Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

 

Wandelmagazine aanbieding

 

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Jan en Birgit: Portugal juni 2012

We wandelen al een paar jaar een gedeelte van onze vakantie van dorp tot dorp in Portugal of Spanje. Ook dit jaar wilden we dat weer doen en ontdekten de wandelvakantie van Guus Aarts in het oosten van de Algarve, de Via Algarviana. Tijdens onze vele bezoeken aan Portugal hadden we de Algarve altijd vermeden door het beeld van de toeristische stranden, dat we voor ogen hadden. Ten onrechte zoals zou blijken. Sommige afstanden in de geplande reis waren te lang of te zwaar, maar met hulp van Guus kon er van alles aangepast worden. We hebben genoten! Prachtige, goed aangegeven, wandelingen in een langzaam veranderend gebied, mooie dorpen, wisselende onderkomens, leuke, zeer behulpzame mensen, het kon niet op. En het veilige gevoel dat de organisatie ter plekke, met name Francisco, onze bewaarengel, voortdurend de gang van zaken in de gaten hield. We hadden dat in het verleden wel eens anders mee gemaakt. Een aanrader, deze wandelreis!


14/08/12
ineke kraus: wandeling in april

Eind april hebben we heerlijk genoten van een wandeling van een aantal dagen op de Via Algarviana, georganiseerd door Guus. Wij ontdekten zijn site heel toevallig op internet nadat we besloten hadden het niet allemaal zelf te willen regelen.

Al vanaf het eerste contact was duidelijk dat dit een organisatie is die alles op maat kan en wil regelen. Een voorbeeldje: we zouden per pont oversteken vanuit de Spaanse kant van de rivier naar Alcoutim (het oostelijke begin van de Via), maar wilden niet het eerste deel lopen omdat we 24 kilometer wat veel vonden voor de eerste dag. We gingen ervan uit dat we dan zelf ons vervoer zouden regelen van Alcoutim naar Balurcos, maar kregen bericht dat we keurig bij de pont zouden worden opgehaald en naar ons eerste vertrekpunt gebracht zouden worden. Dat zette al meteen de toon van het niveau van meedenken en zorg dat we alle dagen ondervonden.

Alle overnachtingen waren prima geregeld, de ene plek al bijzonder dan de andere. Overal aardige mensen die ons steeds met zorg omringden. Verder was het eten ieder keer weer goed tot heel erg goed. Hoogtepunten voor ons waren de overnachting in Furzinhas waar we door Joao en zijn vrouw zeer persoonlijk ontvangen werden en een rondleiding kregen door het prachtig gerestaureerde Casa Lavrador. Ook de laatste nacht in Salir bij Casa da Mãe was weer heel bijzonder. In de eetzaal brandde op deze wat koude avond voor ons alleen een heerlijk vuur en het eten was gang na gang heerlijk. Daarbij de verhalen van onze charmante hostess, Doña Graciata! Casa da Mãe ligt een beetje buiten het dorp dus ‘natuurlijk zou haar man ons de volgende ochtend wel even naar de bushalte naar Faro brengen!’

We bleken niet alleen op Guus te hoeven vertrouwen, maar ook de organisatie ter plekke was ook onmiddellijk bereikbaar, toen er even een misverstand over betaling was. Ook zij waren duidelijk begaan en geïnteresseerd in onze ervaringen en hoe ze het nog beter voor ons konden maken. Kortom we hebben 5 dagen zorgeloos en goed verzorgd gewandeld in dit prachtige gebied. Voor het volgend traject bellen we gewoon Guus weer even!

Ineke


11/06/12
Hans: Via Algarviana in 8 dagen

De Via Algarviana in 8 dagen.
 
Geen idee door welke plaatsen we gereisd zijn. Plaatsnamen zeggen mij niet zoveel. Wat met mij gebeurd is, is dat ik de Via Algarviana heb beleefd. Elke stap die ik zet in deze prachtige natuur is genieten. Het is een prachtige mix van wandelen in een zeer gevarieerd landschap met verschillende planten die voorzichtig ontluiken.
De geur van kruiden, de bomen uitpuilend van sinaasappels, grapefruits en mandarijnen, heerlijk gezoet in de zon. De gastvrijheid van de bevolking, altijd in voor een gesprek, een glimlach oprecht en puur.

De opzet van dit project om van het land te genieten en je deelgenoot te voelen met de bevolking is wat mij betreft geslaagd. Het zijn maar acht dagen geweest en het voelt alsof ik er enige tijd heb gewoond. Portugal heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Ook nu, een maand later, denk ik met veel plezier terug aan deze vakantie en word het stil in mij.

Hans van Schooten


26/03/12
Gert van Brussel: Wandelreis Algarve

Wandelreis in de Algarve

In februari ben ik samen met 7 andere wandelaars, via Aarts Wandelreizen, 8 dagen wezen wandelen in de Algarve. Niet langs de kust, maar lekker rustig in het binnenland. Wat mij onmiddellijk opviel was de complete rust en stilte. Nauwelijks auto’s, geen treinen of andere gemotoriseerde herriemakers. Het enige wat je hoorde was het getik van je eigen wandelstokken. We liepen de route van de Via Algarviana Oost. Goed bewegwijzerde routes, geaccidenteerd terrein maar goed te doen, ook voor de wat minder geoefende wandelaar, zoals ikzelf. We liepen door kleine dorpjes, waar nog slechts een handvol oude mensen woonden. Gemiddelde leeftijd dik in de 70, maar wat een gastvrijheid en vrolijkheid! In het centrum van het dorpje vaak een gemeenschappelijke oven waar men samen het dagelijkse brood bakte en de toestand in de wereld bediscussieerde.

En wat een weer in februari! Acht dagen lang een stralend blauwe lucht en een lekker zonnetje. Overdag tussen de 18 en de 20 graden Celsius. Ideaal wandelweer. Na zonsondergang werd het weliswaar snel kouder, maar de hartverwarmende gastvrijheid in de onderkomens in combinatie met een heerlijke eenvoudige doch voedzame maaltijd, maakten dat je weer snel warm werd. En dan vergeet ik nog de heerlijke locale wijnen.

Ik kom zeker nog eens terug, bijvoorbeeld om het westelijke deel van de Via Algarviana te verkennen. Ik kan deze reis aan iedere sportieve wandelaar van harte aanbevelen.

Gert van Bussel


21/03/12
mevr. A. Hogeman: Wandeltrip februari

Op 19 febr. 2012 vertrokken we voor een 8 daagse wandeltrip in de Algarve,Portugal.

Het was mijn eerste kennismaking met dit land en vanuit de lucht leek het mij prachtig. Eenmaal geland stond Joao ons al op te wachten en werden we het binnenland ingebracht naar ons eerste onderkomen. Dat viel meteen in de smaak evenals het welkom en de maaltijd. Volgende dag ging het echt beginnen, met een stralend zonnetje boven ons en de veters gestrikt liepen we de bergen,de stilte en de uitgestrektheid in. De tocht voerde ons af en toe een dorpje door maar verder wel ver van de “wereld”. Heerlijk die rust en de geuren van wilde kruiden als thym en rozemarijn en de prachtig bloeiende amandelbomen en mimosa, ondanks de droogte van de afgelopen maanden. De rivieren die we over moesten waren hierdoor 'n makkie. Onderweg kom je bijna niemand tegen ,oke ,er liep een ezel met z’n baasje die zich gewillig liet fotograferen of een herder met z’n kudde schapen.

Hoewel ik het soms n aardige klim vond , waren de routes goed begaanbaar en duidelijk aangegeven. De aankomsten waren telkens een verrassing want deze verschilden nog al eens qua luxe.Ik mag dat wel en heb genoten van heerlijke maaltijden en wijnen. Ook ervoer ik het als erg prettig dat ik geen omzien had naar de bagage, die er telkens eerder was dan ik.

Kortom ik heb genoten van deze reis! Ze was goed georganiseerd en de Portugeese mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en de route is gewo


18/03/12
Ed en Marianna: Groepsreis februari

Van 19 februari tot 26 febrauri 2012 hebben wij met Aartswandelriezen genoten van een heerlijke groepsvakantie in de Algarve. Het traject dat we belopen hebben startte in Balurcos en eindigde in Salir.

Het waren zonovergoten dagen in een prachtige, ruige natuur. Over goed te belopen wandelpaden kwamen we langs dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Zo gauw wij een dorpje binnenwandelden, ging het als een lopend vuurtje door het dorp en kwamen de paar bewoners naar buiten om een praatje te maken, gewoon even te kijken of ons te vertellen dat onze ‘collega’s’ van de groep tien minuten daarvoor gepasseerd waren of om ons de weg te wijzen. Iets dat absoluut overbodig was, want de bewegwijzering van de Via Algarviana is prima.

Aan het eind van elk traject werden we gastvrij ontvangen in telkens andere, veelal rustieke, accommodaties; vaak stonden de hapjes en drankjes al voor ons klaar. Soms ook maakten we gebruik van de plaatselijke bar om te toasten op ons succes van de dag.

’s Avonds konden we genieten van de typisch Portugese keuken en wijnen om de volgende ochtend na een prima ontbijt met lunchpakket in de rugzak weer verder te trekken.
Wat ons betreft: een prachtige ervaring, goed verzorgd en georganiseerd, goed te belopen, schitterend en interessant traject.

We gaan zeker nog een keer!

Ed en Marianna.


07/03/12
 
Powered by Phoca Guestbook