Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

 

Wandelmagazine aanbieding

 

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Verslag Via Algarviana - Oost

Dag Guus,

We zijn nu een dag terug uit Portugal en willen je even laten weten dat we een geweldige vakantie hebben meegemaakt.

Je organisatie was hartstikke goed. De tochten die we liepen, waren mooi en we hebben ontzettend veel vogels gezien (die we natuurlijk niet allemaal kenden)  En wat een aardige en lieve mensen hebben we ontmoet!

We zijn je dankbaar, dat je de reizen op deze manier aanbiedt. We gaan reclame voor je maken. We en zullen zeker vaker met je organisatie reizen.

Niek en Ria


09/05/15
Verslag Rota Vicentina in de Algrave

Wandelen van Odeceixe tot de Cabo S. Vicente van 24 april tot 1 mei 2015

Wij hebben voor de tweede maal genoten van de door jullie goed georganiseerde wandeltocht. De start was omwille van de late aankomst, een pikdonker Casa Vicentina te Odeceixe – jammer dat we niet langer op deze prachtige locatie konden verblijven Iedere dag genieten van de prachtige natuur, de kliffen, de ooievaars, de gevarieerde bloemenweelde. Deze tocht dicht bij de Atlantische Oceaan is een echte aanrader voor allen die van wandelen en natuur houden. De GR13  en de Rota Vicentina waren goed bewegwijzerd. Onze logementen waren super: goed gelegen en telkens met een heerlijk ontbijt. De topper is toch het Pensao das Dunas in Carrapateira. Gelukkig konden wij er 2 dagen genieten. Het bagagevervoer en de transfers waren uitstekend geregeld. Kortom, we verlangen alweer naar een volgende keer !

Ghislaine en Jef, Anni, Betty.


09/05/15
Verslag Rota Vicentina, Nellie en Wil,april 2015

Beste Guus,

We zijn weer een weekje thuis maar nog volop aan het afkicken van een geweldige wandelreis. Dat de Rota Vicentina (historisch pad) een mooie en gevarieerde wandeling is hebben al meer mensen geschreven. En terecht! De Rota Vicentina in april is helemaal een aanrader. Alles fris groen, bloemen volop in bloei, vogels en vlinders vol in de voorjaarsstand, niet te heet en toch een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer. Verder onze complimenten voor de wijze waarop alles is georganiseerd. Klasse. Alles klopte en was tot in de puntjes geregeld, tot en met vertrektijden, ritnummers en prijzen van de lokale busverbindingen toe.   Ook hebben we genoten van de extra dag die we onszelf hebben gegund halverwege het traject in Sao Luis. Bed and breakfast met een eigen verblijf, zwembad in de tuin, mooi op loopafstand van het dorpje zelf. Voor ons een aanrader als je het op je gemak wil doen. En waarom zou je dat niet willen? Portugal is immers superrelaxed. Het enige wat we een beetje miste was af en toe een bankje. Kortom: Wij hebben het geweldig naar onze zin gehad en zullen ons zeker nog eens laten verleiden  voor een nieuwe trip. Nellie Ansems en Wil Evers


03/05/15
Verslag Via Algarviana, Bas en Rineke, April 2015

Beste Guus,

Hierbij onze ervaringen van de wandeltocht eind april 2015

1) Het traject Alcoutim - Alte dat wij liepen in 7 etappes is zeer de moeite waard. Soms zijn bepaalde stukken wat saaier, maar zowel binnen de dagetappes als tussen de etappes is voldoende afwisseling. Het Portugese platteland op zijn mooist. Je komt nauwelijks iemand tegen wat ook een bijzondere ervaring is. Het is elke dag een fiks stuk wandelen maar zeer goed te doen. Op ons verzoek liepen we niet de hele afstand Cachopo - Barranco do Velho (29 km) maar werden we halverwege opgehaald in Parizes. Een verstandige beslissing. De Duitsers die deze etappe in zijn geheel hadden gedaan vonden het wel erg 'anstrengend'. Hoewel niet in het programma opgenomen wandelden we op eigen initiatief de laatste dag de etappe van Alte naar Messines en namen daar de trein naar Faro.De bagage werd keurig door Pro Aktiv Tur in Alte opgehaald en afgeleverd in ons hotel te Faro. Alte-Messines was zeker niet het mooiste deel van de Algarviana, maar we waren intussen zo verslaafd geraakt aan onze dagelijkse portie wandelen dat we niet meer konden ophouden. 2) De accommodaties en ontbijten, lunchpakketten en diners waren prima. In bijna alle gevallen kregen een hartelijke ontvangst door de eigenaars van de verblijfplaatsen waar we sliepen. Communicatie met hen bleek geen probleem. Iedereen sprak Duits, Frans of Engels. Alleen Dona Rita in Vaqueiros volhardde zonder blikken of blozen in het Portugees en zelfs dat bleek met enig rudimentair Spaans oplosbaar. 3) Ook de organisatie verliep volgens wens. Al onze (soms afwijkende) logistieke wensen werden uitgevoerd, ook als we onderweg iets anders wilden dan in het draaiboek was vastgelegd. 4) Heel handig zijn de adressen en telefoonnummers van alle betrokkenen, het draaiboek en het uitstekende kaartmateriaal. Wat dat laatste betreft: de bewegwijzering van de Via Algarviana is buitengewoon goed. Je kan eigenlijk nauwelijks fout lopen. Dat gebeurde natuurlijk toch en dan komt zo'n kaart goed van pas.We kregen overigens ook nog een extra kaartje met een alternatieve plek om de rivier Foupana over te steken. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt omdat de waterstand zeer laag was, maar ik kan me voorstellen dat het met hoog water het een moeilijke oversteek kan zijn.

Al met al zijn we dik tevreden. Dank voor je bemoeienissen,

Met vriendelijke groet,

Bas Levinsohn en Rineke van Daalen


03/05/15
Rota Vicentina

Hallo Guus,

We zijn dinsdag weer thuis gekomen.

Het was heerlijk.

De route was schitterend, het weer zalig en de organisatie prima.

De etappes waren pittig zeker daar waar we veel door het mulle zand moesten lopen.

Leuk dat de logeeradressen zo verschilden van eenvoudig ( Casa Antica) tot luxueus ( hotel in Zambujeira do Mar )

Het bagagevervoer verliep perfect.

Het was ook leuk om andere wandelaars af en toe tegen te komen.

Kortom een heerlijke wandelvakantie.

Zeker iets om nog eens ergens anders over te doen.

Guus bedankt.

Hartelijke groet Herman en Greetje.


26/04/15
Luc en Annemie: Via Algarviana, april 2015, Luc en Annemie

Een weekje lopen langs de GR-13 door de wondermooie natuur van de Algarve ? Het kan! Voor onze wandelvakantie, april 2015, vertrokken we in Faro. Op het vliegveld werden we verwelkomd door een vriendelijke dame van de reisorganisatie die ons meteen de beloofde wandelkaarten gaf. Een degelijke verwelkoming met degelijke info. Voor de taxirit naar Alcoutim was het heel even wachten maar eenmaal in Alcoutim aangekomen kregen we er onmiddellijk een lunch aangeboden. Het was er meteen genieten van de zon, het uitzicht op de stad en de plaatselijke culinaire producten. Nadien voldoende tijd voor een stadsverkenning en een eerste lokale wandeling. Na een deugddoende nacht en een stevig ontbijt was er dan de eerste tocht Alcoutim – Balurcos. We konden er niet alleen kennismaken met de mooie natuur van het binnenland – de Algarve heeft zo veel meer te bieden dan de door de toeristen platgelopen rotskusten – maar ook met de rust in de onvergetelijke witte dorpjes met idyllische namen zoals Cortes Pereiras, Afonso Vicente, Corte Tabeliao en Corte de Seda: één voor één dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan en waar de overwegend oudere bevolking steeds klaar staat om je als wandelaar te ontvangen met een glimlach en een persoonlijk verhaal. Om dan na een dagje stappen en genieten aan te komen in Balurcos. En zo zou ik ook de volgende etappes kunnen beschrijven: alles altijd zeer goed verzorgde overnachtingplaatsen met een gastheer of gastvrouw die alles in het werk stelden om het de wandelaar zo aangenaam als mogelijk te maken. Ook fijn om elke avond weer dezelfde mensen terug te zien die gedurende een week hetzelfde traject aflegden. Op het terras van een plaatselijk café kon je er niet alleen de plaatselijke bevolking leren kennen, maar kon je zo meteen de ervaringen van de voorbije dag delen. Een internationaal gezelschap maar misschien daardoor net zo mooi en zo boeiend.

Furnazinhas, Cachopo, Salir, Barranco Do Velho, Vaqueiros, Balurcos: één  voor één etappeplaatsen waar we nooit eerder van gehoord hadden maar telkens een openbaring na een dag stappen door de heuvels van de Algarve. Tijdens deze wandelweek leer je weer om te genieten van de kleine zaken: de geur van oranjebloesems, de geuren van de kruiden die er weelderig groeien, een snelstromend riviertje waar je blootsvoets door moet waden, de grote variatie aan bloemen, … Door de perfecte uitpijling van het parcours konden we volop genieten van al dat moois. Niet eenmaal moesten we ons kaartmateriaal bovenhalen om de weg te zoeken of om ons het heroriënteren. De GR13: een leuke ervaring en een ware aanrader voor allen die wat sportief zijn aangelegd.

Een woordje van dank aan Guus en z’n medewerkers: de info die we kregen was correct, de bagetransporten prima geregeld en de accommodaties meer dan in orde met een steeds wederkerend vriendelijk onthaal, een stevig avondmaal, degelijke sanitaire voorzieningen, … En voor de geïnteresseerden: gps-coördinaten van de tochten zijn eenvoudig te vinden op het internet.

Bedankt Guus en tot we nog eens een weekje gaan wandelen! Luc en Annemie Lebbeke (Be)


18/04/15
Corinne en Piet: Rota Vicentina, Corine en Piet, Maart 2015

Beste Guus,


Allereerst willen we graag laten weten dat onze reis meer dan uitstekend en boven verwachting is geweest!
Dank!
Ook heel veel dank en onze welgemeende complimenten voor de zorg van Ray en Marnie.
Elke dag in de kamer een zakje met vers fruit en een notenreep en water.
De koffers keurig vervoerd en steeds hartstikke op tijd.
Bij toeval zagen we hen nog voorbij rijden toen wij in de bus op weg naar Lissabon zaten, in de buurt van s. Luis,op zaterdagmorgen.
We willen nog een paar kleine opmerkingen maken..
Het hotel in Vila Nova de Milfontes sprong er uit, de kamer heel prettig en ook het ontbijtbuffet prima in orde.
In Casazul was dit ook zo, de gastvrouw rende het vuur uit de sloffen voor ons ontbijt, wat heerlijk was.
De kamer in Almograve was een beetje minder, maar de vriendelijke eigenaar en het restaurant maakte heel veel goed. Werkelijk heerlijk gegeten daar!
We hopen dat je hier wat aan hebt en wij genieten na van een fantastische reis, waar we op ons werk vandaag al in geuren en kleuren over verteld hebben.
Het was voor ons een andere manier van vakantie vieren die ons uitstekend is bevallen en zeker voor herhaling vatbaar is, dus als je suggesties hebt, heel graag!

Groetjes Corine en Piet


17/04/15
Via Algarviana, november 2014: Gerard en Dineke den Hartog
We hebben erg genoten van de Via Algarviana, van het afwisselende landschap met dennenbomen, olijfgaarden, sinaasappelplantages, kurkeiken, eucalyptusbomen, wijnranken. Van de vergezichten, het moment dat je vanaf een heuveltop ineens de Oceaan ontwaart, die toch nog wel een 30 km ver weg is. De accommodaties en het eten waren prima, de mensen zeer gastvrij. En alles heel goed geregeld. Een enkele keer zijn we verkeerd gelopen, maar dat kwam door onoplettendheid van ons. Toch vonden wij het wel een pittig traject, ook de dagen dat de afstanden wat korter waren. De etappe van Silves naar Monchique hebben we deels met de taxi gedaan, omdat we de 30 km in combinatie met het klimmen van 0 naar 800 meter te zwaar vonden.   In die 14 wandeldagen zijn we geen enkele wandelaar tegengekomen, slechts na een paar dagen een groep mountainbikers en weer een paar dagen later een groep off the road motorrijders.  Verder: fantastisch mooie wandeling en we zijn blij dat we gekozen hebben voor de Via Algarviana en kennis hebben gemaakt met het ‘andere Algarve’. Gerard en Dineke den Hartog, november 2014

23/11/14
Rota Vicentina, september 2014: Familie Hovingh

Beste Guus,

Wat ligt er een ontzettend mooie reis achter ons en dat zeker mede dankzij jou.

We hebben in September vier etappes van het visserpad gelopen, met na bijna elke etappe een rustdag. Het was een perfect programma met alle tijd om te genieten van de schitterende natuur de mooie (kleine) plaatsjes, de leuke mensen en het goede eten. En nooit hadden wij zorgen om organisatorische dingen, want alles was heel goed geregeld en duidelijk gecommuniceerd. Het kon niet beter!

We missen het schitterende uitzicht op de mooie Portugese kust al en zijn zeker van plan om terug te gaan.

Hartelijk dank voor al je goede zorgen en je persoonlijke, snelle, en duidelijke begeleiding en planning bij deze reis! 

Hartelijke groet,

Familie Hovingh


20/11/14
Rota Vicentina, september 2014: Jan en Elly Nuijens,

Binnen een week tijd hebben we onze wandelvakantie in mid september kunnen regelen dankzij de persoonlijke aandacht en directe bereikbaarheid van Guus Aarts, zijn website en zijn contacten in Portugal, zoals Ray en Marnie van Ramblin’ tejano. 

De vooraf aangeleverde documentatie was eenduidig, behulpzaam en correct, ook voor wat betreft de reis van Lissabon naar ons start-  en eindpunt van het Visserspad, de Rota Vicentina in de provincie Alentejo in Portugal. Dankzij deze informatie konden wij taxi, bus en trein vooraf via het internet boeken. Ook de reis naar start- en eindpunt met bus op dag 1 en trein op dag 8, werd als interessant ervaren vanuit toeristisch oogpunt.

De door Guus geboekte accommodaties voor overnachting waren goed en in de nabijheid waren restaurants beschikbaar. Het transport van onze bagage van de ene naar de andere overnachtingsplaats was nieuw voor ons, verliep zonder enig probleem en werd als zeer aangenaam ervaren. Door deze luxe hebben we gedurende de wandelingen slechts met een klein rugzakje gelopen.  Bij iedere aankomst na een dagwandeling troffen we water, fruit en versnaperingen voor de volgende dag bij onze bagage aan. In de ochtend werd ons een lunchpakket vanuit de accommodatie verstrekt of mochten wij dat zelf bij het ontbijt klaar maken. 

De dagetappes tussen de 17 en 25 km waren duidelijk beschreven en de gehele route was opmerkelijk goed uitgepijld. Verdwalen was welhaast onmogelijk.

Na de etappes op dag 2 en 3 van Porto Covo naar Vila Nova en van Vila Nova naar Almograve hadden wij een rustdag op dag 4, die wij gebruikten om wat te rusten en te wandelen rond Almograve. Dit beviel goed, voorkomt het idee bezig te zijn meteen “mars”, en is aan te bevelen zelfs gezien onze goede conditie.

Op dag 5 en 6 wandelden wij van Almograve naar Zambujeira, en van Zambujeira naar Odeceixe. Op dag 7 maakten we de Rondwandeling bij Odeceixe, en op de ochtend van dag 8 maakten we ook nog een mooie wandeling. In totaal hebben we zo’n 130 km gewandeld.

Het weer was goed en de landschappen zouden wij willen omschrijven als een mediterrane variant van een duinlandschap met prachtige uitzichten op de Atlantische oceaan. 

Wij hebben genoten van de vermelde dorpjes, de kliffen, de stranden, duinlandschap, beekjes, watervalletjes, vegetatie, bloemen en fauna. 

Middels onze foto’s hebben we vlinders en insecten naderhand kunnen duiden als o.a. koninginnenpage, koperen beekjuffer gevlekte mierenleeuw en bidsprinkhaan. 

Mooie observaties van koereigers, woestijnvinken, puttertjes, regenwulpen, kleine plevier, kleine zilverreiger, koolmees, groenling, Europese kanarie, roodstuitzwaluwen, bonte vliegenvangers, rotsduiven, blauwe ekster, roodborsttapuit, zwarte roodstaart, kuifleeuweriken en hop.

Kortom, de reis is ons zeer goed bevallen, de prijs-kwaliteit verhouding voor de diensten van Guus Aarts vonden wij goed en aanbevelenswaardig. Ook de financiële afwikkeling via Certo Escrow verliep zonder enig probleem.


12/11/14
Rota Vicentina, oktober 2014: Kris en zijn gezin uit Ieper

Het was heel prachtig en vooral op en top georganiseerd. Ik heb op het werk al wat reclame gemaakt voor de je wandelreis. Ik denk dat dit genoeg zegt.

De historische route vonden wij mooier en vooral aangenamer om te wandelen. De vissersroute was soms iets van het goede te veel, door het ploeteren in het losse zand.

We zijn zeker van plan om nog een deel van de route te wandelen, maar dan zal het een deel van de historische route zijn.

Mvg

Kris


05/11/14
Vanuit Porto naar Santiago, september 20...: Avera, Henri, Ans en Pierre
Hallo Guus:   Wij hebben een hele fijne vakantie/wandeltocht gehad (September 2014). Genoten van de omgeving, de mensen en de afwisselende landschappen. De Portugese mensen zijn heel vriendelijk, de Spaanse zijn wat stugger. Het leukste is dat we in korte tijd zo’n 12-13 nationaliteiten hebben ontmoet en gesproken.   Landschappelijk vonden wij Portugal mooier dan Spanje. In Spanje zie je toch meer braakliggende terreinen. Wij hebben prima weer gehad met een slechts 1 regenbui. Die duurde van dinsdagavond tot vrijdagochtend, dat dan weer wel. In die dagen is net zoveel gevallen als normaal in de hele maand. Maar ook dat hebben we dan weer als een ‘avontuur’ beleefd. Goede regenkleding (poncho, regenjas, regenhoes rugzak) is daarom noodzakelijk en een waslijntje (voldoende lengte=flexibiliteit) met wasknijpers (hotelkamer)  in de bagage meenemen is geen overbodige luxe.   De extra dag in Ponte de Lima was ook een prima suggestie. Wij hebben de ‘feiras novas’ intens beleefd.   Wij zijn heel blij dat we de bagage hebben laten transporteren en het avond eten direct meegeboekt hebben. Prima geregeld. Wanneer wij bij het hotel aankwamen stond alle bagage netjes klaar. En als we wilden eten hoefden we niet te zoeken. Voor het geld hoef je het niet te laten, alles zelf zoeken (soms niets in de buurt) is zeker niet goedkoper en na een wandeldag heb je ook niet veel zin om nog weer een keer aan de wandel te gaan op zoek naar een restaurant. Anderen die wij spraken waren allemaal jaloers dat het zo geregeld was.   Guus: Nogmaals bedankt voor het organiseren van deze reis. Het is ieder euro waard geweest.   Avera, Henri, Ans en Pierre

05/11/14
Rota Vicentina, oktober 2014: Patrick en Carla

Beste Guus ,

 

We zijn inderdaad al een paar dagen thuis van een heel fijne vakantie.

We zijn heel tevreden over uw organisatie en de samenwerking met de Portugese groep, alles verliep zoals het moest. Bagagevervoer en de chauffeur altijd op tijd, we werden heel vriendelijk ontvangen in alle logies en ook was het eten heel lekker en natuurlijk niet te vergeten de Portugese wijn.

Het weer zat ons ook mee behalve tijdens de tocht Monchique-Marmelete ,daar was het heel mistig en ook heeft het geregend maar dat was ook de enige keer in 2 weken. We hebben zelfs gedurende vijf dagen 30 graden gehad en dat was wel een beetje te veel van het goede.

Om kort te zijn , we hebben een prachtige vakantie gehad en zullen zeker nog aan u denken bij een eventueel volgende wandelvakantie.

 

Groetjes uit Ieper

 

Patrick en Carla


05/11/14
Rota Vicentina, september 2014: Jef en drie anderen

Dag Guus,

Ik wou je onmiddellijk na aankomst mailen, maar mijn pc bleef met vakantie en internet was niet te bereiken.Vandaag is het euvel hersteld.

Het was een prachtige vakantie voor ons alle vier.De service was optimaal, de slaaplocaties waren goed en soms formidabel. Alleen zou ik ze nooit gevonden hebben. Ook de tocht was super mooi. Door het vervoer van onze bagage hebben we er meer kunnen van genieten. De last van een zware rugzak zou de schoonheid wat afgezwakt hebben.

Al met al een heel positieve ervaring, daar het eerste maal was dat we op deze wijze op trektocht gingen. 

De reclame gaat al van mond tot mond. Hopelijk gaan sommige vrienden en kennissen er op in. 

Oprechte dank aan alle medewerkers,

Hartelijke groet, 

Jef


26/09/14
Via Algarviana, juli 2014: Tjerry en Mieke

Beste Guus,

De reis was super!  Zeer bezorgde mensen, perfecte afspraken, een culinair festijn na een wondermooie wandeling.  Wat moet een mens nog meer hebben om gelukkig te zijn?

Voor amateurs van deze tocht:  de zomermaanden zijn inderdaad minder geschikt door de warmte maar door een gezonde keuze bij het inkorten van de lange afstanden kan het perfect, elke dag tussen 14 en 20 km is nog gezond en je bent iets na de middag binnen.

Bedankt aan de organisatie,  wij kijken alvast uit naar een volgende bestemming,  misschien een stukje van de Rota Vicentina ...?

Ik stuur je mijn foto album door, dat zegt veel meer dan woorden.

Klik op: Online fotoboek Via Algarve van Tjerry en Mieke

 

 Groeten,

 

 Tjerrie en Mieke


15/08/14
Ann en Mark: Rota Vicentina, juli 2014

Beste Guus,

Ondertussen zijn we gisterenavond opnieuw in België gearriveerd na 2 zonnige weekjes Historisch pad en Visserspad in Portugal. De wandelingen waren echt super, helemaal niet zwaar, uitstekend aangeduid en de service van Ray en Marnie was heel goed. Bovendien waren de verblijven steeds leuk en zeer netjes. We hebben vooral van het Visserspad genoten. De fauna en vooral flora daar had ik nog nooit eerder gezien. Prachtig! Bedankt voor de heerlijke reis! Ann en Mark George

17/07/14
Rota Vicentina, juni 2014: Marijke en Marriane Hamakers

Reisimpressies van onze wandeltocht in Portugal.

A: Fishermen’s Trail--------------Porto Covo tot Odeceixe 4 dagen.

B: Historical Way----------------- Odeceixe  tot Kaap St.Vincents 4 dagen.

Het was een interessante ervaring om twee verschillende culturen te ontdekken tijdens  onze gesplitste wandelroute.

De historisch minder welvarende en gesloten regio van het aloude ambacht  de visserij en het steeds meer welvarende, opener en meer toeristische ontwikkeling van het populaire vakantiegebied De Algarve.

Figuurlijk liepen we van de schemer naar het licht op economisch gebied. Wat betreft de natuur is de beleving o.z. tegenover gesteld.

De A-wandeling onderscheidt zich van de prachtige kust qua kleur, rotsformaties, hoge golven  luidruchtig beukend op de kliffen,  silhouetten van vissers op de rotsen, ontelbare ooievaarsnesten (ouders en jongen), stille strandplekken en geen gecultiveerd vertier en veelal lopend in het mulle zand.

De B-wandeling….minder natuur ervaring en meer gebaande wegen,  meer verkeer, weinig kleurschakering en groeiend toeristisch vermaak.

Wij voelen ons het meest aangetrokken tot de stilte en de puurheid op alle terrein van de Fishermen’s Trail. Nadeel van de gehele wandeltocht was de….late start (ontbijt/picknickservice).

Dank Guus en Ray voor de geweldige reisbelevenis. Jullie organisatie…..liep als een trein en was zeer verzorgd op alle gebied.

Een vakantie om nooit te vergeten.             


02/07/14
Rota Vicentina, juni 2014: Joke en Jos Bongers

De kennismaking met Marnie en Ray was prettig. Daardoor wist je dat je bij problemen ook altijd op hun kon terugvallen. Maar die problemen hebben we helemaal niet gehad.

Alles wees zich vanzelf, de routes waren meestal goed aangegeven. De natuur was mooi, de wandelingen goed te doen, goede, gevarieerde locaties, meestal erg rustig. En we hadden prachtig weer.

Het 2 e gedeelte, dat verzorgd wordt door proactieve tur verliep ook prima. Alleen was de 1e wandeling van dit stuk wat minder aantrekkelijk. Veel langs een irrigatiekanaal gelopen. Wel 2 uur! De andere dagen waren wel mooi en afwisselend.

We hebben het wandelprogramma van dag 3 en 4 samengevoegd. We hadden contact opgenomen met André Fernandes om hem te laten weten dat we op dag 3 geen vervoer van hem nodig hadden.

Op dag 3 hebben we toen een lus van de Fisherman's trail gelopen bij Carrapateira. De moeite waard.

Kortom, het was een prima vakantie. 

We blijven je site goed in de gaten houden voor andere vakanties. 

En we zullen reclame maken. (Hebben we in Portugal ook al gedaan).

Hartelijk groet

Joke en Jos Bongers


02/07/14
De gehele Via Algarviana: Hub en Hetty Mei 2014

Nadat we de site Aartswandelreizen.nl ontdekt hadden hebben we de eerste keer telefonisch contact met jouw gehad. Hierbij hebben we onze wensen voor een 19-daagse trip genoemd, waarin we in 14 wandeldagen de hele Via Algarviana wilden lopen. Na enkele mails en telefoontjes kwam jij al zeer snel met een op maat gemaakt voorstel. En nu we in Nederland terug zijn kunnen wij zeggen dat alles vanaf de aankomst - tot het vertrek - op de Luchthaven Faro, tot in de puntjes geregeld was. Een uitstekende uitleg bij aankomst op deze luchthaven door Carla van ProActiveTur, het stipte en veilige vervoer door onze taxichauffeur Andre. De verrassende, leuke overnachtings-lokaties, de goede diners en waarbij we na het ontbijten steeds weer fit en met zin aan de wandeldag starten ! Wat onze ervaringen zijn over de wandelroute van de Via Algarviana het volgende: Op de eerste wandeldag steeg de temperatuur tot 34 C. Na nog een tweetal dagen van ca. 30 C liepen we in een lekker weertje (tussen de 22 C tot 27 C) tot Cabo de Sao Vicente De route was in 't algemeen goed aangegeven. Soms is het even zoeken omdat de tekens verdwenen zijn. De Via Algarviana start in het schitterend gelegen plaatsje Alcoutim aan de grensrivier Guadiana met aan de overkant het Spaanse plaatsje Sanlucar. Je wandelt vervolgens in een heuvelachtig landschap in alle stilte, komt alleen af en toe een herder met zijn kudde schapen tegen. Op al de 14 wandeldagen zijn we 4 wandelaars (een Duitse- en Oostenrijkse man en twee Zwitserse meisjes) tegengekomen. Je passeert dorpjes met in de hoofdzaak witte huisjes en waarvan een groot deel onbewoond en vaak vervallen is. De natuur is prachtig met diverse boomsoorten, struiken en veel bloemen die in de bloei stonden. In de rivier- en beekdalen zie je meestal bamboe-struiken en bloeiende oleanders. Verder hebben we enkele slangen gezien en veel vogels, soms in de mooiste kleuren. Dat de Via Algarviana de moeite waard is om te lopen blijkt zeker ook al als je voorgaande reiservaringen leest. Kortom, wij hebben een fantastische wandelvakantie gehad, waarin wij jouw reisorganisatie alsmede de medewerkers van ProActiveTur, onze chauffeur Andre en alle mensen van de overnachtings-adressen danken. Al de gemaakte afspraken zijn voor honderd procent nagekomen. Wij werden vanaf de start- tot het vertrek in Faro- tot in de puntjes verwend. Chapeau, Guus, wij zullen zeker ook andere reisbestemmingen van Aarts Wandelreizen gaan overwegen ! 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------


16/06/14
Petra Jansen, april 2014: Pelgrimstocht Santiago
Ik ben een kleine week terug van de wandelvakantie die begon in Portugal. Ik wil je toch nog even vertellen dat alles fantastisch was geregeld, goede schone hotels met goede bedden en lekkere douches, de bagage was steeds perfect op tijd op de bestemming en de wandelroute was met 1 klein minpuntje (een stuk door industriegebied) prachtig mooi! We hebben echt genoten. Ik wil je daarom alsnog bedanken voor het organiseren van onze reis en misschien spreken we elkaar nog eens bij een volgende boeking. 

26/05/14
 
Powered by Phoca Guestbook