Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Rota Vicentina, oktober 2015
Beste Guus,
We hebben genoten, het was een prachtige wandeltocht in een mooie streek.
Het weer zat bovendien (uiteindelijk) reuze mee. We hebben 1 wandeling moeten laten schieten vanwege voortdurende regen (maar smiddags klaarde het op en hebben we op de volgende bestemming nog gewandeld).
De hotels/overnachtingsplaatsen waren in het algemeen prima.
De informatie over de wandelingen konden we niet altijd plaatsen. Sommige zware wandelingen vonden we licht en sommige lichte redelijk pittig. We hebben al veel wandelvakanties gehouden en naar onze ervaring was dit geen zware wandelreis. Ik zou volstaan met het vermelden van het aantal kilometers en het hoogteverschil. De bewegwijzering is overigens prima, eigenlijk kan je op de paaltjes alles vinden.
De bustocht was prima, de moeite waard zelfs.
 
Met groet,
 
Albert 

19/12/15
Terugblik Rota Vicentina, oktober 2015
Beste Guus,
 
Ja, we hebben een prima reis gehad, behalve dan dat ik voor vertrek mijn portemonnee bij een koffiebarretje liet liggen en een paar uur later mijn paspoort in vliegtuig of Lissabons luchthaven. Ik geloof dat ik met het idee van de geheel verzorgde reis in mijn achterhoofd ook maar meteen al mijn eigen oplettendheid thuis aan de kapstok had laten hangen. 
Ray was ons zeer behulpzaam bij een en ander (ook voor nieuwe wandelschoenen voor Peter, die na 2 dagen merkte dat hij door z'n zolen heen was) en ook verder was alles prima in orde. Mooie wandelingen, lekker weer, zeker tov de rest van Portugal in die week, goede slaapplaatsen en restaurants. Heerlijke tijd gehad, kortom.
 
groet & dank!
Céline

11/11/15
Rota Vicentina,een tweegesprek,oktober 2015

In Nederland op de bank, laptop op schoot, en samen de foto's terug kijken van onze vakantie in Portugal. 
K: wat was het een heerlijke vakantie! 
J: zeker weten! de eerste keer dat we een wandelvakantie hebben gedaan, maar zeker niet de laatste. 
K: nee, een leuke vorm van vakantie. 's ochtends hoef je niet te bedenken wat je gaat doen, maar je trekt je stappers weer aan, vult je buik met weer een verassend ontbijt, en je gaat Portugal verder ontdekken.
J: Elke dag was weer een hele andere route. en 's middags kwam je weer trots in een nieuw dorpje aan. Dit werd altijd gevierd met een biertje/ cappuccino en veel lekkere Portugese gebakjes. 's avonds gingen we op zoek naar een leuk restaurantje waar je een welverdiende  maaltijd op je bord kreeg zonder je schuldig te voelen haha.
K: inderdaad, want de afstanden waren goed te doen, maar we waren ook wel blij dat we er dan uiteindelijk waren.
J: alles was ook goed georganiseerd, de tas lag bij aankomst van je nieuwe slaapplek al in de kamer, en de route was goed aangegeven.
K: samengevat: een super "relaxte" vakantie, waar alles goed georganiseerd was, en je echt tijd had voor elkaar, en uit te rusten van ons drukke leventje. 
J: bedankt Guus!


11/11/15
Rota Vicentina, oktober 2015, een terugblik.

Wij hebben de Rota Vincentina eind october 2015 gelopen. Het weer was prima, tussen de 20 en 25 graden en slechts een paar minuten regen. Elke etappe was even schitterend, zowel de Historical trail als de Fishermen trail. De wandelingen waren af en toe erg pittig maar goed te doen (voor ons bij elkaar 123 jaar oud). Wel moet men rekening houden met etappes zonder veel bomen (Fishermen) en is bescherming tegen de zon (zonnebrand, hoedje, water, etc) nodig, zeker in de zomer. De etappe van São Luis naar Cercal do Alentejo kent geen café of restaurant maar is schitterend omdat de eenzaamheid van de natuur tot je spreekt. De hotels op de route zijn prima in orde, soms met een zwembad. De service van Ray Gloster (die de bagage verzorgde) was uitstekend en heel attend. De routes zijn zeer goed aangegeven. Wel zijn goede wandelschoenen onontbeerlijk. Diverse malen kwamen wij langs de route afgedankte wandelschoenen tegen, zie foto. Zwemmen in zee kan slechts op enkele plaatsen maar er zijn volop schitterende stranden langs de route. De golven en stroming zijn verradelijker dan in Zandvoort. Na afloop een paar dagen Lissabon is een aanrader.

Ed Vonk en Loes lamers.


08/11/15
Terugblik op de Via Algarviana, oktober 2015

Beste Guus,

Wij hebben een prima vakantie gehad, ondanks de paar regendagen. Je betrokkenheid tijdens die dagen hebben wij zeer gewaardeerd.

De onderkomens waren goed, het eten en de wijn fantastisch en de routemarkering leverde nooit problemen op. Van de eerste zes etappes hebben wij het meest genoten.

De afstand van 29,1 km zou ons inziens wat ingekort moeten worden, zoals wij dat ook geregeld hadden met jou.

Het vervolg van de Via plannen wij in de toekomst, maar de 2 etappes van 30 km (sector 12) en 30,1km (sector 13) zouden dan ingekort moeten worden of opgedeeld worden in meerder etappes.

De Via Algarviana vinden wij een must voor alle lange afstand lopers.

Hartelijk dank voor jouw goede organisatie!

Gijsbert en Greetje


08/11/15
Rota Vicentina, een terugblik van drie Belgische vriendinnen

Dag Guus,

Om te beginnen vonden we het alledrie een topreis. Echt een zeer mooie tocht met prachtige uitzichten. Hoewel we de eerste 3 à 4 dagen wel echt geen goed weer hebben gehad, hebben we er van genoten!

De tocht zit goed in elkaar, met genoeg variatie. Wel hebben we 1 keer afgeweken van de route. De beach tour in Almograve hebben we niet gedaan, omdat het ons iets te kort leek om een hele dag mee te vullen en we er ook al een deel van hadden gezien. We hebben dan een taxi genomen en een deel van de historical route gedaan. Een tip van ons is misschien om de 2 overnachtingen niet in Almograve te doen, maar in Villanove de Milfontes. Waarom? Enerzijds omdat er van daaruit meer mogelijkheden zijn om eens uit te wijken naar een andere route (meer verbindingswegen), anderzijds omdat er ook gewoon meer te doen was in het stadje/hotel dan in Almograve. Op zich hebben we er niet zozeer een probleem mee om in hotels en stadjes te zitten waar er niet zoveel te doen is. Maar als het slecht weer is, is het toch wel aangenaam om in een iets grotere stad te zitten zodat je meer mogelijkheden hebt.

Nu, samenvattend was het echt een heel mooie en aangename reis. Een beetje spijtig van het weer, maar met de nodige humor hebben we ons daar ook wel doorgeslaan.

Bedankt voor de organisatie, dit was zeker en vast in orde. Ook transport van en naar luchthaven is vlotjes verlopen.

Met vriendelijke groeten,

Saar, Elien en Miet


08/11/15
Terugblik Rota Vicentina, september 2015

Hallo Guus,

Het was inderdaad een hele mooie reis!
De wandeltochten waren soms best zwaar, door het zand, maar de prachtige uitzichten maakten alles goed!
Wat een prachtige streek, echt we hebben onze ogen uitgekeken!
De routes zijn volgens ons ook goed bijgehouden. Soms stond in de tekst een waarschuwing, die volgens ons al bijgewerkt was.
En alles zo goed geregeld, informatie over de bussen was duidelijk, Ray stond ons idd bij de bus op te wachten, heeft ons naar het hotel gebracht, alles uitgelegd, kaartje gegeven, zodat we hem konden bereiken..
De volgende avond zagen we hem nog in het volgende hotel in V.N Milfontes en kwam hij naar ons toe om te vragen hoe het ging.
We hadden ook geluk met het weer; we hebben een heerlijke vakantie gehad!
Wellicht volgend jaar weer een stukje of een andere reis van je site!
Met vriendelijke groet,
Marja Keijzer


12/10/15
Reisterugblik Porto - Santiago pelgromstocht

Dag Guus,

Je bent heel benieuwd hoe ik het gehad heb op de Camino Portugues van Porto naar Santiago de Compostela.

Nou, daar kan ik maar één antwoord op geven: geweldig!

Met name de overnachtingen in hotels zijn bijzonder goed bevallen omdat het vaak mooie locaties zijn, goed onderhouden en schoon.

De hotels boden meer dan ik ervan verwachtte.

Het was een grote luxe dat mijn bagage al op het volgende adres was aangekomen wanneer ik (soms al vroeg) binnenwandelde.

Vaak stond de bagage al in de kamer die je werd toegewezen. Het klopte altijd en het is knap dat er geen vergissingen gemaakt werden met al die bagage.

De organisatie was perfect, ik zou het een volgend keer niet anders doen.

Guus, hartelijk dank,

het was super!

Hans Dielissen


11/10/15
Terugblik van enkele Belgische 'stappers'' op hun tocht over de Rota Vicentina, september 2015

Beste Guus,

Ik was een van de medestappers van 18 tot 28 september op de Rota Vincentina.
Deze wandelreis was perfect georganiseerd! De inzet en beschikbaarheid van RAY heb ik nooit ergens anders meegemaakt!
Dikke PROFICIAT voor zo een goede organisatie.
Groeten
Jan BEGHIN

Beste Guus,

Mijn excuses voor de late reactie.
We zijn, spijtig genoeg, inderdaad terug thuis. Alles is heel vlot verlopen, ook nadat het niet meer onder de veilige vleugels van Ray was. De accommodatie en ontvangst in Aljezur was prima. De transferts stipt op tijd.
De ganse reis was perfect georganiseerd. Bovendien was het een schitterend parcours met als kers op de taart alle dagen zon! De mooiste tocht die we tot nu toe gedaan hebben.
Nogmaals onze dank aan Ray voor de prima informatie bij de start, de organisatie en de hulp onderweg.
Met vriendelijke groet,
Hugo De Backer


11/10/15
Terugblik Rota Vicentina, september 2015

Hallo Guus

Begin september hebben wij 6 dagen een klein deel van het  het Rota Vincentina gelopen. De zon scheen volop, maar  de temperaturen waren  tussen de 24 en 28 graden, waardoor het niet te warm was.

Wij startte in Sao Luis na een fantastisch  verzorgd ontbijt  van de gastheer van de B&B.Alles was perfect verzorgd, ieder dag troffen we onze bagage in de kamer, met het water en fruit voor de volgende dag. We kregen een goede wandelkaart met extra informatie en toelichting over de B&B mee.

We hebben eerst 2 dagen het Historisch pad gelopen richting de zee naar vervolgens het Fishermanpad .

Als je zoals wij gewend bent om in de bergen te lopen is dit een easy going wandelpad met prachtige uitzichten over de Atlantische oceaan. Een aanrader!

Tineke Hendriks


21/09/15
Via Algarviana, September 2015

Hallo Guus,

We zijn inderdaad weer thuis, vanaf gisteren, en hebben het heerlijk gehad.
Met name de eerste week, de wandelvakantie, vonden we geweldig. Alles was uitstekend verzorgd, vooraf al, door alle uitgebreide informatie die je ons toestuurde.
Op vliegveld Faro werden we vriendelijk ontvangen door iemand van ProAktiv Tours, van wie we nog meer informatie kregen, en door een chauffeur, die ons naar de eerste bestemming bracht. Hij wist ons onderweg al te vertellen over de omgeving.
We kwamen aan in Balurcos: een prachtige locatie in een totaal uitgestorven omgeving, waar we ook nog de enige gasten waren; een prima verblijf.
De volgende ochtend op weg voor de eerste wandeling, naar Furnazinhas. Heerlijk gewandeld, in een voor ons nieuw landschap, zonder ook maar één keer iemand tegen te komen, om uiteindelijk te arriveren in Furnazinhas. Een prachtig opgeknapt appartement, met alle ruimte en luxe die we ons maar konden wensen. Hartelijke mensen, die ons ontvingen met lekkers, en waar we ook heerlijk eten kregen. Ook het lunchpakket, de volgende ochtend, was prima.
De daaropvolgende dag kwamen we na weer een mooie wandeling aan in Vaqueiros, bij een barretje van Dona Rita. Een hele overgang, maar ook wel weer heel bijzonder om mee te maken. Met gebaren en een vertaalboekje werden we naar ons appartement verderop gebracht, dat overigens prima was. Maar om hier twee dagen te moeten zijn, zoals in ons geval, dat was te veel. De ontvangst is daar namelijk wat gereserveerd en sober. Dona Rita lijkt het er niet gemakkelijk mee te hebben, toont geen plezier en hartelijkheid, en beperkt zich tot het hoognodige. We hebben er wel lol over gehad, hoor, maar ik vond het jammer dat we daar nog eens naar terug gingen voor een tweede nacht. Als je voor deze locatie een andere zou kunnen vinden, zou dat leuker zijn.
De wandeling naar Cachopo was ook weer prachtig. Elke dag was het landschap toch weer anders, en altijd weer waren de (bijna) verlaten dorpjes een belevenis. Juist die verlatenheid, het was met elkaar echt bijzonder.
Daarop volgde de wandeling naar Parizes, voor ons ingekort tot 20 kilometer. En dat was ook genoeg. De brandende zon, het klimmen en dalen, en de vermoeidheid die zich met de dagen toch wat opbouwt, maakten dat we de laatste klim zwaar vonden. Maar de route was ook prachtig. De nieuwe eigenaars van het hotel in Barronco do Velho bleken nog niet geheel gewend aan het feit dat ze ons moesten ophalen uit Parizes; we zaten op elkaar te wachten voor het telefoontje over het vervoer naar Tia Bia. Een superleuk hotel trouwens, met heerlijk eten, vriendelijke eigenaars en een gezellige sfeer.
De laatste dag viel ons zwaar, we waren zeker vermoeid geraakt. Blij aan te komen in Salir, alwaar de transfer naar ons volgende vakantieadres aan de kust weer prima geregeld was.
De routes, de markeringen (op een uitzondering na), de transfer: alles perfect geregeld, we hebben er echt van genoten.
We vinden een dergelijke wandelvakantie een aanrader, en zullen het ook zo aan anderen vertellen. Na afloop hiervan hebben we nog een strandweek gehad, en vonden dat eerlijk gezegd lang niet zo leuk als de wandeldagen!
Dank voor alle inzet en moeite,
met vriendelijke groet,
Ludy Westra en Jannie Everhard.


18/09/15
Reisverslag Rota Vicenetina, zowel de Alentejo als de Algarve

Hallo Guus,

Inmiddels alweer een maand thuis na deze onvergetelijke vakantie.

Wat hebben we genoten. Bij het uitzoeken wat en hoe was het al een feest. De support van jou en de adviezen, niets was jou en je medewerkers teveel.

En toen we er waren liep het ook allemaal als een goed geoliede machine.

Wat een luxe om nergens over na te hoeven denken, slechts te genieten van alles wat op ons pad kwam. ’s Morgens de koffertjes in de kamer achter te kunnen laten en die dan, met het nodige water en fruit voor de volgende dag, bij aankomst in de volgende accommodatie weer op de kamer aan te treffen. De verzorgde lunches die we steeds weer meekregen voor onderweg. Heerlijk allemaal.

Vooral het eerste deel verzorgt door Ray en Marnie (Ramblin’tejano) liep echt op rolletjes. Het was ook heel prettig om hem de eerste dag te ontmoeten.

Het deel Historische pad in de Algarve, verzorgd door ProActive Tur, kende wat schoonheidsfoutjes. In tegenstelling tot het eerste deel was het voor ons wat vaag hoe het daar geregeld zou zijn. Hier werd de lunch door de accommodatie waar we op dat moment waren geregeld. Hoe het met de transfer ging was voor ons ook niet duidelijk, daar hadden we geen details over ontvangen. Helaas moesten we daardoor een duik in de zee bij Arrifana missen. De chauffeur André had een tijd doorgekregen en wij wisten van niets. Daarna ging het nog een keertje niet helemaal soepel. Toch prettig als ook de tijd van een transfer duidelijker naar de vakantieganger wordt gecommuniceerd.

De diversiteit van de accommodaties was ook heel erg leuk. Ze waren allemaal prima, maar sommigen wisten zich te onderscheiden. En dan noem ik:

Moinhos do Paneiro in Vale Seco, daar zaten we in een heel leuk huisje met terras en zijn we geweldig verwend door Pedro en Florabella. Een verzorgd diner en ontbijt op hun eigen terras. Wát een prachtige plek.

Ros dos Ventos met z’n schattige binnenplaats met fonteintje en schildpadjes en de warme broodjes ‘s morgen in de broodzak aan de deur.

Casa dos Moinhos ook speciaal maar wel veel klimmen in Odeceixe. Een superlunch kregen we daar mee, de dag erna hebben we de helft aan anderen meegegeven. Die kamer had een superdouche: ruime cabine en heerlijke harde straal. En mooi gelegen zwembad.

En tot slot Pensão das Dunas. Een heel leuke plek met een gezellig binnenplaatsje en een ontbijt, dat we niet snel zullen vergeten. We telden 16 soorten kaas, er waren warme broodjes, heel veel vers fruit uit de boomgaard en huisgemaakte yoghurt. Te veel om allemaal op te noemen.

De zwaarte van het lopen van zo’n 20 km per dag is ons alleszins meegevallen. Daarbij hadden we ook perfect wandelweer: zon met zeewindje en niet té warm.

We kijken nu al uit naar een soortgelijke wandeltocht elders.

Jullie allemaal bedankt voor deze geweldige vakantie.

Paul en Margy.


21/07/15
Verslag Rota Vicentina door zowel de Alentejo als de Algarve

Beste Guus,

We hebben een heerlijke wandelvakantie gehad. De beschrijvingen van de route en het promotiefilmpje komen helemaal overeen met hetgeen wij hebben gezien en meegemaakt. Een geweldige wandelbeleving!

Jij en ook Ray erg bedankt voor de goede zorgen. Denk hierbij aan de duidelijke informatie vooraf, het snelle reageren op vragen, het boeken van de hotels en taxidiensten, vervoer van de koffers, verzorging van de lunchpakketten, water,  fruit etc.etc.

Rest ons te zeggen dat we benieuwd zijn naar de andere wandelvakanties die door jou georganiseerd worden.

Pieter Raijmakers en Marjo Priem


11/07/15
Rota Vicentina, Juni 2015

Hallo Guus,
We zijn maandagavond thuisgekomen en genieten nog na van onze heerlijke vakantie.
We hebben een geweldige wandelvakantie gehad. Wat is dit een prachtig gebied met hoge kliffen, mooie natuur, broedende ooievaars, bloeiende planten etc. etc!!!
Wij willen jullie complimenteren met de goede verzorging rondom alle wandelingen. (locaties, lunchpakket, water, fruit, vervoer etc. etc.)
Enkele collega’s van mij zijn al erg geïnteresseerd in jullie vakantiereizen.
We gaan kijken of we voor volgend jaar via jullie een andere wandelvakantie kunnen kiezen.
Groeten
Pieter en Marjo


03/07/15
Reisverslag Rota Vicentina; zowel Alentejo als Algarve, juni 2015

Beste Guus,
Alvorens wij een reis bij Aartswandelreizen boekten, hebben wij zorgvuldig alle reiservaringen gelezen. Daarin konden wij alleen hele enthousiaste reacties lezen.
Nu wij zelf hebben ervaren hoe mooi Het historische pad is kunnen wij dit alleen maar bevestigen. De accomodaties zijn altijd keurig en netjes, soms zelf heel bijzonder door de ligging of de hele entourage.
De verzorging van het bagagevervoer, water en fruit door Marnie & Ray Gloster en de de uitgebreide omschrijving van route, ligging hotels en leuke restaurantjes zijn werkelijk geweldig.
Ook de extra etappes die door ProActiveTur met als vaste taxi-chauffeur André Fernandes was goed geregeld. Bij dit deel kregen wij het water, fruit en lunch via de hotels en werd de bagage altijd stipt geleverd bij het volgende hotels.
Wij kijken met heel veel plezier terug op een hele fijne vakantie.
Hartelijk dank hiervoor.
Bernadette en Kees-Jan Sanders


22/06/15
Rota Vicentina reisverslag Mei 2015

Dag Guus,

In de hectiek van de dagelijkse terugkerende zaken een wat late reactie terug, maar toch.

Wij hebben echt een super vakantie gehad. Mooie wandelingen, waarbij wij wel hebben moet werken in de duinen. Mooie verzorgde overnachtinglocaties. De laatste overnachtingplaats  in Odeixe was wat minder, maar geen gezeur waard.

Zoals jij weet waren  wij nog nooit in Portugal geweest. Wij gaan zeker nog een keer terug naar Portugal, om stukken historisch pad te bewandelen, maar dan waarschijnlijk in combinatie met een huurauto.

Alles was goed geregeld en sommige locaties nodigen uit, om nog een keer naar toe te gaan. Kortom complimenten voor alles en wij hebben jouw site in favorieten staan J. 

Groetjes,

Carla en Fred.


16/06/15
Rota Vicentina, Historische Pad, Mei 2015

Dag Guus,

We zijn inderdaad goed en wel terug in België.  Alles is zeer correct verlopen: de taxi's, de logementen, het bagagevervoer, de water- en fruit leveringen door Ray en Marnie,  het was allemaal perfect geregeld. Beste dank ook aan Ramblin !!  Wat de tocht zelf betreft : deze was nogal zwaar in eerste plaats door de hitte en omdat er onderweg inderdaad helemaal geen  of toch weinig schaduwrijke rustplaatsen zijn. Zoals in uw handleiding beschreven zijn sommige wegen zeer stofferig en sommige  bijna onbegaanbaar (vooral de laatste 5 km voor Odemira zijn zeer slecht want kapotgereden door bulldozers voor de eucalyptus-aanplantingen). De logementen : vooral 'Moinhos do Paneiro' (prachtig domein!), 'Casazul' en 'Corte nova de preguisa' (bij José in Sao Luis die 2 maal alleen voor ons avondmaal heeft klaargemaakt) zijn bijzonder goed meegevallen. De lunchpaketten waren algemeen OK behalve Residencial Rita (Odemira) waar we elk slechts een klein pistoleke meekregen - en dit voor een bakkerij...  De wegmarkeringen van deze tocht zijn bijzonder goed en ook de wegbeschrijving klopt volledig. De kaart die we bij het vertrek van Ray ontvingen was ook bijzonder nuttig.  Nogmaals beste dank voor de uitstekende organisatie en hopelijk tot een volgende tocht.  

Groetjes  Tony Saeys


15/06/15
Via Algarviana, Mei 2015

Wij hebben in de periode 21 mei tot 27 mei 2015 vijf wandeldagen Via Algarviana geboekt. Alles was perfect geregeld.

Het begint al op het vliegveld. We werden opgevangen door Estelle Herdeiro. We kregen van haar de nodigde uitleg, een boek met wandelkaarten overhandigd en een welkomstgeschenkje van kurk. De taxichauffeur Andre heeft ons naar het eerste overnachtingsadres gebracht in Balurcos.

De vriendelijke eigenaar had vroeger in Duitsland gewerkt, dus communicatie was geen probleem. Er was zelfs een zwembad, wat een luxe.Zijn vrouw ging een paar dagen naar Lissabon en kon dus niet voor ons koken. ’s Avonds zijn wij samen met de eigenaar naar een eenvoudig eetgelegenheid gereden en hebben daar prima eten gehad.

De wandelingen die we gemaakt hebben waren geweldig. Tijdens het wandelen leek het wel of wij alleen op de wereld waren. Kwamen op de vierde wandeldag voor het eerst vijf Portugese mountainbikers tegen.

En dat de bewoners nog heel behulpzaam zijn hebben we ook ervaren. Vroeg in de middag kwamen we bij onze overnachtingsadres in Furnazinhas aan.Geen eigenaar te bekennen. We kregen gelijk hulp van twee vrouwen die de eigenaren voor ons opspoorde. Ze hadden ons nog niet zo vroeg verwacht.Het echtpaar was super aardig. We werden echt in de watten gelegd. ’s Avonds kregen we een drie gangen diner om je vingers bij af te likken.

We kunnen terug zien op vijf prachtige wandeldagen in een mooi stukje  gastvrij Zuid Portugal.

Wiesje en Henk Jakobs


07/06/15
Reiservaring Rota Vicentina. Mei 2015

Dag Guus,

Afgelopen woensdag zijn we teruggevlogen naar Nederland, na een SUPERvakantie. Het was steeds heerlijk weer en we hebben genoten van de rust en ruimte tijdens onze wandeltocht en de prachtige vergezichten in de Alentejo. Alles volop in bloei met een geweldige diversiteit aan planten en bloemen en vogels (veel ooievaars langs de kust en zelf een paar keer een bijeneter gezien!) We zijn dus gestopt in Carrapateira waar we met gastvrouw Agnes een leuk contact hadden over haar Nederlandse afkomst. Ook in de andere overnachtingsadressen was het contact prima, met een variatie in het ontbijttafelaanbod. Vooral in Såo Luis, Arrifana en Carrapateira was die het meest uitgebreid. Trouwens, zoals je in onderstaande mail beschreef door wie we in Såo Luis opgehaald zouden worden, klopte niet. Er stond een vriendelijke taxichauffeuse die ons naar het eerste overnachtingsadres ging brengen. Toen we aangaven, dat zij ons eerst naar een eetgelegenheid zou brengen en ons daarna weer zou ophalen (conform afspraak) konden we dat gemakkelijk afspreken (ze sprak weliswaar geen Engels) maar was het dus niet aan haar zo doorgegeven. Ook de service die Marni en Ray boden, was prima; leuke mensen (we kwamen ze onderweg ook nog een paar keer tegen en ze stopten om te vragen hoe het ging).

In Carrapateira zijn we opgehaald door familie die in de omgeving van Loulé woont; samen met hun hebben we in 4 dagen de omgeving verkend en dat was genoeg: wat een verschil met de Alentejo! Het sleutelwoord is 'toerisme'. Ik heb je naam aan een aantal mensen doorgegeven, dus wie weet.....

Met vriendelijke groet, Anja en Juul


02/06/15
Rota Vicentina, een terugblik Mei 2015

Hoi Guus,

We hebben er nog een week Portugal aan vast geplakt, dus we zijn gisteren pas weer thuis gekomen. Alles was perfect geregeld. Dank daarvoor. We hadden geboekt vanwege het Visserspad, maar de 2 dagen historisch pad hadden we niet willen missen. Mooi gebied met enorme bloemenzeeen. In Cercal hebben we in het door het hotel aangeraden restaurant lekker gegeten. Zoals in de reispapieren stond werd er van alles op tafel gezet incl boerenkoolsoep. Maar het smaakte goed en kostte niet veel. De dagen aan de kust stonden als zwaarder te boek, maar het was prima te lopen. Frank had bijna geen zand in zijn lage schoenen, maar ik bleef maar legen...De hotels waren prima en ook makkelijk te vinden. Sowieso heb ik nog nooit een route gelopen die zo goed is aangegeven. Als we aankwamen stonden het water, fruit en mueslireep al klaar. De aangegeven hoeveelheid water van 1,5 l vond ik wel weinig. Ik neem zelf altijd meer mee en dat was zeker op de langere dagen wel nodig. De laatste dag in Azenha do Mar zou er een restaurant zijn. Deze is pas in juni open. Gelukkig hadden we zelf wat meegenomen. Kortom, een geweldige vakantie gehad!

Groetjes Suzanne

 

 


02/06/15
 
Powered by Phoca Guestbook