,

Wij hebben een super vakantie gehad...

Het weer was geweldig, echt wandelweer, dus niet te warm maar wel zonnig.

De accommodaties waren prima en de organisatie was super, wat een prachtige kust in Portugal.

We zijn al weer aan het kijken voor volgend voorjaar, om verder te lopen en ook een stuk in het binnenland.

Heb jij nog eventuele suggesties?

Groetjes Gert Beeks-Daniels.


28/04/16
Twee Belgische wandelaars over de Via Algarviana

Dag Guus,

We hebben alleszins ontzettend hard genoten. Het was een aangename ervaring, vol mooie momenten. De natuur is prachtig en de wandelingen waren geweldig. Hier en daar wat problemen gehad met de markeringen, enerzijds uit overenthousiasme, anderzijds doordat ze niet altijd even duidelijk waren, maar we hebben geen spijt van onze keuze om de wandeling te maken. Ook dank voor de goede regeling betreffende het eten, de slaapplaatsen en het vervoer van de bagage, het was meermaals echt de moeite en de bediening was zo goed als altijd voortreffelijk. Net als de Via Algarviana was de Portugese gastvrijheid zeer aangenaam om te ontdekken. Sven en Kelly.


13/04/16
Terugblik Rota Vicentina, April 2016

Beste Guus,
Wij hebben een fantastische wandelvakantie achter de rug. Een mooie combinatie ook met de twee dagen over de Historische weg en vier dagen op het visserspad.
De eerste twee dagen bijna één met de Portugese natuur en cultuur, (bijna geen mens gezien, wél een everzwijn met 5 jongen) en dan de letterlijk en figuurlijke hoogtepunten langs de Atlantische kust. Op het spectaculairste deel van Porto Covo naar Vila Nova hadden we storm en regen maar dat had bijna nog een stuk meerwaarde in de belevenis langs de elementen en het natuurgeweld. En dan telkens ook weer die uitbundige bloemenzee!

Zeer content waren wij ook met de inzet van Ray, zowel op de eerste wandeldag als tijdens de rest van ons avontuur. Alles prima geregeld, zelfs de buskaartjes voor de terugreis!

Niets dan lof!

Met groet,
Greet en Kees


12/04/16
Terugblik Rota Vicentina, Maart 2016

Dag Guus,

Wij hebben na de Rota Vicentina nog een week in Lissabon doorgebracht.
Dit was onze eerste kennismaking met Portugal en meteen een reis om nooit te vergeten. Alles was perfect geregeld! De bagage was altijd mooi op tijd op de volgende verblijfplaats, de slaapplaatsen waren allemaal perfect in orde. We waren dus enorm tevreden over de organisatie. Zou je ook Ray nog willen bedanken? Het contact met hem liep zeer vlot. Wij waren dus zeer tevreden over alle aspecten van de organisatie en gaan deze zeker aanraden bij vrienden en kennissen.
Nogmaals ontzettend bedankt voor deze geweldige ervaring!

Met vriendelijke groeten,

Frederik en Sarah


12/04/16
Rota Vicentina;,een terugblik Maart 2016

Beste Guus

Ondanks de gebeurtenissen in Brusselsairport zijn we veilig terug geraakt. Alles was super geregeld. Overnachtingsplekken, ontbijten, lunchpakketten,...

Bagage stond altijd netjes klaar in onze kamer, als ook water en fruit voor elk. Bovendien heeft Ray ook onze tickets voor de terugreis met de bus geregeld.

Eén minpunt was dat we te laat waren om de bus naar Porto Covo te nemen vanuit Lissabon. Dit kwam door de staking van de luchtverkeerregelaars in Frankrijk. Zo kwamen we veel later aan dan verwacht en waren we genoodzaakt een taxi te nemen naar Porto Covo wat ons €170 koste ipv 2x €17 voor de bus. Dit had natuurlijk niets met de organisatie van jullie te maken.

Het stappen was super. Prachtige natuur, goede afstanden. De route was zeer goed en regelmatig aangegeven. Verloren lopen was nauwelijks mogelijk.

De beschrijving vond ik soms wat summier doch ook zonder beschrijving vindt je makkelijk de weg. De beschrijving hielp toch wel om punten te herkennen en in te schatten waar je was.

Deze tijd van het jaar( 21/3 – 26/3) was perfect van temperatuur. Soms in T-shirt wandelen, goed smeren was al aan te raden.

Ook bijzonder waren de vele ooievaarsnesten die op de kliffen in de oceaan werden klaar gemaakt door de ooievaars. Prachtig.

Wij zijn zeer tevreden en kunnen deze tocht aan iedereen aanraden die van zee, vergezichten, wandelen, vogels, lekker eten houdt.

Het was zeer aangenaam om enkel een dag rugzak met lunch , water en trui en regenjas te dragen. Andere wandelaars waren jaloers op ons omdat we zou weinig moesten meedragen. Dat liep erg ontspannen.

Zeker wanneer je soms zeer lang (soms een hele dag) in het losse zand moest lopen.

Wat ook zeer interessant was, was het feit dat we een kleine verrekijker bijhadden. Supertof om de ooievaars van dichterbij te kunnen spotten.

Ah ja , nog een tip. Iets later starten dan de vroege vogels, zo iets na 10u, maakt dat je minder andere wandelaars tegen komt en zo het gevoel hebt dat de natuur meer van jou is.

Je komt dan iets later aan wat niet erg is gezien de Portugezen gewend zijn om later te eten.

Frank

 


02/04/16
Terugblik Via Algarviana, 4 wandelaars in februari 2016

Guus,
Wij zijn weer thuis van deze prachtige wandelreis. Alle dagen zon en mooie wandel routes. Alles is perfect verlopen. Goede accommodatie, lekker eten en vriendelijke mensen. De avonden waren nog wat koud maar dat werd, als het mogelijk was, opgevangen met de open haarden.
Het is zeker een aanrader voor wandel liefhebbers.
Wij gaan nagenieten en denken dan alweer aan een volgend avontuur. Misschien een keer wandelen in Griekenland?
Met vriendelijke groet.
Willem


26/02/16
Via Algarviana. Terugblik op een reis in december 2015

Beste Guus,

We hebben het goed gehad, geluk gehad met het weer en genoten van de rust en stilte, het onderweg zijn en het (klein beetje) onderdeel en toeschouwer mogen zijn van het plattelandsleven in Oost-Portugal. 

De organisatie was prima. We werden overal verwacht en o.h.a. vriendelijk en hartelijk ontvangen.

De accommodaties waren ook goed. Schoon en netjes.

Hoogtepunten waren voor ons Mr. Henriques en Olivia in Furnazinhas en hun vriendelijke en gastvrije onthaal en heerlijke eten daar en ook de vriendelijke bevolking in het plaatsje.

Ook het B&B bij Dona Graciete was een hoogtepunt qua locatie en eten. Hadden we best nog een nachtje extra willen blijven ook al was het erg koud in de avond.

Kortom: we hebben het goed en fijn gehad. 

Deze manier van vakantie vieren spreekt ons in ieder geval erg aan en zullen we er zeker wel in houden. 

Hartelijke groeten en tot ziens/sprekens in het nieuwe jaar, mede namens John. 

Nicoline


19/01/16
Rota Vicentina, oktober 2015
Beste Guus,
We hebben genoten, het was een prachtige wandeltocht in een mooie streek.
Het weer zat bovendien (uiteindelijk) reuze mee. We hebben 1 wandeling moeten laten schieten vanwege voortdurende regen (maar smiddags klaarde het op en hebben we op de volgende bestemming nog gewandeld).
De hotels/overnachtingsplaatsen waren in het algemeen prima.
De informatie over de wandelingen konden we niet altijd plaatsen. Sommige zware wandelingen vonden we licht en sommige lichte redelijk pittig. We hebben al veel wandelvakanties gehouden en naar onze ervaring was dit geen zware wandelreis. Ik zou volstaan met het vermelden van het aantal kilometers en het hoogteverschil. De bewegwijzering is overigens prima, eigenlijk kan je op de paaltjes alles vinden.
De bustocht was prima, de moeite waard zelfs.
 
Met groet,
 
Albert 

19/12/15
Terugblik Rota Vicentina, oktober 2015
Beste Guus,
 
Ja, we hebben een prima reis gehad, behalve dan dat ik voor vertrek mijn portemonnee bij een koffiebarretje liet liggen en een paar uur later mijn paspoort in vliegtuig of Lissabons luchthaven. Ik geloof dat ik met het idee van de geheel verzorgde reis in mijn achterhoofd ook maar meteen al mijn eigen oplettendheid thuis aan de kapstok had laten hangen. 
Ray was ons zeer behulpzaam bij een en ander (ook voor nieuwe wandelschoenen voor Peter, die na 2 dagen merkte dat hij door z'n zolen heen was) en ook verder was alles prima in orde. Mooie wandelingen, lekker weer, zeker tov de rest van Portugal in die week, goede slaapplaatsen en restaurants. Heerlijke tijd gehad, kortom.
 
groet & dank!
Céline

11/11/15
Rota Vicentina,een tweegesprek,oktober 2015

In Nederland op de bank, laptop op schoot, en samen de foto's terug kijken van onze vakantie in Portugal. 
K: wat was het een heerlijke vakantie! 
J: zeker weten! de eerste keer dat we een wandelvakantie hebben gedaan, maar zeker niet de laatste. 
K: nee, een leuke vorm van vakantie. 's ochtends hoef je niet te bedenken wat je gaat doen, maar je trekt je stappers weer aan, vult je buik met weer een verassend ontbijt, en je gaat Portugal verder ontdekken.
J: Elke dag was weer een hele andere route. en 's middags kwam je weer trots in een nieuw dorpje aan. Dit werd altijd gevierd met een biertje/ cappuccino en veel lekkere Portugese gebakjes. 's avonds gingen we op zoek naar een leuk restaurantje waar je een welverdiende  maaltijd op je bord kreeg zonder je schuldig te voelen haha.
K: inderdaad, want de afstanden waren goed te doen, maar we waren ook wel blij dat we er dan uiteindelijk waren.
J: alles was ook goed georganiseerd, de tas lag bij aankomst van je nieuwe slaapplek al in de kamer, en de route was goed aangegeven.
K: samengevat: een super "relaxte" vakantie, waar alles goed georganiseerd was, en je echt tijd had voor elkaar, en uit te rusten van ons drukke leventje. 
J: bedankt Guus!


11/11/15
Rota Vicentina, oktober 2015, een terugblik.

Wij hebben de Rota Vincentina eind october 2015 gelopen. Het weer was prima, tussen de 20 en 25 graden en slechts een paar minuten regen. Elke etappe was even schitterend, zowel de Historical trail als de Fishermen trail. De wandelingen waren af en toe erg pittig maar goed te doen (voor ons bij elkaar 123 jaar oud). Wel moet men rekening houden met etappes zonder veel bomen (Fishermen) en is bescherming tegen de zon (zonnebrand, hoedje, water, etc) nodig, zeker in de zomer. De etappe van São Luis naar Cercal do Alentejo kent geen café of restaurant maar is schitterend omdat de eenzaamheid van de natuur tot je spreekt. De hotels op de route zijn prima in orde, soms met een zwembad. De service van Ray Gloster (die de bagage verzorgde) was uitstekend en heel attend. De routes zijn zeer goed aangegeven. Wel zijn goede wandelschoenen onontbeerlijk. Diverse malen kwamen wij langs de route afgedankte wandelschoenen tegen, zie foto. Zwemmen in zee kan slechts op enkele plaatsen maar er zijn volop schitterende stranden langs de route. De golven en stroming zijn verradelijker dan in Zandvoort. Na afloop een paar dagen Lissabon is een aanrader.

Ed Vonk en Loes lamers.


08/11/15
Terugblik op de Via Algarviana, oktober 2015

Beste Guus,

Wij hebben een prima vakantie gehad, ondanks de paar regendagen. Je betrokkenheid tijdens die dagen hebben wij zeer gewaardeerd.

De onderkomens waren goed, het eten en de wijn fantastisch en de routemarkering leverde nooit problemen op. Van de eerste zes etappes hebben wij het meest genoten.

De afstand van 29,1 km zou ons inziens wat ingekort moeten worden, zoals wij dat ook geregeld hadden met jou.

Het vervolg van de Via plannen wij in de toekomst, maar de 2 etappes van 30 km (sector 12) en 30,1km (sector 13) zouden dan ingekort moeten worden of opgedeeld worden in meerder etappes.

De Via Algarviana vinden wij een must voor alle lange afstand lopers.

Hartelijk dank voor jouw goede organisatie!

Gijsbert en Greetje


08/11/15
Rota Vicentina, een terugblik van drie Belgische vriendinnen

Dag Guus,

Om te beginnen vonden we het alledrie een topreis. Echt een zeer mooie tocht met prachtige uitzichten. Hoewel we de eerste 3 à 4 dagen wel echt geen goed weer hebben gehad, hebben we er van genoten!

De tocht zit goed in elkaar, met genoeg variatie. Wel hebben we 1 keer afgeweken van de route. De beach tour in Almograve hebben we niet gedaan, omdat het ons iets te kort leek om een hele dag mee te vullen en we er ook al een deel van hadden gezien. We hebben dan een taxi genomen en een deel van de historical route gedaan. Een tip van ons is misschien om de 2 overnachtingen niet in Almograve te doen, maar in Villanove de Milfontes. Waarom? Enerzijds omdat er van daaruit meer mogelijkheden zijn om eens uit te wijken naar een andere route (meer verbindingswegen), anderzijds omdat er ook gewoon meer te doen was in het stadje/hotel dan in Almograve. Op zich hebben we er niet zozeer een probleem mee om in hotels en stadjes te zitten waar er niet zoveel te doen is. Maar als het slecht weer is, is het toch wel aangenaam om in een iets grotere stad te zitten zodat je meer mogelijkheden hebt.

Nu, samenvattend was het echt een heel mooie en aangename reis. Een beetje spijtig van het weer, maar met de nodige humor hebben we ons daar ook wel doorgeslaan.

Bedankt voor de organisatie, dit was zeker en vast in orde. Ook transport van en naar luchthaven is vlotjes verlopen.

Met vriendelijke groeten,

Saar, Elien en Miet


08/11/15
Terugblik Rota Vicentina, september 2015

Hallo Guus,

Het was inderdaad een hele mooie reis!
De wandeltochten waren soms best zwaar, door het zand, maar de prachtige uitzichten maakten alles goed!
Wat een prachtige streek, echt we hebben onze ogen uitgekeken!
De routes zijn volgens ons ook goed bijgehouden. Soms stond in de tekst een waarschuwing, die volgens ons al bijgewerkt was.
En alles zo goed geregeld, informatie over de bussen was duidelijk, Ray stond ons idd bij de bus op te wachten, heeft ons naar het hotel gebracht, alles uitgelegd, kaartje gegeven, zodat we hem konden bereiken..
De volgende avond zagen we hem nog in het volgende hotel in V.N Milfontes en kwam hij naar ons toe om te vragen hoe het ging.
We hadden ook geluk met het weer; we hebben een heerlijke vakantie gehad!
Wellicht volgend jaar weer een stukje of een andere reis van je site!
Met vriendelijke groet,
Marja Keijzer


12/10/15
Reisterugblik Porto - Santiago pelgromstocht

Dag Guus,

Je bent heel benieuwd hoe ik het gehad heb op de Camino Portugues van Porto naar Santiago de Compostela.

Nou, daar kan ik maar één antwoord op geven: geweldig!

Met name de overnachtingen in hotels zijn bijzonder goed bevallen omdat het vaak mooie locaties zijn, goed onderhouden en schoon.

De hotels boden meer dan ik ervan verwachtte.

Het was een grote luxe dat mijn bagage al op het volgende adres was aangekomen wanneer ik (soms al vroeg) binnenwandelde.

Vaak stond de bagage al in de kamer die je werd toegewezen. Het klopte altijd en het is knap dat er geen vergissingen gemaakt werden met al die bagage.

De organisatie was perfect, ik zou het een volgend keer niet anders doen.

Guus, hartelijk dank,

het was super!

Hans Dielissen


11/10/15
Terugblik van enkele Belgische 'stappers'' op hun tocht over de Rota Vicentina, september 2015

Beste Guus,

Ik was een van de medestappers van 18 tot 28 september op de Rota Vincentina.
Deze wandelreis was perfect georganiseerd! De inzet en beschikbaarheid van RAY heb ik nooit ergens anders meegemaakt!
Dikke PROFICIAT voor zo een goede organisatie.
Groeten
Jan BEGHIN

Beste Guus,

Mijn excuses voor de late reactie.
We zijn, spijtig genoeg, inderdaad terug thuis. Alles is heel vlot verlopen, ook nadat het niet meer onder de veilige vleugels van Ray was. De accommodatie en ontvangst in Aljezur was prima. De transferts stipt op tijd.
De ganse reis was perfect georganiseerd. Bovendien was het een schitterend parcours met als kers op de taart alle dagen zon! De mooiste tocht die we tot nu toe gedaan hebben.
Nogmaals onze dank aan Ray voor de prima informatie bij de start, de organisatie en de hulp onderweg.
Met vriendelijke groet,
Hugo De Backer


11/10/15
Terugblik Rota Vicentina, september 2015

Hallo Guus

Begin september hebben wij 6 dagen een klein deel van het  het Rota Vincentina gelopen. De zon scheen volop, maar  de temperaturen waren  tussen de 24 en 28 graden, waardoor het niet te warm was.

Wij startte in Sao Luis na een fantastisch  verzorgd ontbijt  van de gastheer van de B&B.Alles was perfect verzorgd, ieder dag troffen we onze bagage in de kamer, met het water en fruit voor de volgende dag. We kregen een goede wandelkaart met extra informatie en toelichting over de B&B mee.

We hebben eerst 2 dagen het Historisch pad gelopen richting de zee naar vervolgens het Fishermanpad .

Als je zoals wij gewend bent om in de bergen te lopen is dit een easy going wandelpad met prachtige uitzichten over de Atlantische oceaan. Een aanrader!

Tineke Hendriks


21/09/15
Via Algarviana, September 2015

Hallo Guus,

We zijn inderdaad weer thuis, vanaf gisteren, en hebben het heerlijk gehad.
Met name de eerste week, de wandelvakantie, vonden we geweldig. Alles was uitstekend verzorgd, vooraf al, door alle uitgebreide informatie die je ons toestuurde.
Op vliegveld Faro werden we vriendelijk ontvangen door iemand van ProAktiv Tours, van wie we nog meer informatie kregen, en door een chauffeur, die ons naar de eerste bestemming bracht. Hij wist ons onderweg al te vertellen over de omgeving.
We kwamen aan in Balurcos: een prachtige locatie in een totaal uitgestorven omgeving, waar we ook nog de enige gasten waren; een prima verblijf.
De volgende ochtend op weg voor de eerste wandeling, naar Furnazinhas. Heerlijk gewandeld, in een voor ons nieuw landschap, zonder ook maar één keer iemand tegen te komen, om uiteindelijk te arriveren in Furnazinhas. Een prachtig opgeknapt appartement, met alle ruimte en luxe die we ons maar konden wensen. Hartelijke mensen, die ons ontvingen met lekkers, en waar we ook heerlijk eten kregen. Ook het lunchpakket, de volgende ochtend, was prima.
De daaropvolgende dag kwamen we na weer een mooie wandeling aan in Vaqueiros, bij een barretje van Dona Rita. Een hele overgang, maar ook wel weer heel bijzonder om mee te maken. Met gebaren en een vertaalboekje werden we naar ons appartement verderop gebracht, dat overigens prima was. Maar om hier twee dagen te moeten zijn, zoals in ons geval, dat was te veel. De ontvangst is daar namelijk wat gereserveerd en sober. Dona Rita lijkt het er niet gemakkelijk mee te hebben, toont geen plezier en hartelijkheid, en beperkt zich tot het hoognodige. We hebben er wel lol over gehad, hoor, maar ik vond het jammer dat we daar nog eens naar terug gingen voor een tweede nacht. Als je voor deze locatie een andere zou kunnen vinden, zou dat leuker zijn.
De wandeling naar Cachopo was ook weer prachtig. Elke dag was het landschap toch weer anders, en altijd weer waren de (bijna) verlaten dorpjes een belevenis. Juist die verlatenheid, het was met elkaar echt bijzonder.
Daarop volgde de wandeling naar Parizes, voor ons ingekort tot 20 kilometer. En dat was ook genoeg. De brandende zon, het klimmen en dalen, en de vermoeidheid die zich met de dagen toch wat opbouwt, maakten dat we de laatste klim zwaar vonden. Maar de route was ook prachtig. De nieuwe eigenaars van het hotel in Barronco do Velho bleken nog niet geheel gewend aan het feit dat ze ons moesten ophalen uit Parizes; we zaten op elkaar te wachten voor het telefoontje over het vervoer naar Tia Bia. Een superleuk hotel trouwens, met heerlijk eten, vriendelijke eigenaars en een gezellige sfeer.
De laatste dag viel ons zwaar, we waren zeker vermoeid geraakt. Blij aan te komen in Salir, alwaar de transfer naar ons volgende vakantieadres aan de kust weer prima geregeld was.
De routes, de markeringen (op een uitzondering na), de transfer: alles perfect geregeld, we hebben er echt van genoten.
We vinden een dergelijke wandelvakantie een aanrader, en zullen het ook zo aan anderen vertellen. Na afloop hiervan hebben we nog een strandweek gehad, en vonden dat eerlijk gezegd lang niet zo leuk als de wandeldagen!
Dank voor alle inzet en moeite,
met vriendelijke groet,
Ludy Westra en Jannie Everhard.


18/09/15
 
Powered by Phoca Guestbook