Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Via Algarviana, een aanrader, april 2018

Beste Guus,

 

We zijn afgelopen maandag helemaal tip top weer teruggekomen van onze wandelvakantie. We vonden het erg leuk dat je bij ons aan de deur kwam tijdens ons vakantie.

 

We zijn vol lof over jullie organisatie van deze reis.

De route is goed bewegwijzerd; we zijn 2 x even misgelopen maar dat was meer te wijten aan ons onoplettendheid;-)

We hebben nu kennisgemaakt met een andere, minder toeristische, kant van de Algarve. Een mooiere kant, vind ik.

Overal werden we hartelijk ontvangen; eigenlijk hoefden we niet eens te zeggen wie we waren; dit was al bekend bij de gastverblijven waar we kwamen.

De gastverblijven zagen er netjes uit, waren schoon en we hadden een eigen douche/WC.

Het eten was goed geregeld, diner, ontbijt en de lunchpakketten. Vaak inlandse gerechten maar dit vinden wij juist leuk dat je op deze manier kennismaakt met het land en de inwoners.

Vervoer was prima geregeld (en werd ook nog eens gecheckt door dona Rita.)

Hartelijke, behulpzame mensen om ons heen die maakten dat wij onbezorgd van ons wandelvakantie konden genieten!

Fijn dat jullie  de wandelvakantie voor ons op maat gemaakt hebben. Het voldeed ruimschoots aan onze verwachtingen!

We kunnen het een ieder aanraden (hier en daar je naam al even laten vallen;-))

Ik plaats nog even een reactie op je website.

 

Met hartelijke groet, en wie weet tot ziens,

 

Annie Jelsma


30/05/18
Terug van de Rota Vicentina, ontzettend mooi maart 2018

Hallo Guus,

We hebben het fantastisch gehad, het enigste min puntje was het weer af en toe, maar de hele reis was geweldig en zeer goed georganiseerd.

De route is zo ontzettend mooi, het is moeilijk aan een ander uit te leggen wat je allemaal ziet onderweg, de mensen zijn allemaal zo vriendelijk en behulpzaam en je engelse collega’s zijn een geweldig stel samen.

 

Hele bijzondere ervaring om te mogen mee maken, en laat maar weten waar ik iets via jou kan schrijven dat doe ik graag.

Complimenten voor jullie organisatie.

 

hartelijke groet,

Danielle


30/05/18
Terug van de Rota Vicentina, maart 2018

Beste Guus,

we zijn inderdaad weer terug na onze wandeltocht in Portugal.

Namens ons allebei kan ik zeggen dat we een super tijd gehad hebben!! het weer deed natuurlijk ook goed mee, we hebben denk ik welgeteld 3 druppels regen gehad tijdens de 4 wandeldagen, dus daar kunnen we zeker niet over klagen.

de route was elke dag anders, afwisselend en uitdagend. ook de accommodaties waar we verbleven waren goed verzorgd, simpel, maar schoon en vriendelijke mensen.
wij waren met name onder de indruk van ons tweede verblijf (ontbijt tot in de puntjes verzorgd, super lekker lunch pakket, hele aardige / toegewijde gastheer) en het restaurant bij ons eerste verblijf.

Kleine kanttekening, op de 2e wandeldag liepen we de eerste 1.5 / 2 km langs de hoofdweg, zonder dat daar een echt voetgangerspad was - dit is vrij gevaarlijk, gezien hoe de mensen rijden / voorbij scheuren. Na de brug daar overgestoken te hebben, ben je dan snel weer op de `normale` route, maar dit was voor ons met afstand het minste gedeelte.

verder zou ik zeker in jullie informatie het restaurant Mar D`Agua in Almograve aanbevelen. Wij hebben hier gegeten; het was heerlijk en de eigenaar en bediening (zijn zoon) zijn echt ontzettend aardig. Gek genoeg was dit het enige restaurant (uit 4) die niet aangeraden werd.

Nogmaals hartelijk dank voor de goede organisatie en als we weer een wandelvakantie gaan plannen (wellicht in Spanje, dus aanbevelingen zijn welkom!), komen we zeker bij jou terug.

Vriendelijke groeten,

Boudien


30/05/18
Terug van de Rota Vicentina, maart 2018

Goede middag Guus, 

Wij zijn inmiddels weer thuis en direct druk aan het werk gegaan vandaar dat het er nog niet van gekomen is je te mailen. Wij hebben het prima gehad, alles was goed geregeld, nergens voor de gesloten deur gestaan, dus tevreden. 

De slaapplaatsen waren soms voor ons wel lux, we zijn anders gewend en dat is meer onze voorkeur, maar het was netjes en correct overal. 

Vale Seco is echt geweldig, gewoon het hele plaatje daar, en zo ook in Sao Luis was wel ons ding, alleen hadden we daar helaas een koude douche, maar de eigenaar heeft eer alles aan gedaan om het toch een beetje comfortabel te maken, het was daar dus wel echt heel gastvrij, pilsje bij aankomst en heel uitgebreid ontbijt en gewoon aanbod van de eigenaar om ons lunchpakket te maken terwijl we dat niet besteld hadden. Fantastische plek. 

Cercal ook geweldig en het hele fijne daar was dat je zelf kon koken, dat geeft voor ons heel veel meerwaarde, wij houden er niet van elke avond op zoek te gaan naar een restaurant, wij gaan liever snel een supermarkt in, kopen ons dingetje en heerlijk terug douchen, koken en relaxen ter plekke. Jammer dat deze mogelijkheid eigenlijk alleen hier maar was. Soa Luis had het ook maar daar was de keuken nogal vies helaas en vonden wij zelf koken te onhygiënisch. De bedden  en douche waren wel schoon maar de keuken absoluut niet. Misschien omdat hij het seizoen eigenlijk nog niet open had, maar dat weet ik niet. 

We hebben echt elke dag regen gehad en sommige dagen wel 3x regenkleding aan en uit gedaan, de temperatuur was prima 15-16 graden. Grote delen land stonden onder water waardoor we schoenen uit moesten en blootsvoets moesten oversteken. Maar prima te doen, wij zijn niet van de alternatieve wegen nemen dus....eigen schuld. 

Net voor Odeceixe was er zoveel land onder water gelopen zodat we 5km moesten omlopen want daar zou volgens een Portugees wel begaanbaar land liggen, 2 Fransen die tegelijk met ons daar waren keerden om en liepen over de weg, maar wij wilden via de weg die de Portugees ons wees. Dit bleek nu veel privé gronden te zijn, maar ach, we hebben het gered. 

De eerste dag langs de kustlijn was heftig. Windkracht 7-8  regen en zon afwisselend, maar wel een avontuur op zich. 

We hebben genoten en gaan zeker nog een keer terug om van Odeceixe naar Kaap Vincente te lopen, en dat willen we dan zelf boeken, de overnachtingsplaatsen. We kwamen mensen tegen die het ook zelf deden en dat lukte goed, dus die poging gaan wij ook een wagen in Portugal, niet dat we ontevreden waren maar gewoon zelfstandigheid zit ons in het bloed. (dat had ik je eerder al vertelt)

Dit was een kort verslagje van onze ervaring, het is overigens een prachtig en groot uitgestrekt natuurgebied waar je doorheen loopt, heerlijk om hele dagen geen auto's of ander verkeer te hoeven horen. 

We hebben ervan genoten

Groet Bernadette en Frans


30/05/18
Terug van de Rota Vicentina, maart 2018

Dag Guus,

We zijn weer thuis na een heerlijke wandelvakantie in Portugal.

De reis was goed georganiseerd. We vonden het een prachtige route, goed aangegeven mooie kliffen en prachtige uitzichten over de zee. De locaties waren allemaal gastvrije verblijven. Ze wilden het ons allemaal graag naar de zin maken. Wij vonden het allemaal vriendelijke  mensen.

De koffers stonden elke avond weer keurig op ons te wachten.

Net toen we ons begonnen af te vragen hoe komen we aan buskaartjes voor de terugreis kwam de oplossing van de reisorganisatie. Zij vertelden ons dat ze dit vaker regelen. Misschien is het handig om dit in de informatie mee te nemen.

Bedankt voor de prettige samenwerking.

Vriendelijke groeten Bert en Nineke 


01/04/18
Via Algarviana, een uitgebreid verslag van een reis met mooie herinneringen, maart 2018

Hoi Guus,

Wij hadden geboekt voor de 8-daagse wandeltocht over de Via Algarviana van 2 tot 10 maart 2018. Vanaf de eerste boeking verliep de communicatie heel goed en klantvriendelijk: omdat we nog enkele dagen langer bleven, ontvingen we een waardevolle tip van een goede camping/vakantiepark in Olhao, met zelfs de nummers van de chalets met het mooiste uitzicht!!

Aangekomen op het vliegveld van Faro werden we hartelijk ontvangen door Joao. Hij gaf, onder het genot van een kopje koffie,  in goed engels uitleg over de tocht, de overnachtingen en de transfers en begeleidde ons naar de taxi die ons naar Alcoutim, de startplaats, bracht. Vanaf dat moment was elke avond de ontvangst hartelijk en gastvrij. De taalbarriere werd met handen en voeten heel vriendelijk overbrugd. Het eten was voortreffelijk en de Portugese wijn en koffie waren van verrassend goede smaak! Helaas viel het weer nogal tegen, maar de lokale inwoners waren heel blij met de regen: het was er 10 maanden droog geweest. De natuur was mooi: bergop en bergaf zoals vooraf was gemeld. Natuurlijk mogen de prachtige uitzichten niet onvermeld blijven. Als imker zag ik veel bijenkasten staan, die in afwachting van de, door droogte verlate, voorjaarsbloei klaar stonden om de honingoogst binnen te halen. Door de regen waren veel rivierbeddingen die we normaal droog door konden lopen, veranderd in riviertjes en rivieren. Dus moesten regelmatig de schoen en sokken uit, de broekspijpen opgestroopt. Een enkele keer moesten we vanwege een kolkende rivier een alternatieve route wandelen. Dus werd het een avontuurlijke wandeltocht. Des te welkomer waren de gastenverblijven waar we de avond en nacht konden doorbrengen: ruim, vaak een appartement, heel goed verzorgd, goede bedden en altijd privacy. Onze accu was weer lekker vol en met mooie herinneringen en toch ook een kleurtje keerden wij tevreden weer naar huis. Wij komen zeker nog eens terug om het 2e deel te wandelen in deze mooie regio met zijn verstilde dorpjes en bloeiende amandelbomen.

 

hartelijke groeten

 

Henk & Leonie Castelijns


01/04/18
Vestingenroute, ondanks de regen toch geslaagd, februari 2018

Guus.

Ja, we zijn weer thuis. 

Dat de regen goed is voor het land valt niet te ontkennen en de mensen in Portugal waren er blij een, maar voor ons was het jammer.

Toch hebben we tussen de buien door erg genoten van onze reis. De accomodaties en begeleiding waren prima. Alles klopte en ze deden erg hun best om ondanks het tegenvallende weer ons een goede tijd te bezorgen. Fernanda was echt custumer  focus. Haalde en bracht ons vlg afspraak waardoor we de eerste wandeling in zijn geheel konden doen . De volgende dagen was het improviseren. Daarna door naar 

Maouroa in het huis van Anna Bravo. Mooie accomodatie midden in het dorp. Daar hebben we de wandelingen vlg plan kunnen doen, soms met de poncho.

Al met al een mooie wandel vakantie, die bij mooi weer echt bijzonder te noemen is.

Daarna op eigen gelegenheid door naar Evora en Lissabon. Dat was iets problematischer In Evora konden we niet in de geplande accomodatie omdat het dak ingestort was door de regen en in Lissabon was de accomodatie overbooked . Toch is ook dat allemaal goed gekomen.

Dus eind goed al goed. 

Met groet.

Willem van de Wiel


01/04/18
Terug van de tocht over de Via Algarviana, februari 2018

Beste Guus,

We hebben een heel fijne vakantie gehad in Portugal, zowel de wandelvakantie als de dagen erna.

Mooie comfortabele kamers, lekker eten, … alles was perfect georganiseerd. Zeer vriendelijk en gastvrij ontvangst. We hadden ook geluk met het weer: alleen de eerste dag was er een beetje druilregen, maar de dagen erna: stralende zon (geluk voor ons, maar de planten en de bodem konden goed wat regen gebruiken na de droogte van vorig jaar.)  We zijn ook geïnterviewd en gefilmd door de nationale Portugese televisie. Dat was in Salir. Joao had ons gevraagd of we het OK vonden om even te vertellen waarom we in Portugal komen wandelen.  

Klik op:  http://sicnoticias.sapo.pt/programas/boa-vida/2018-02-23-Boa-Vida-Ep.4-23-02-2018

Nogmaals hartelijk dank.

Vriendelijke groeten,

Griet en Jef


01/04/18
Via Algarviana, fantastische ervaring, oktober 2017

 

Hallo Guus.

Inmiddels zijn wij vieren weer thuis van onze wandelreis door Portugal.

We hebben het als fantastisch ervaren en alles was tot in de puntjes verzorgd. Elke dag verraste ons het weer hoe bijzonder het is om ergens aan te komen en te worden verwacht. En dan een heerlijke maaltijd voorgezet te krijgen. Geweldig.

Maar, we hebben de Via Alvargiana ook als behoorlijk pittig  ervaren. Bijna de hele dag door omhoog en dan weer omlaag en al lijkt het soms niet zoveel, toch wel voelbaar. Flink wat kilometers en dan vooral dat bij die hoge temperaturen die wij meemaakten.

Verder.

Enkele tips willen we je voor de volgende deelnemers graag meegeven.

- Wij hadden het 'geluk' dat er geen water in het binnenland was en we dus geen rivieren door hebben hoeven steken. Tip; Laat mensen zich van tevoren op de hoogte stellen van het weer in de Algarve en zorgdragen dat men  als wandelaar echt goede spullen bij zich heeft  om water te doorwaden.

- We hadden nu voor 4 personen 1 voucher voor enkele reataurants om daar te eten. Is allemaal goed gegaan, alleen in Sagres deed men even wat mogelijk daarover. (Is wel goedgekomen hoor.) Maar mogelijk in zo'n toeristenstreek is het toch beter om per persoon een voucher af te geven.

We willen je nogmaals danken Guus voor de goede organisatie en we geloven echt dat mede daardoor onze wandelreis reis super fijn is verlopen.

Vriendelijke groet van ons vieren.

Ada - Jan - Geert en Elly Vogelsangs.

 


03/11/17
Terug van de wandeltocht over het Vissers Pad van de Rota Vicentina, oktober 2017

Hallo Guus,

We zijn eigenlijk meer dan tevreden.

Vervoer ging prima(taxi naar Porto Covo en bus terug van Odeceixe naar Lissabon)

Hotels waren over het algemeen eenvoudig, maar netjes en schoon

Route is heel mooi en de regen viel in de nacht en overdag was het schitterend weer.

De enige (kleine) aanmerking die we hebben  was de aanvangstijd van het ontbijt in Odeceixe.

Dat was vanaf 08.30 uur terwijl de (eerste) bus om 09.20 gaat.

We moesten ons haasten….

Verder dus helemaal prima. Bedankt voor de organisatie en dat geldt natuurlijk ook voor je Portugese vrienden.

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Kreikamp


03/11/17
Via Algarviana, de wandelweek was perfect, oktober 2017

Hallo Guus.

 
 
Wij zijn gisteravond teruggekomen uit Portugal, wij hebben het prima naar ons zin gehad.
 
Onze wandelweek in de via Algarviana was perfect, hadden heel mooi weer.
Alles prima geregeld, vervoer, overnachtingen alles zeer goed verzorgd.
 
Het enige puntje was voor ons, de ophaalservice om 15.00 uur,dat was voor ons
te vroeg.
 
Wij zijn dus zeer tevreden, onze dank voor .
 
Met vriendelijke groeten
 
Cees en Nel Looijen.

 


28/10/17
Terug van de Rota Vicentina, september 2017

 

Beste Guus, 
 
Hierbij een korte impressie voor de website. Wij hebben enorm genoten en wat is het daar mooi! dank je wel. 
 
 

Wat hebben wij enorm genoten van de wandelingen in Alentejo. De combinatie van historical route en de Rota Vincentina vonden wij fantastisch. De eerst twee dagen door het binnenland, en daarna vier dagen langs de kustlijn. Je kunt eigenlijk niet fout lopen, het is zo goed bewegwijzerd en dat is ons (en dat is een uitzondering) dus ook niet gebeurd. De natuur is werkelijk schitterend en doet je de soms lange en daardoor pittige afstanden door het mulle zand vergeten. Wat een kustlijn, zucht zo mooi. 

De enorme luxe van het bagagevervoer, iedere dag een goed verzorgde lunch maakte ook dat wij de hele week optimaal konden genieten van de prachtige omgeving. In Odeceixe was er een probleem in de geplande casa antiqua maar dat werd vlot opgelost en we werden in een appartement boven in het dorp ondergebracht. Dit was zo fijn dat we nog twee dagen langer zijn gebleven. Een mooi dorp met prachtig strand om bij te komen van de wandeldagen. Een aanrader. 
Wij hebben genoten en de service en ontvangst van Ray en Marnie was top. 
Dank en zeker voor herhaling vatbaar. 
Willem en Machteld

 


18/10/17
Terug van de Via Algarviana, september 2017

 

Beste Guus,

 

Het was weer super! 

Alle 3 de locaties......, maar de verzorging van Joao en Judite en kokkin Oliva uit Furnazinhas spande de kroon. 

Daar zijn we 4 dagen lang met allerhande lekkernijen gefeteerd. Erg hè?
Nogmaals, zeer bedankt.
Nieuw record van jou een geslaagd vakantie plan te bedenken en te organiseren?
 

Groet,

Jan en Elly

 


11/10/17
Rota Vicentina, we heben een top week gehad, een terugblik van een groep van 9 wandelaars, september...

 

Beste Guus,

 

Wat hebben wij een top week gehad.

Alles is super verlopen.

Ook de portemonnee is weer terecht.

Bij de security gevonden.

Bedankt Guus wat een service van jou.

Ook Ray en zijn vrouw hebben 300% klaargestaan voor ons.

Waar vind je dat nog? TOP!

Alles is helemaal top geweest.

Dit smaakt weer naar meer.

 

Groetjes Evert

 


11/10/17
Rota Vicentina,een relax wandelreis, mei 2017

RELAX WANDELVAKANTIE  PORTUGAL MEI 2017

 

Wij kunnen deze vakantie aanbevelen aan iedereen, die van een rustige wandeltempo houdt, niet al te veel kilometers wil/kan lopen en wat luxe ook prettig vindt.

De reis naar het beginpunt van de wandeling verliep, mede door hulp van Guus vlekkeloos.

Hierbij nogmaals dank voor de hulp.

In Portugal tijdens de briefing werd ons direct duidelijk dat Ray en Marnie service en klant vriendelijkheid hoog in het vaandel hadden staan.

 

Na een goed ontbijt en lunchpakket met fruit en voldoende water vertrokken wij s'ochtends voor een prachtige wandeling in de natuur.

Beide trails vonden wij mooi maar The Fishermanstrail was met al die grillige rotspartijen, stranden, bloemen en broedende Ooievaars wel erg uniek.

Alles was zeer goed aangegeven en samen met de aantekeningen van Ray en Marnie zijn wij ook nooit verkeerd gelopen.

Wat wij erg luxe vonden was dat onze koffers weer bij de volgende hotel klaarstonden.

En het ophalen en wegbrengen met een taxi of door de reisleiding was zeer goed georganiseerd.

 In de reispapieren waren ook tips van mede-reizigers voor restaurants in de omgeving,waar ook wij handig gebruik van hebben gemaakt.

 

Deze vakantie had ook 2 rustdagen; wat wij ook erg prettig vonden zodat je een dag kon lezen, strand bezoeken, e.d.

Wij hadden ook erg mooi weer waarbij het ook 35 graden kon worden maar met wat extra afkoeling door [regelmatig] natgemaakte buffy, was het goed wandelen.

Ook gebruik van wandelstokken zouden wij aanraden, want dan loopt het in het zand wat makkelijker.

 

Wij denken dan ook met veel plezier terug aan deze vakantie, en gaan in de toekomst zeker nogmaals een luxe wandelvakantie boeken.

Nogmaals alle lof voor Guus, Ray en Marnie.

 

 

Karen en John.

 


03/08/17
Aarts Wandelreizen: Fantastische tocht! Via Algarviana, Juli 2017

Hallo Guus,

De wandeltocht is geweldig geweest. We hebben een fantastische tocht gehad en alleen maar mooie ervaringen opgedaan. We zijn elke morgen vroeg gestart en zodat we steeds rond het middaguur op de plaats van bestemming waren. Alle accomodaties hebben meegewerkt met een vroeg ontbijt. Echt top! 

 De grootste uitdaging was toch de warmte maar daar hebben we uiteindelijk nauwelijks last van gehad. De Via Algarviana is echt schitterend om te lopen.

We kijken uit naar de tweede helft. Verder niets dan lof!!

 Hartelijke groet, Inge Vaatstra (en Emile en Inge)


19/07/17
Terug van de Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus,

 

Het was een prachtige reis;een ganse week prachtige tocht; goede logementen;lekker eten; we hebben ontzettend genoten.

Dank U voor de organisatie.

We hebben ook gelukkig de vuurhaard achter ons gelaten.

 

Groeten

Guy Stuyven


07/07/17
Evaluatie Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus

We zijn inmiddels al een week weer terug. Wil onze leuke reis nog even evalueren met je.

Als eerste een geweldige reis gehad. We wandelen wel vaker maar hadden nog nooit zo'n vakantie gedaan. Maar uitstekend bevallen gaan we zeker vaker doen. We hadden taxi geboekt voor heen en terug weg bij www.prestigedriverstransfer.com. Een portugees die 27 jaar in Nederland heeft gewerkt en nu 7 mnd in Faro wen bedrijf heeft opgezet. Goed bevallen.

Contact met Engelse collega's was prima.

De eerste 2 dagen (vooral dag 1) vond ik de wandeling wat minder. We zouden door een NP lopen en daardoor had ik een mooi bos verwacht maar het eucalyptus bos is wel saai. De uitzichten waren mooi. De kurk eiken de 2de dag waren mooi.

De 4 dagen langs de kust waren prachtig. Soms wel zwaar als we de helft van de tocht door mul zand liepen, zelfs boven op de kliffen, dit had ik niet verwacht, misschien vermelden in de tekst.

Per lokatie een korte reactie:

1 Jun 2017 Arrival at São Luís: Pedras Negras. - prachtige lokatie!

2 Jun 2017 Walk São Luís to Cercal do Alentejo. Casazul M&B.  - wij zaten in een ander B&B, was mooi, leuk ontbijt bij mevrouw in keuken

3 Jun 2017 Walk Cercal do Alentejo to Porto Côvo. Zé Inácio. - deze lokatie mag je van ons echt schappen, we sliepen boven restaurant, veel lawaai, laat nog aan het stofzuigen, slepen met stoelen, vies plastic molton.

4 Jun 2017 Walk Porto Côvo to V. N. de Milfontes. Hotel HS Milfontes Beach. - Goed hotel, niets aan te merken, en toch stil (zelf liever een B&B)

5 Jun 2017 Walk V. N. de Milfontes to Almograve. Natura Maris. - Slaap lokatie was prima maar ontbijt was niet best, wel erg simpeltjes

6 Jun 2017 Walk Almograve to Zambujeira do Mar. Rosa dos Ventos. - Dit was fantastisch, en lekker ontbijt en aardige mensen.

7 Jun 2017 Walk Zambujeira do Mar to Odeceixe. Casa Antiga. - prima B&B, goed ontbijt, konden zonder probleem later uitchecken

Echt een geweldige vakantie. In het najaar gaan we weer een tocht zoeken.Bedankt!

groeten

Gebca Velema

 


07/07/17
Terug van de Via Algarviana, een prachtig gebied om door te lopen, mei 2017

Eind mei van dit jaar zijn wij ( twee 50 plussers) een week aan het wandelen geweest op de Via Algarviana.Dit deel van Portugal was nieuw voor ons en we waren erg benieuwd hoe het ons zou gaan bevallen.

Volgens de beschrijving zouden we in een stil 'leegloop' gebied starten.Bij aankomst bleek dat zeer zeker het geval. De eerste dagen liepen we in een erg stil landschap en sliepen we in stille dorpjes. Het viel ons op dat er geen kinderen meer zijn in het echte oosten van deze route. Dat was een bijzondere ervaring. Erg jammer, want het gebied zelf is echt prachtig.

De overnachtingsadressen waren heerlijk. Op iedere locatie werd er goed voor ons gezorgd door enorm gastvrije mensen.

Gedurende deze week liepen we geleidelijk meer naar de bewoonde wereld toe. De dorpjes werden groter en het landschap veranderde.We zagen weer kinderen en mensen van alle leeftijden. De gastvrijheid bleef onverminderd groot!

De helft zit er nu op, maar volgend jaar willen we deze tocht zeker gaan afmaken.

We kijken terug op een prima week met een perfecte organisatie.

 

Tip: Deze week laat zich ook goed combineren met een aantal dagen Sevilla en/of een paar dagen strandvakantie.

Hans en Bea

 

 


16/06/17
Rota Vicentina,een fantastische reis, mei 2017

Dag Guus,

Toen ik vorig jaar een vriend hoorde vertellen over deze prachtige wandelroute werd ik meteen enthousiast.  Heb jouw site opgezocht, de reviews  gelezen en werd nóg enthousiaster.  Wat me verbaasde is dat er geen reisverhalen waren van mensen die in hun eentje de trail  lopen, want dat wilde ik juist graag. Zou het te gevaarlijk zijn in je eentje....te zwaar? Goed voorbereid ging ik op pad.        En het was fantastisch!                                                                                                                        

Ik heb me geen moment angstig gevoeld of eenzaam,  ja het was soms zwaar door het mulle zand of de laatste kilometers van de route over de asfaltweg  in de hitte . Maar daar tegenover staan de prachtige natuur, de spectaculaire uitzichten, de stilte, ooievaarsnesten met jongen, leuke ontmoetingen met mensen onderweg en in de dorpjes. 

De bewegwijzering  was  erg goed.  (ik vraag me af hoe ál die paaltjes met de groen/blauwe strepen op die smalle voetpaadjes met die hoogteverschillen gekomen zijn? Per ezel of paard?)       Ik heb de kaart en de beschrijving nauwelijks nodig gehad.

De hotels zijn prima, Vila Nova de Milfontes springt eruit met zijn mooie kamer, bad en ontbijt buffet. Het ontbijt in Odeceixe daarentegen was het lekkerst met o.a. verse aardbeien, worteljam en een plak zelfgemaakte cake.  Het was  in alle hotels niet doorgekomen dat ik vegetarisch ben, dus dat moest ik zelf altijd even zeggen.

Fijn dat ik drie rustdagen had in Porto Covo,  Almograve en Odeceixe . Alle tijd om de dorpjes en omgeving te verkennen en wat kleine wandelingen te maken. Of om heerlijk aan het strand te liggen en te zwemmen in de toch wel woeste zee.  

Het was een pracht week! Goed georganiseerd, hier en in Portugal.                                                                                              

Ik heb me heel goed gevoeld en dankbaar dat ik deze tocht kon maken.    

Volgende keer verder naar Cabo de S Vicente!

Hartelijke groet,

Mirjam

 

 

 

Mirjam


16/06/17
 
Powered by Phoca Guestbook