Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Rota Vicentina, April en mei 2016

Eind april, begin mei hebben we met z'n vieren stukken van de Rota Vicentina gewandeld: 2 etappes Historisch pad, 4 etappes kustpad.
Prachtige wandelingen: alles stond in bloei, de natuur op z'n mooist. We hebben prachtig weer gehad: droog en warm. De afstand per dag is OK. Langs het kustpad is het soms zwaar door het mulle zand, zeker in combinatie met de temperatuur. Op zeker moment was het dertig graden en om dan lange stukken door het mulle zand te sjouwen, is pittig. De kust is wel geweldig: vergezichten,kliffen, ooievaars. Het binnenland is rustig en heel mooi qua natuur.
De onderkomens zijn prima, mensen zijn vriendelijk en servicegericht. Bedden in Portugese maten: smal en soms heel hard. Ontbijt en lunchpakketten prima. Voor het diner zijn er genoeg keuzemogelijkheden.
Jane en Ray zijn toppers: bagage keurig op de kamers als we aankwamen, water en fruit voor de volgende dag stond al weer klaar. En bovendien zeer prettige mensen in de omgang.
De reis naar de eerste startplaats en de reis van het einde weer naar Lissabon is goed te doen. Bussen rijden op tijd, prijs is laag. Routeboek en kaart van de wandeling zijn duidelijk.
Contact met Guus verloopt erg prettig: direct, duidelijk.
Kortom: een fijne wandelvakantie.
------------------
Tot zover.

Guus, zeer bedankt voor je bemiddeling en organisatie. We gaan je zeker aanbevelen!.
Wellicht tot een volgende keer.

met vriendelijke groet, mede namens Ellen, Jaap en Tanja

Martenjan Poortinga


08/06/16
Rota Vicentina, Mei 2016

Beste Guus,

Wij hebben erg genoten van de wandelingen en de prachtige natuur. Alles is goed gegaan. We zijn zeer tevreden hoe jullie dit geregeld hebben. De accomodaties waren goed en het was heerlijk wanneer je ergens aan kwam dat onze bagage al op de hotelkamer stond.
We zijn zo enthousiast geraakt dat we misschien volgend jaar nog een deel van het pad willen lopen. Misschien heb jij suggesties?
Ik stuur deze mail ook even aan Marianne door. Zij gaf aan het wel leuk te vinden om iets voor de website te schrijven.

Bedankt voor het organiseren en misschien tot volgend jaar.

Groeten
Diana


07/06/16
Via Algarviana, mei 2016.

Hallo Guus,

Inmiddels zijn we alweer een weekje thuis, terug van ons wandelavontuur in de Algarve. Ondanks het feit dat we 3 regendagen hebben gehad, waaronder een heftige, hebben we volop genoten van de Via Algarviana. Heel apart om de minder toeristische kant van deze streek te beleven. De natuur, de bevolking en de hartelijke ontvangst in elk onderkomen waren hartverwarmend. De bewegwijzering was bijzonder goed. Verkeerd lopen en/of verdwalen was bijna onmogelijk. De wandelpaden waren prima; het stijgen en dalen soms wel heftig, maar als je een hele dag de tijd hebt goed te doen. De geplande transfers liepen niet altijd even soepeltjes. Het was dan ook erg praktisch dat we alle telefoonnummers bij de hand hadden. Na een telefoontje was het probleem dan snel opgelost. De waterstand was bijzonder hoog. Dat had tot gevolg dat we op route 2, Balurcos - Furnazinhas in plaats van de rivier over te steken een alternatieve route hebben moeten kiezen. Met enige creativiteit én hulp van andere wandelaars is ook dat prima gelukt. Na enkele relaxte dagen in Faro, zijn we veilig weer thuisgekomen en ...... we hebben genoten, mede dank zij jouw prima organisatie. Zo'n vakantie is voor herhaling vatbaar.

Jan en Toos Cuijpers.


07/06/16
Rota Vicentina, April 2016 Relaxprogramma

Hallo Guus,

We zijn weer goed terug en zeeeeer tevreden.
Alles was super geregeld.
De 1 e week droog en zonnig, de 2 e week koel en regenachtig. Dat kunnen jullie niet regelen.
Zondag 1 mei kwamen we warm en moe na 25 km aan in het dorp en bleek alles dicht. Feestdag. Zelfs het hotel voor die nacht was dicht.
Dat is prima opgelost door Ramblin, Re heeft de hotelman opgebeld ( bleek in slaap gevallen te zijn) en die kwam snel met de sleutel en excuses en een biertje . Ook Re kwam en heeft voor ons een restaurant opgezocht dat wel open was in een ander dorp en een taxi geregeld. Uitstekende service.
We liepen de kustroute van zuid naar noord. Dat was fijn omdat de anderen naar het zuiden liepen, lekker rustig.
Ook de combi historisch- en de kustroute is ons super bevallen. Het was prachtig .

We vertellen dit door aan anderen.
Met vriendelijke groet,
Hans en Carin Steinen


07/06/16
Terugblik Rota Vicentina, April 2016

Beste Guus,

Namens ons groepje wandelvrouwen wil ik je hartelijk danken voor de goede zorg en organisatie van ons wandelavontuur. Het is een geslaagde onderneming geworden waar we met veel plezier op terugkijken.
Op zaterdag 16 april werden we door een vriendelijke chauffeur opgehaald op het vliegveld en naar Carlos gebracht in Sao Luis, waar we hartelijk en zeer gastvrij ontvangen werden. De volgende morgen waren Ray en Marny er om ons uitleg te geven en ons naar het beginpunt van de route te brengen. We hebben zes afwisselende dagen gelopen, de hotels waren allemaal prima in orde en de mensen overal even vriendelijk en behulpzaam. De eerste dag hebben we ons even verlopen, waarschijnlijk een paaltje gemist, maar verder hebben we nergens problemen gehad. De beschrijving vonden we soms een beetje moeilijk te volgen omdat we geen idee hadden hoe lang de afstanden waren tussen de verschillende genoemde punten. Maar het was allemaal prima te doen, heel afwisselend en we hebben genoten van de schitterende natuur en de vergezichten. De rustdag in Milesfontes, halverwege was goed getimed en ondanks het feit dat het hele stadje overhoop lag wegens de aanleg van nieuwe riolering, hebben we daar een fijne dag gehad.
Ray en Marny waren zeer attent en behulpzaam, ze hebben onder andere buskaartjes voor ons geregeld naar Lissabon, waar we tot slot nog een dagje waren.
Kortom, we zijn dik tevreden en hebben Portugal en de Portugezen in ons hart gesloten.

Met vriendelijke groeten, ook namens Coco, Gertje en Riedette,


07/06/16
Rota Vicentina,verslagje 10 wandelaars, Mei 2016

Hallo Guus,

Wij hebben het goed naar de zin gehad. Wandelen ging uitstekend. De accommodaties waren echt top, goed uitgezocht. Ray was altijd bereikbaar en beschikbaar als er wat was. Totaal geen hoogtevrees gebied wat ons betreft. De travers heen en terug heel goed op tijd, chauffeurs spraken heel goed Engels
Ik zeg niets dan lof. De afstanden waren ook heel goed te doen. 2e dag Porto Covo naar Milfontes 22 km door zand was het weliswaar 29 gr. Maar toch toppie.

We Will be back.

Sophia


07/06/16
Rota Vicentina, April 2016

Beste Guus,


We hebben het heerlijk gehad. Volop zon, alles in bloei, genoten.
Alles is prima verlopen. Ik was blij met de info waar de accommodaties zich bevonden in de stadjes, en ook alle info rondom bus en treinvervoer naar en van Lissabon zodat we alles goed zelf konden regelen. Tip is dat je kunt vermelden dat je bij rede expressos in Lissabon je bagage kunt opslaan tegen een paar euro ( 3 uur 2 euro, en meer dan 3 uur tot 24 uur 5 euro) zo konden we Lissabon in zonder bagage.
We vonden het pittige tochten, qua lengte en veel echte zandpaden en zes dagen achter elkaar is ook best pittig maar zo mooi dat we het allemaal zo weer zouden doen.

Groet Paula


07/06/16
Rota Vicentina, April 2016

Beste Guus,

Was al van plan je te mailen, maar het was er nog niet van gekomen. Wij hebben een hele fijne reis gehad. Ray en zijn vrouw zijn geweldige medewerkers ter plekke die problemen rond programma/reservering feilloos hebben opgelost. Prima bagagevervoer, lunchpakket en het regelen van vervoer. Zij hebben ons ook de laatste wandeldag (volgens programma de eerste) ergens halverwege afgezet zodat we lekker ontspannen het laatste stuk naar Porto Covo konden lopen. Ik denk trouwens dat we de beste week van het jaar hebben uitgekozen: mooi weer en wat een bloemenzee + de ooievaars! Bovendien nog 2 keer een duik in zee genomen. Bedden waren wel soms wat smalletjes, maar al met al waren we heel tevreden en hebben we genoten van onze wandelvakantie.
Kunnen we een eventueel stukje voor de website gewoon naar jou sturen?
Hartelijke groet en dank.
Wime en Marijke, Hanno en Ietje

Dag Guus,


Wij zijn het helemaal eens met het verslag van Ietje, we hadden een prima wandelweek in een mooi gebied.
Nog één klein aandachtspuntje: op de wandeldag naar het zuiden vanaf Millefontes kom je op het eerste stuk een moeilijke passage tegen, waar een beetje kletterwerk nodig is. We begrepen van Ray dat daar deze winter een stuk rots was weggeslagen. Het zou fijn zijn als de Portugese beheerder van het pad dat kan aanpassen met een touw of anderszins. Ik kan me voorstellen dat er nu mensen zijn die dit niet aandurven.
Met vriendelijke groet
Marijke en Wim

 

 


07/06/16
Pelgrimstocht Santiago, april 2016

Beste Guus,

Deze reis overtrof al mijn verwachtingen. Ik ben nog steeds aan het nagenieten. De mensen, de rust, het ontspannen gevoel van alleen maar de pijltjes te hoeven volgen en behalve een stop voor een cafe com leche of vino blanco verder niets aan je hoofd, de prachtige serene kerkjes onderweg en zelfs een uitnodiging van een school onderweg om een liedje te komen zingen ... Onvergetelijk Guus! En zeker voor herhaling vatbaar.

Bagage vervoer verliep vlekkeloos.

Hartelijk dank voor alle hulp & ondersteunend materiaal!!

Groet, Leonie


03/06/16
Rota Vicentina Vissers Pas April 2016

Beste Guus,

De wandel vakantie –Fishersmans trail—was fantastisch en wij hadden tevens het voordeel van alle dagen mooi weer.

De beschrijving van de route was duidelijk en elke dag een nieuwe positieve ervaring. Het is aan eenieder aan te bevelen.

Het verblijf was goed geregeld , de koffers stonden elke dag weer klaar op het volgende adres en natuurlijk het lokale eten met de

Heerlijke wijnen was een goede afsluiting van elke dag.

Wij gaan zeker nog een route lopen misschien in de Algarve of het tweede gedeelte van de Fishermans trail.

Bedankt en tot horens,

Met vriendelijke groet

Wil Ditzel


03/06/16
Rota Vicentina, een korte terugblik,

April 2016

Dag Guus,

We hebben ontzettend genoten van de Rota Vicentina; prachtige kust, bloemen, prima onderkomens met vriendelijke mensen, leuke dorpen etc etc. Ook fijn om te weten dat we op Ray en Marnie konden terugvallen als het nodig was. Maar alles was prima geregeld. We hebben onze collega's al enthousiast gemaakt voor deze tocht en je organisatie! Dank voor de extra service en tot een volgende keer.

De wandelreis henny van den brink en bert van eck‏


03/06/16
Rota Vicentina,verslagje 8 Belgische vrienden

Hallo Guus,

We hebben een heerlijke trekking gehad in Portugal. alles klopte zoals verwacht en het is een prachtige streek.
iedereen was zeer tevreden.

Ik vraag me af of jullie ook het volgende stuk van de Rota Vicentina doen in de Algarve tot het zuidelijke punt, misschien is dat iets om nog te doen.

Met vriendelijke groet,
Louisa De Busser


03/06/16
Via Algarviana, april 2016

Beste Guus,

Wij zijn net terug van een heerlijke wandelweek in zuid Portugal.
We hebben genoten van de geweldige bloemenzee en de vriendelijke mensen.
Alles was prima verzorgd. Onze complimenten.

Mochten we volgend jaar van plan zijn het tweede gedeelte te lopen dan melden we ons weer.

Met vriendelijke groet,

Wim en Nolly Spijkerman


03/06/16
Via Algarviana, april 2016

Beste Guus,

Heerlijke week gehad op de via Algarviana. Alles klopte; de transfers (speciale dank voor Vilma), het bagagevervoer, de bewegwijzering en de accomodaties. De casas waren allemaal goed op de hoogte van de lactose-intolerantie van Marlies.
Geweldige bloemenpracht (wilde lavendel, vogelmelk en vele andere soorten) langs de paden en eindeloze heuvels met duinroosachtige bloemen. Ook de heerlijke stilte was bijzonder. Het pad zelf (drie meter brede paden met steenslag) was ietwat saai als je bijv. franse of engelse GR routes gewend bent, maar het loopt wel makkelijk. Voor de GPS wandelaars; alle tracks zijn gewoon te downloaden op Wikiloc, in combinatie met de Open Street Map van de Algarve is dat wel makkelijk.
Het extra dagje in Faro was ook de moeite waard, leuk hotelletje in het centrum en veel vogels (kluten, tureluurs, ooievaars) gezien in de lagune en het natuurpark in het oosten van de stad.

We komen graag weer een andere wandeling maken in Portugal. De ruta Vicentiana (historische route) lijkt wel wat, maar die zouden we dan wel helemaal (11dagen) willen lopen en niet de 7 dagen zoals die op de site staat.

Vr groet
Paul & Marlies


03/06/16
Rota Vicentina, April 2016 Supervakantie

Hallo Guus,

Wij hebben een super vakantie gehad...

Het weer was geweldig, echt wandelweer, dus niet te warm maar wel zonnig.

De accommodaties waren prima en de organisatie was super, wat een prachtige kust in Portugal.

We zijn al weer aan het kijken voor volgend voorjaar, om verder te lopen en ook een stuk in het binnenland.

Heb jij nog eventuele suggesties?

Groetjes Gert Beeks-Daniels.


03/06/16
Rota Vicentina, April 2016

Dag Guus,

het was een heerlijke vakantie: genoten. Met dank ook aan het weer.

Prima geregeld van jouw kant.

Prima geregeld ook van Ray's kant: zorgvuldig, altijd op tijd, prima fruit.

Ik hoop dat je je voordeel kunt doen met onze reactie,

veel succes met je reizen,

hartelijke groet,

Ton


03/06/16
Terugblik Kythira, mei 2016
Els:
 
Zo verknocht als dat ik de afgelopen jaren ben geraakt aan het wandelen in Turkije, zo heb ik dit jaar tijdens het wandelen in april – mei  het noorden van het eiland Kythira ontdekt en in mijn hart gesloten.  Wat een  fijn, rustig eiland.  Een aangename afwisseling van uitgestrekte natuur waarin je nauwelijks iemand  tegen komt met  kleine dorpen waar het vanwege de vriendelijkheid van de bewoners heel goed toeven is.  Overal voelde ik mij even welkom.  
 
Waar ik tijdens wandelreizen er altijd beducht voor ben overvallen te worden door hoogtevrees is dat tijdens het Rondje Noord niet nodig gebleken.  De wandelingen aan de hand van duidelijke beschrijvingen  gaan over goed bewandelbare paden met maar weinig echte steile klauterpartijen.   Wij kozen er voor het Rondje Noord in langzamer tempo te doen dan 11 dagen. Anki en ik wilden lekker rustig door dat landschap gaan.  Met een start in Agia Pelagia wandelden we in 14 dagen naar Platia Ammos, door naar Potamos, Mitata om af te sluiten in Avlemonas. Alles uitstekend geregeld door Frank. Ter plekke wilden wij ook nog graag wat extra kunnen wandelen  op  de door ons ingebouwde extra  ‘rustdagen’ .  Geen probleem.  Naast een hartelijk welkomsbriefje van Frank lag er in de accommodatie desgewenst ook altijd weer een extra wandelroute voor een rondwandeling in de omgeving .   Dat er daarnaast  ook de mogelijkheid is om tussendoor met andere mensen een dag samen te wandelen onder leiding van Frank, vervolmaakt het verblijf op dit eiland.  De door Frank georganiseerde rondwandeling met een klein groepje mensen vanuit Mylopotamos was echt een hartstikke leuke dag. Het is echt fantastisch hoe hij met grote (culturele) kennis van - en liefde voor het eiland en de bewoners deze wandelingen organiseert en je mee neemt door het landschap.  Dank Frank voor je goede zorgen.  Voor mij is Kythira  een eiland om naar terug te keren. 
 
Anki:
 
Kythira, rondje Noord mei 2016
 
Na jaren in Turkije te hebben gewandeld wilden Els en ik eens Griekenland proberen.
Het werd Kythira, het noordelijk deel. Gelukkig maar want hoewel ik jaren gelden in Griekenland was geweest was dit eiland een aangename verrassing. Wat een mooie brede wandelpaden van vaak een betoverende mooie rode kleur. Mooie (niet heel hoge) bergen en steeds zag je de zee in de verte. Het wandelen was niet moeilijk dankzij Frank zijn duidelijke en handzame routeboekjes. Uren lopen zonder andere mensen te zien maar geen moment onveilig gevoeld. En omdat het totaal niet toeristisch was maakte je al snel een praatje met de enkele wandelaars die je in de dorpjes tegen kwam. De wandeling die begon in Agia Pelagia en eindigde in Avlemonas voerde ons door kleine mooie dorpjes met prettige overnachtingsplaatsen waar altijd een welkomstbriefje lag van Frank. We voelden ons daardoor buitengewoon welkom en "verzorgd".
Het mooie en boeiende landschap, de overal aardige Grieken, de wandelroutes, de accomodaties, overtrof al onze verwachtingen. Top! Kythira en de door Pyrgoshouse uitgestippelde wandelingen zijn absoluut voor herhaling vatbaar. Als het kon ging ik morgen terug ....
Frank, bedankt voor de attente en zorgzame begeiding en voor het ons uitzwaaien op het vliegveld! 
 
 
 

30/05/16
Rota Vicentina, korte terugblik.aoril 2016

Hallo Guus,

Wij hebben een super vakantie gehad...

Het weer was geweldig, echt wandelweer, dus niet te warm maar wel zonnig.

De accommodaties waren prima en de organisatie was super, wat een prachtige kust in Portugal.

We zijn al weer aan het kijken voor volgend voorjaar, om verder te lopen en ook een stuk in het binnenland.

Heb jij nog eventuele suggesties?

Groetjes Gert Beeks-Daniels.


28/04/16
Twee Belgische wandelaars over de Via Algarviana

Dag Guus,

We hebben alleszins ontzettend hard genoten. Het was een aangename ervaring, vol mooie momenten. De natuur is prachtig en de wandelingen waren geweldig. Hier en daar wat problemen gehad met de markeringen, enerzijds uit overenthousiasme, anderzijds doordat ze niet altijd even duidelijk waren, maar we hebben geen spijt van onze keuze om de wandeling te maken. Ook dank voor de goede regeling betreffende het eten, de slaapplaatsen en het vervoer van de bagage, het was meermaals echt de moeite en de bediening was zo goed als altijd voortreffelijk. Net als de Via Algarviana was de Portugese gastvrijheid zeer aangenaam om te ontdekken. Sven en Kelly.


13/04/16
Terugblik Rota Vicentina, April 2016

Beste Guus,
Wij hebben een fantastische wandelvakantie achter de rug. Een mooie combinatie ook met de twee dagen over de Historische weg en vier dagen op het visserspad.
De eerste twee dagen bijna één met de Portugese natuur en cultuur, (bijna geen mens gezien, wél een everzwijn met 5 jongen) en dan de letterlijk en figuurlijke hoogtepunten langs de Atlantische kust. Op het spectaculairste deel van Porto Covo naar Vila Nova hadden we storm en regen maar dat had bijna nog een stuk meerwaarde in de belevenis langs de elementen en het natuurgeweld. En dan telkens ook weer die uitbundige bloemenzee!

Zeer content waren wij ook met de inzet van Ray, zowel op de eerste wandeldag als tijdens de rest van ons avontuur. Alles prima geregeld, zelfs de buskaartjes voor de terugreis!

Niets dan lof!

Met groet,
Greet en Kees


12/04/16
 
Powered by Phoca Guestbook