Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Peneda Geres een tocht door een ongerept en ruig gebied mei 2017

Beste Guus,

Een paar jaar geleden ook een wandeltocht gelopen in Portugal, de Rota Vicentina en nu de afgelopen week de wandeling door het NP Peneda Geres.

Wederom een waar succes. 

Peneda Geres een ongerept , ruig gebied en nog geheel verstoken van enige toeristische drukte. Gedurende 5 dgn. lopen zijn we slechts 4 andere wandelaars tegengekomen. Daarnaast wel de nodige zomerdorpjes gepasseerd alwaar de inwoners ons enthousiast begroetten en zo nodig een stukje mee opliepen. De route was matig gemarkeerd, maar de GPS stond zeer nauwkeurig geprogrammeerd in de Garbin die door Paulo, onze  lokale steun en toeverlaat werd verstrekt.

De overnachtingsadressen waren uitstekend en varieerden van een zeer comfortabel hotel tot een authentiek casa rural in een hoog bergdorpje.

Al met al een week om met veel plezier aan terug te denken.

 

Vriendelijke groet Ellen en Marie José


16/06/17
Terug van het Vissers Pad van de Rota Vicentina, mei 2017

Goedemiddag Guus, 

We zijn inderdaad al weer terug van een zeer geslaagde vakantie. We hebben volop genoten van de werkelijk fantastisch mooie route. Verder was alles wederom perfect geregeld en daarvoor willen we je  graag hartelijk bedanken. Wellicht tot een volgende keer.

Met een vriendelijke groet,  

Henk en Wiesje Jakobs


16/06/17
Via Algarviana, mooie belevenissen tijdens de 8 daagse reis, mei 2017

Hoi Guus,

Excuses voor mijn late reactie, maar hierbij dan toch.

 

De vakantie vonden we zeer geslaagd. Fijne onderkomens met zeer aardige mensen.  Er ging wel eens iets fout maar iedereen deed ontzettend z’n best. De wandelingen waren prima aangegeven en goed te doen. (Met uitzondering van de eerste dag. We hebben toen flink moet zoeken. De eerste afslag naar links was niet goed aangegeven en het route paaltje was onder gegroeid.)

Heel erg bedankt voor alle mooie belevenissen. We gaan de tweede helft van de route zeker nog een keer doen.

Met vriendelijke groet,

Elly en Lorenz Drost


16/06/17
Via Algarviana net terug van een 8 daagse reis, mei 2017

Beste Guus, 

ik was al van plan je te mailen, maar je weet hoe het gaat, er komt gelijk alweer een ander leven op je af als je weer thuis bent.
Maar, niets dan lovende woorden, alles was supersmooth geregeld: netjes opgehaald op het vliegveld in een vloeiende beweging door naar het eerste adresje.
Vanaf daar heerlijk gewandeld door het lege landschap met veel bloemen. Heerlijk een week geheel verzorgd, ontbijt staat klaar, lunchpakket voor onderweg en aan het eind van de dag onthaald met een biertje. Dan wat eten en weer verder…eenvoud. Heel aangenaam, prettige gastgevers en fout wandelen is inderdaad onmogelijk, de route is (haast overdreven) goed gemarkeerd: maar dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Pico bello - hartelijk dank
 
Groeten, Roelant
 
// als het wilt mag dat quoten op je website 
en voor enkele beelden zie: 
 

 


16/06/17
Via Algarviana,het west programma, mei 2017

Dag Guus,

 

Astrid en ik hebben weer een heerlijke reis gehad, maar de kust blijft voor ons toch meer trekken- dat wordt zoeken volgend jaar.

Het was weer prima geregeld, met veel kaarten, aardige mensen, lekker eten, leuke onderkomens- elke keer weer een verrassing.

De transfer van Bensafrim naar Vila do Bispo met een taxi was niet doorgekomen, maar geen probleem om dat daar te regelen.

Verder was het adres in Marmelete wat moeilijk te vinden, maar ach een extra kilometertje maakt niet uit.

Het enige minpuntje was ons bezoek aan restaurant O Carlos in Sagres; wat ons betreft mag dat geschrapt worden uit het programma. Waarschijnlijk al aangetast door de vele toeristen; erg gejaagd, onvriendelijk en opdringerig. We hebben er alleen een goedkope hoofdmaaltijd , een koffie en een water/biertje genomen, maar men hield vol dat alleen de hoofdmaaltijd vrij was, dus moesten we voor de koffie en ons drankje betalen. Het gaat ons natuurlijk niet om het geld, maar we zouden het niet fair vinden als ze een complete maaltijd met entree, dessert, koffie en drankje bij de organisatie zouden declareren en ons ook nog laten betalen.

Maar we hebben echt weer genoten, en ook een mooie boottocht vanuit Lagos gemaakt. Dus weer een mooie herinnering, veel foto's etc.

Dank weer voor alle moeite en het Maatwerk!!!

 

Groet,

 

Astrid en Sylvia Meeuwsen


16/06/17
webmaster: Terug na een reis over de Via Algarviana, mei 2017

Beste Guus,

We kijken terug op een prachtige vakantie. Alles was fantastisch georganiseerd. Op het vliegveld van Faro werden we opgewacht door een medewerker van Proactivetur die ons een doos overhandigde met uitgebreide informatie over onze wandelroutes en nog vele andere tochten. Daarna op weg met de taxi. De transfers waren steeds prima georganiseerd. Zelfs toen ons laatste taxi naar het vliegveld pech bleek te hebben stond er binnen 5 minuten een vervangende taxi voor de deur. De overnachtingsplaatsen waren boven verwachting. A Tia Bia in Barranco do Velho is als slaapgelegenheid niet meer helemaal up to date, daar staat tegenover dat we daar uitstekende maaltijden kregen voorgezet door de charmante gastvrouw.

Doordat we een vroege vlucht hadden, konden we in Balurcos 's middags al een mooie wandeling naar de grensrivier met Spanje maken. Let op: die tocht is geen 7, maar 14 km. Begin mei stond het landschap vol met bloemen. Vooral de rotsroos en de lavendel vielen op. De extra dag die we in Faro geboekt hadden bracht ons in een nogal uitgestorven Faro, het was 1 mei en alle winkels waren dicht. Toch vonden we het historische centrum wel de moeite waard. Een medewerker van het hotel beval het Restaurante Chefe Branco aan als plek waar lokale maaltijden geserveerd worden. Dat bleek te kloppen, we hebben daar uitstekend gegeten. De plaatselijke bevolking stond in de rij voor de deur.

Onze tocht eindigde in Alte. We denken er zeker aan om de resterende afstand ook nog af te leggen.

Met vriendelijke groet,

Namens Fransje, Marry en Bob,

Han Terheggen


16/06/17
Genoten van de Rota Vicentina, april 2017

Hallo Guus,

 

Wij zijn net terug van 12 daagse Rota Vincentina wandelvakantie. 

Prachtige wandelingen. Het was het ideale seizoen, aangename temperaturen en de natuur was overweldigend qua bloemenpracht, geuren en begroeiingen en niet te vergeten de vele ooievaarsnesten onderweg. Goede accomodaties, vriendelijke mensen en heerlijke verse vis en lekkere wijntjes.

Onze complimenten voor de goede organisatie en ondersteuning daar ter plekke door Ray en Marnie.

We hebben genoten. En zijn zeker van plan om op een later tijdstip ook het laatste traject te bewandelen.

 

Vriendelijke groet,

Frank en Marjolijn

 


16/05/17
Fantastische wandelvakantie over de Rota Vicentina, april 2017

Hallo Guus,

 

Met veel plezier kijken we terug op onze wandelvakantie in Portugal. 

De relaxroute van de Rota Vicentina die wij (74 en 76 jaar jong) tussen 9 en 21 april hebben gelopen, was fantastisch. 

De bewegwijzering was prima en de begeleiding van Ray en Marnie was in één woord SUBLIEM ! Niets was hun teveel. De organisatie klopte tot op de minuut. Iedere dag werden we voorzien van voldoende water, fruit en muesli-repen. Met vragen en of problemen kon je altijd bij hun terecht en ja, zelfs de buskaartjes terug naar Lissabon hebben ze voor ons geregeld. Het waren twee schatten !!

Alle onderkomens waren goed. 

De relaxroute is ons heel goed bevallen. De afstanden waren goed te doen en na het wandelen bleef er nog voldoende tijd over om in de overnachtingsplaatsen rond te kijken.

Het weer werkte ook mee; elke dag zon (rond de 25 graden) en geen spat regen.

Kortom : we hebben genoten en we hopen in de toekomst nog meer van deze mooie routes te kunnen maken.

 

Hartelijk dank voor de organisatie ook aan Marnie en Ray.

 

Toos en Jan Cuijpers,  Horn


16/05/17
Een heerlijke week wandelend over de Rota Vicentina, april 2017

Dag Guus,

 

Wij hebben een heerlijke wandelweek achter de rug. De Rota Vicentina zullen we ons herinneren als een van de top-trails die we hebben gelopen (in meer van 40 jaar): ideaal weer, ongelooflijke bloemenpracht, afwisseling tussen het Historical - en het Fishermanpad, geen projectontwikkeling zoals aan vele costa's, rust, lekker eten... Wat we ook erg apprecieerden was het feit dat we konden overnachten in eenvoudige verblijven, iets waar de plaatselijke bevolking dus wat aan heeft. 

Praktisch is alles zonder problemen verlopen. Je collega's van Ramblin'tejano hebben alles op een correcte en sympathieke manier georganiseerd.

 

Wat de verplaatsingen voor en na betreft: na aankomst hebben we de metro genomen naar Sete Rios; dat was heel praktisch. Je moet wel even het plannetje op internet raadplegen. Vlak bij het bus/metrostation is de Jardim Zoologico waar je in een aangename omgeving op de bus kan wachten en ook iets kan eten. De bussen hadden we thuis al via het internet gereserveerd.

 

Bij onze geïnteresseerde wandelvrienden zullen we je kleinschalige reisbureau zeker aanbevelen.

 

Dank u wel voor het prachtige arrangement en de opvolging van ons wandelavontuur.

 

Vriendelijke groeten,

 

Clem en Georgette Verbiest-Peeters


16/05/17
Terugblik op de wandeltocht Rota Vicentina, april 2017

Dag Guus,

we hebben het geweldig gehad: de kust is indrukwekkend, de bloemenzee overweldigend en de mensen heel erg aardig. Het was fijn dat de bagage werd vervoerd en dat je je dus helemaal kon richten op de wandeling en de tocht. De zorg van slapen en eten was er niet. 

We verbaasden ons er ook over dat het in die omgeving het nog zo eenvoudig was. Je krijgt gedachten om de mensen te gaan helpen om het allemaal nog iets aantrekkelijker te maken, zoals kano's op de rivier om naar het strandje te varen (bij Odeceixe) of om alle mooie geplaatste hekken en vlonders te repareren én alle zakdoekjes op te ruimen... Maar dat betekent ook weer 'vooruitgang' en dat zal niet alleen positief zijn.

 

Dus we hebben eigenlijk maar 1 dingetje: kun je ook in de beschrijving zetten dat zakdoekjes en wc papier ook in een zakje gedaan moeten worden en meegenomen naar huis? Dat was wel opvallend; veel zakdoekjes langs de weg en in de bloemenzee.

 

Dus onze dank is groot! We hebben het heerlijk gehad en denken er aan om weer te gaan en misschien een stuk van de Historische route mee te pakken.

 

met hartelijke groet,

ook namens Gerard,

Moniek


16/05/17
Terugblik op de wandeltocht over de gehele Via Algarviana, april 2017

Hallo Guus,

 

We zijn weer thuis na een zeer geslaagde vakantie, de wandelingen zijn goed

gegaan de route is heel goed te volgen en als het soms wel eens fout ging

was het eigen schuld.

We hebben prachtig weer gehad geen spat regen en soms (vooral in het begin) erg

warm dit is hier in Nederland wel weer een klimaat shock.

De accomodaties waren allemaal goed  maar heel verschillend, de mensen

waren vriendelijk en behulpzaam. 

Bij de plaats Marmelete waren we door gelopen naar het dorpje terwijl we 

eerder van de route af hadden gemoeten, een telefoontje en de eigenaresse van Horta Ze kwam ons ophalen en bracht ons de andere morgen weer naar de plaats terug.

De stop bij Vale Fuzeiros en bij  Corsino waren perfect, scheelde toch 2 lange afstanden

Wij hebben zelfs 2 Nederlanders die we hadden ontmoet er ook mee geholpen.

 

We kunnen veel van onze wandelvrienden deze reis aanbevelen.

 

Heel veel groeten

Kees en Els


16/05/17
Terug na een 10 daagse reis over de Via Algarviana, april 2017

Beste Guus,

 

Heerlijke wandelingen over goed begaanbare en over het algemeen brede paden.

De bergdorpjes zijn vaak erg stil maar zijn wel een fijne afwisseling tijdens al dat natuur schoon. 

We hebben enorm genoten en alles was perfect geregeld en de mensen waren erg aardig.

1 dingetje wat we anders zouden doen was de laatste dag in Faro.

Die dag hadden we ook liever gewandeld en vervolgens overnacht in Faro.

Deze stad vonden wij niet mooi en niet interessant genoeg om een dagje te vertoeven.

 

Wat ook wel leuk is om te vermelden is dat we ook mensen tegenkwamen die dezelfde route e liepen alleen die moesten elke dag  weer een overnachting boeken voor de volgende nacht. Meestal waren  dat overigens wel de zelfde locaties als wij hadden. Echter ze liepen

wel met volle bepakking, Dan is wat jullie aanbieden toch een stuk relaxer, alles geregeld en leer genieten van de wandelingen met alleen je dag bagage. 

Al met al een heerlijke wandel vakantie.

 

Erik en Annet


16/05/17
Terug van een bijzondere wandelreis over de Via Algarviana, april 2017

Beste Guus,

 

We hebben het in maart met perfect wandelweer heerlijk naar ons zin gehad. De transfers en overnachtingen waren perfect georganiseerd en de wegwijzing van de oostelijke Via Algarviana was super goed aangegeven.

Het eenvoudige leven van de bevolking in de Algarve  bracht ons terug naar de 70er jaren.

Maar overal werden we gastvrij ontvangen in een schone accommodatie met goed verzorgde maaltijden, zelfs de drankjes was meestal inclusief en royaal.

Ook Joao hielp ons snel aan een ander restaurant toen bleek dat de noemde gelegenheid gesloten was en ook op een andere dag toen we op zoek waren naar een taxi om nog een middag naar Loule te vertoeven.

Het smaakt zeker naar meer en je hoort ons nog wel als we de Via Algarviana in westelijke richting willen vervolgen.

Nogmaals bedankt, Ans en Simon uit Noordwijk


28/04/17
Via Algarviana net terug van een 8 daagse reis, april 2017

Hoi Guus,

 

Het was onze eerste keer dat we zo een georganiseerde wandelvakantie boekten en wisten dus niet zo goed wat we konden verwachten. Maar het is ons 100% meegevallen. Meer zelfs, het was gewoon fantastisch ! Alles verliep op wieltjes, zoals het gepland was.

We hadden geluk met het weer : geen druppel regen en nog niet te warm om in te wandelen. Ideaal dus om te genieten van de prachtige natuur , het fantastische landschap en vooral het hartige contact met de lokale bevolking. Met een paar woorden Portugees open je veel deuren (en harten !) en als Belgen is het geen nadeel om (het op school zo vaak verwenste) Frans te spreken.

Op al onze overnachtingsplaatsen werden we bijzonder gastvrij ontvangen. Een speciale vermelding voor Joao en Rita in Vaqueros waar we na 2 superdagen met spijt in het hart "moesten" vertrekken.

Ook de bewegwijzering onderweg was top en dat is niet op alle GR-paden het geval.

Tot slot nog een kleine tip : ik denk dat het verstandig is om vanuit Parises standaard zelf te bellen naar Tia Bia om je te laten ophalen.(Catia spreekt vlot Engels,dus geen probleem).Wij hadden duidelijk afgesproken om ons om 15u te komen oppikken en als we om 15.30u niet zelf hadden gebeld , dan zaten we daar nu ongetwijfeld nog te wachten.Ze hadden het op een zonnige zondag wel heel druk met hun zaak , maar toch ...

 

Kortom : het was een fantastische reis en voor herhaling vatbaar !

 

Bedankt voor de prima organisatie,

 

Frank en Annemie

 


21/04/17
Rota Vicentina, een korte terugblik,maart 2017

Beste Guus

 

De wandelvakantie in Portugal was heerlijk. Alles was goed geregeld, de route was prachtig, de zon scheen volop. We hebben er erg van genoten en zijn van plan tzt nog eens een dergelijke reis te maken, wellicht in Griekenland.

 

Met vriendelijke groet

 

Jule en Ben


04/04/17
Rota Vicentina, enthousiaste terugblik oktober 2016

Hoi Guus,
We zijn inderdaad weer terug en hebben het fantastisch gehad. Prachtige wandelingen, mooi weer, een woeste zee en ongerepte natuur. Heerlijk. En alles goed geregeld door Ray; naast de lunch en de bagage op de kamers, ook nog de buskaartjes en de taxi. Echt super.
We hebben besloten om ook de overige etappes te lopen. Wanneer weten we nog niet, maar we vinden het zeker de moeite waard om terug te komen!!

Bedankt voor de prettige organisatie.
Hartelijke groet,
Lieke


27/10/16
Terug van het wandelen over de Via Algarviana, oktober 2016

Hallo Guus,

Vannacht zijn wij thuisgekomen na een heerlijke vakantie.
Onze complimenten voor de fantastische organisatie waardoor we zorgeloos door de prachtige Algarve hebben kunnen lopen.
De temperatuur was zomers (alle dagen 30+), dus met veel water ging het lopen prima.
Ook in dit jaargetijde hebben we kunnen genieten van de natuur. Door het grote aantal Pinus bomen was er toch veel groen.
We kunnen ons voorstellen dat het in het voorjaar een groot feest is van geuren en kleuren.
En de mensen: de hartelijkheid en gastvrijheid waren heerlijk om te ervaren. Spreken met handen, voeten en een klein woordenboek werkte ook.
In Furnazinhas was een dansmiddag voor de ouderen uit het dorp en de omgeving. Wij werden uitgenodigd om mee te doen! Hebben genoten van het plezier van de mensen, de saamhorigheid. En natuurlijk meegedanst.
Er zijn een aantal mooie foto's die we hen zullen toesturen als dank voor de gezelligheid.
We spraken João ook nog even. Eerst omdat ik mijn wandelstokken was vergeten - werden door fietsers meegenomen - fantastisch. En daarna omdat hij onze bagage zou vervoeren.
Goed om te horen dat er intensief wordt gezocht naar een oplossing voor het instandhouden van de overnachtingsvoorzieningen. De belangrijkste voorwaarde om de Via Algarviana te kunnen blijven promoten. Het zou toch onvoorstelbaar treurig zijn als geen opvolgers gevonden kunnen worden voor de vaak prachtige huizen in deze prachtige, prachtige wandelroute.

Hartelijk dank aan jou, João en alle andere betrokkenen.
Jan Haring en Thea Zaal


27/10/16
Terug van 10 dagen wandelen over de Via Algarviana, september 2016

Beste Guus,

Nog even een mail over hoe wij de wandeling van de Via Algarviana hebben beleeft.
Het waren allemaal prachtige wandelingen met als uitschieter de wandeling van Achopo naar Barranco Velho.
Bij de wandeling van Balurcos naar Furnazinhas moesten wij zoeken om de route weer te vinden toen wij de droge rivier waren overgestoken.
Het is handig als er in de beschrijving staat dat je dan naar rechts moet want een route aanwijzing staat pas als je de berg weer opgaat.
Wanneer er veel water in de rivier staat is de beschrijving van de omleiding via de brug handig, wij waren met een Oostenrijkse die dit in een boekje had staan.
Verder waren de overnachtingsadressen heel goed met als bijzonder de kleine pensionnetjes waar je dan ook heel verrassende maaltijden kreeg met veel persoonlijke aandacht.
De gesprekken waren niet altijd eenvoudig maar daarom juist heel leuk.
Voor de lunch kregen we altijd een prima pakket mee en kon je ook zeggen wat je er op wilde, het hete water wat wij elke dag vroegen voor de koffie onderweg was geen probleem.

Wij zullen zeker weer naar jou website kijken als we wandelplannen maken.

Met vriendelijke groet,

Co en Corrie van Lierop


15/10/16
Rota Vicentina, terug na een onvergetelijke reis

Beste Guus,

We zijn inmiddels weer terug van onze heerlijke vakantie en kunnen terug kijken op een onvergetelijke reis.

Onze reis was een gecombineerde wandeling van het historische pad en het visserpad van de Rota Vincentina in een voortreffelijke nazomer. Door de geweldige voorbereiding van Guus met tips is de reis als zeer ontspannen begonnen. Bij aankomst van de eerste accommodatie in Sao Luis werden we door de partner organisatie Ramblin Alentejo welkom geheten en instructies gekregen voor onze wandeldagen. Dit zorgde voor een aangenaam persoonlijk contact en we vervolgens aan de mooie reeks wandelingen konden starten. Gedurende onze reis hebben we in aangename plekken kunnen overnachten met ontzettend behulpzame gastheren en dames.

Samen met mijn moeder hebben genoten van de oogverblindende ruige kust en verbaasd over de enorme diversiteit en afwisseling van het kustlandschap. De regio en het landschap van Alentejo spreekt ons ontzettend aan en is zeker de moeite waard. Moeiteloos wordt je langs de kust geleid en door de leuke beschrijving over iedere dagtocht waren er goede tips waar je kon stoppen voor een lekkere kop koffie of een drankje.

Ontzettend bedankt voor de goede organisatie en mooi reis die door je is uitgezet en verzorgt!

Vele groeten,
Ronald


15/10/16
Rota Vicentina, we gaan op herhaling, september 2016

Dag Guus,

Ook namens Eveline Schrier laat ik je weten dat wij een top vakantie gehad hebben!
Prima accommodaties (op één na), een goede organisatie, vriendelijke mensen, stralend weer en een goed aangegeven route.
De vriendelijke Ray en Marnie gaven goede support, waren goed bereikbaar, altijd stipt op tijd, kortom zéér servicegericht.
Het was een echt relax-programma!
Wij zijn zo enthousiast over het geheel dat wij hebben besloten deze tocht in het voorjaar van 2017 te herhalen!
Met vriendelijke groet,
Annelies Ramakers.


15/10/16
 
Powered by Phoca Guestbook